Названо три причин ніколи не купувати дорогі телефони

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У сегменті Android-смартфонів асортимент традиційно ширший, ніж серед iPhone. Через відкритість операційної системи Google їй вільні користуватися виробники різних апаратів, які в свою чергу прагнуть покрити відразу всі ніші ринку. Тому серед смартфонів на Android є надзвичайно дорогі моделі за 40 – 50 тисяч гривень, а є і відверто дешеві за ціною навіть нижче 5 тисяч гривень. Коротше, знайдуться варіанти на будь-який смак та гаманець. Але, хоч би якими крутими були апарати з топового сегмента, я чудово розумію, що брати їх не можна в жодному разі.

Давайте розставимо всі крапки над “І” відразу. Я не закликаю вас купувати дешевий смартфон, якщо ви можете дозволити собі купити дорогу. Більше того, я навіть не озвучуватиму межу ціни, вище за яку я вважаю смартфон дорогим, а нижче – дешевим.

Тут ви вільні вирішувати собі самі. А щоб ви напевно не подумали про те, що я продався, я не запропоную вам жодної конкретної моделі. Просто озвучу виробників, у яких, на мою думку, можна брати недорогі апарати, не боячись за їхню якість.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Проблеми дорогих смартфонів

У мене є кілька причин, через які я проти того, щоб купувати дорогі смартфони. Почнемо по порядку:

Купівля дорогих смартфонів безглузда. Принаймні з погляду вкладення коштів. Пройде 3-4 місяці, і ваш апарат подешевшає на 30%, а через півроку за нього проситимуть вдвічі менше. Але найприкріше, що через рік вийде крутіша модель, і про вашу забудуть усі: і оточуючі, і сам виробник, які вже не оновлюватимуть її так трепетно.

У дорогих смартфонах незрозуміло, за що платиш. Ні, звичайно, бувають винятки на зразок Xiaomi Mi Mix 4, який має керамічний корпус, або Galaxy Z Fold 3, який має складну конструкцію, нетипову для сучасних пристроїв. Але за великим рахунком вони роблять все те саме. Вони знімають плюс-мінус однаково, живуть від зарядки плюс-мінус стільки ж і працюють плюс-мінус так само швидко. Я вже не кажу про те, що оновлюються вони так само довго – 2-3 роки.

У дорогих смартфонів дорогий ремонт. Наприклад, якщо ти купуєш Galaxy Z Fold, будь готовий до того, що пошкодження екрана обійдеться в половину його вартості. Тобто сам смартфон коштує 50 тисяч, а екран – біля 20 тисяч. Непогано, правда? Та я за ці гроші куплю ще штук п’ять нормальних апаратів. До речі, з айфонами та сама історія. 

Чому краще брати дешеві телефони

Дешеві смартфони добрі всім. По-перше, вони банально не дешевшають так швидко. Більше того, вони практично зовсім не дешевшають, тому що їм просто нікуди дешевшати. По-друге, їх можна і не ремонтувати, а просто купити замість них щось нове. Ну, і, по-третє, навіть найпростіший Pocophone або Redmi вміють все те саме, що й дорогі апарати.

Ну дивіться самі. Зараз екран з частотою 90 Гц зустрічається майже в будь-якому апараті дорожче 10 тисяч гривень. Те саме відноситься і до 6-8 ГБ оперативної пам’яті, і до швидкої зарядки потужністю 18 Вт, і навіть до камер з великою роздільною здатністю та оптичним зумом. 

Можливо, з погляду професійної зйомки камерофони знімають краще. Можливо, дорогі апарати заряджаються за 10-20 хвилин, як нові Xiaomi. Можливо навіть, що вони працюють в іграх трохи повільніше, гірше справляючись із графічними навантаженнями. Але ви просто подумайте: варті всі ці привілеї того, щоб віддавати за них 30-40 тисяч гривень?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.