Чому не варто боятись купувати iPhone без Face ID

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple завжди мала своєрідні стосунки з ремонтом iPhone: то компанія забороняє ремонтувати смартфони з вагомих причин , то раптово дозволяє ремонт Face ID. До речі, тепер його можна відремонтувати на будь-якому iPhone. Хоч як крути, але сканер розпізнавання обличчя – одна з найважливіших функцій у смартфоні від Apple. Ймовірно, в умовах, що склалися, такий смартфон буде відмінним виходом для багатьох, адже запаси техніки Apple потихеньку добігають кінця і потрібно шукати альтернативні виходи. Розбираємось, що змінилося у політиці ремонту Apple, що буде, якщо не ремонтувати сканер розпізнавання обличчя і чи варто купувати iPhone без Face ID .

Ремонт Face ID в iPhone X

Наприкінці лютого Apple оголосила, що змінила правила ремонту Face ID: раніше смартфон не підлягав ремонту, а замість нього вам видавався абсолютно новий. Face ID не піддавався заміні, через що у смартфоні переставав працювати дисплей. Трохи згодом усі фахівці в сервісних центрах отримали доступ до ремонту Face ID, щоправда, все обмежилося лише смартфонами, починаючи з iPhone XS та новіше. При цьому варіанти ремонту цього компонента все одно були.

Про iPhone X Apple спочатку забула, але ненадовго: 6 квітня 2022 Apple-таки додала перший безрамковий смартфон в програму ремонту. Таким чином, компанія збирається збільшити термін роботи смартфонів, щоб знизити вуглецевий слід від свого виробництва. Наслідком цього і стає підвищена ремонтопридатність iPhone – як ви пам’ятаєте, вона практично не змінюється вже багато років. Завдяки цьому показнику смартфон можна відремонтувати у найближчому сервісному центрі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чи можна користуватися iPhone без Face ID

Хоч смартфон і буде робітником, частково його функції будуть обмежені. Що не працюватиме?

  • Наприклад, про швидке розблокування можна буде забути – доведеться спочатку скидати екран нагору, а потім вводити пін-код.
  • Те саме — з авторизацією у банківських додатках та у хмарних сховищах. Прийде вводити код.
  • Оплата з Face ID працювати не буде.
  • Ви не зможете створювати анімоджі: тільки готові стікери, які вже є у iOS.

Незважаючи на це, iPhone, як і раніше, залишиться в безпеці, адже по суті Face ID — це доповнення до код-паролю, точніше його безпечна альтернатива. Зверніть увагу на те, що ви можете відключити Face ID в iPhone , але не можете відключити код-пароль.

Який недорогий iPhone купити

Найкращий спосіб заощадити – це купити iPhone з неробочим Face ID , а потім звернутися до сервісного центру за заміною модуля. Все це буде коштувати помітно дешевше, ніж новий iPhone зараз. Можна спробувати купити iPhone зі зламаним Face ID на OLX, але є ризик отримати вбитий смартфон, в якому не обмежишся лише заміною сканера розпізнавання обличчя. У будь-якому випадку вибирайте смартфон уважно.

Ще один спосіб купити недорогий iPhone — це замовити його з Аліекспрес: продавці пропонують смартфони, серед яких багато тих, що вже зняли з виробництва. Наприклад, iPhone X, iPhone XR або iPhone XS.

На них варто звернути увагу, якщо смартфони закінчаться в магазинах: у відгуках зазначають, що товар справді високої якості та з його роботою не виникає жодних проблем. Правда, такі пристрої можуть бути трохи дорожчими, але ось для вас кілька варіантів за приємною ціною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.