П’ять налаштувань камери Xiaomi, які стануть у нагоді кожному

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфони Xiaomi вже давно зарекомендували себе як одні з найкращих на ринку. Адже не дарма їх назвали званням топ за свої гроші. При цьому далеко не кожен користувач із цим твердженням згоден. На противагу крутості цих пристроїв критики зазвичай наводять як приклад камеру. Мовляв, подивіться, жоден Xiaomi не вміє знімати так само якісно, ​​як iPhone чи Google Pixel. Сперечатись із цим твердженням складно, але ми будемо! Пропонуємо вашій увазі 5 налаштувань Xiaomi, які допоможуть покращити якість фото та розкриють весь потенціал вашого гаджета.

Сканування QR-коду на Xiaomi

У дві тисячі двадцять другий раз вам говорю – видаліть програми для сканування QR-кодів зі свого телефону. Починаючи з Android 10, Google додав можливість, завдяки якій ви можете без проблем зчитувати QR-код прямо з камери. Зазвичай це налаштування активовано за замовчуванням, але краще перевірити все самостійно:

  • Відкрийте програму Камера на Xiaomi.
  • Далі натисніть три стоси в правому кутку, натисніть кнопку Налаштування.
  • Увімкніть тумблер напроти пункту Сканувати QR-коди.

Як прибрати водяний знак на Xiaomi 

Перше, що я зробив би при налаштуванні камери на Xiaomi , відключив водяний знак. Це той самий напис у нижній частині знімка, на якому красується напис Shot on AI Dual Camera . Зрозуміло, що більшість користувачів це не подобається. По-перше, така іконка серйозно спотворює кадри, по-друге, викладати фотографію з водяним знаком — така собі ідея.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після того, як ви вже зробили фотографію, прибрати водяний знак на Xiaomi буде складніше, тому пропоную відразу відключити цю функцію в Налаштуваннях:

  • Відкрийте програму Камера на своєму Xiaomi.
  • Натисніть на піктограму стопки у верхньому правому куті, перейдіть до Установки.
  • Далі знайдіть пункт Водяний знак та відключіть тумблер навпроти цього параметра.

Взагалі, кожен користувач Xiaomi, що поважає себе, повинен вимкнути це налаштування в перший день після покупки смартфона. Я дуже дивуюсь, коли знайомі скидають фото з водяним знаком. А коли таке викладають у соцмережі, взагалі жах.

Як покращити камеру на Xiaomi

Після позбавлення від водяного знаку, перейдемо до покращення якості фото на Xiaomi . Параметрів тут дуже багато, нас цікавитимуть лише ті, які підійдуть усім користувачам без винятку. Ви завжди можете покопатися в налаштуваннях самостійно і вибрати всі необхідні вам параметри.

Щоб покращити камеру на Xiaomi , вам необхідно:

  • Відкрийте програму Камера на своєму Xiaomi.
  • Нажмите на иконку стопки в правом верхнем углу.
  • Натисніть кнопку Покращення в нижньому рядку настройок.

Такий режим автоматичної ретуші фотографії. Це буде особливо актуальним, якщо ви фотографуєте портрети. За допомогою цієї функції можна прибрати на фото прищі , зробити шкіру гладкою, підкреслити риси обличчя. Майте на увазі, що при зйомці в такому режимі деталі на фотографії будуть губитися.

Плюс, покопайтеся в меню налаштувань, які знаходяться по обидва боки від іконки Поліпшення. Та й взагалі, зверніть увагу на верхню панель налаштувань усередині камери, там багато цікавого. Сьогодні ми цього не стосуватимемося, бо налаштування залежатимуть від конкретної моделі.

Чи можна покращити якість фото на телефоні Xiaomi

Далі перейдемо безпосередньо в Налаштування смартфона. Знову ж таки, параметрів вище даху, виділіть собі півгодини часу та розберіться у кожному пункті. Я розповім лише про ті параметри, на які звертаю увагу. Один з них – налаштування Якості фото:

  • Перейти до Налаштування вашого смартфона, перейти до розділу Камера.
  • Потім знайдіть параметр Якість фото, вказати Висока.
  • Після цього перейти до розділу Формат кадру, вибрати Широкоформатний 16:9.

Після зміни параметра Якість фото фотографії на вашому смартфоні не стискатимуться в розмірі, а значить, деталізація зросте в рази. Щодо формату кадру все не так однозначно. Я рекомендую виставити 16:9, оскільки більшість сучасних пристроїв має саме таке співвідношення сторін. Переглядати знімки буде зручніше.

Налаштування камери на Xiaomi

Крім очевидного параметра Якість фото та налаштування співвідношення сторін, є ще кілька параметрів, які допоможуть вам робити якісні фото на Xiaomi. Я в жодному разі не претендую на звання Фотографа, але для простого користувача виставлення цих налаштувань може бути дуже корисним.

  • Відкрийте налаштування на вашому смартфоні.
  • Далі перейдіть в розділ Камера, перейдіть вниз.
  • Тут має бути кілька важливих параметрів: режим експозиції, контрастність, насиченість, різкість.

Далі пропоную коротко розібрати кожен з них і виставити оптимальні налаштування:

  • Режим експозиції. Рекомендую встановити центрозважений. Так камера смартфона розподілятиме яскравість від точки фокусування з поступовим загасанням до країв кадру.
  • Контрастність. Це налаштування камери допоможе камері бачити різницю між контрастними елементами зображення. Я рекомендую вибрати Середню.
  • Насиченість. Якщо грубо, то насиченість кольору – його відмінність від рівного яскравості сірого кольору. Рекомендую вибрати Середню.
  • Різкість . Під різкістю розуміють розпізнавання меж між об’єктами на фото. Краще виставити середню, так фотографії виглядатимуть природніше.

Смартфони Xiaomi хороші тим, що пропонують багато різних налаштувань. Крім камери, тут можна прокачати ще купу параметрів. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.