Відомо, чому iPhone довго тримає 1%?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Про особливості роботи акумулятора в iPhone можна говорити нескінченно: одних хвилює те, що смартфон довго заряджається з 80 до 100%, інші переживають через максимальну ємність акумулятора, яка раптово випаровується або, навпаки, не змінюється по півроку. Окремо стоїть проблема розрядки iPhone: напевно ви помітили, що заряд може випаровуватися на очах (особливо на iPhone SE), але останні відсотки витрачаються особливо довго. В чому справа? Чи це конструктивні особливості батареї? Розбираємось, чому Айфон довго тримає останні відсотки і що відбувається зі смартфоном після повної розрядки.

Як повністю розрядити iPhone

Справа в тому, що розрядити iPhone дуже складно. У момент, коли смартфон вимкнеться, продовжують працювати деякі функції. Наприклад, транспортні картки та ключі від дому чи авто. В цьому режимі відбувається оплата без Face ID або Touch ID.

Також не потрібний код-пароль. Ця фішка працює на iPhone з A12 Bionic і новіше, починаючи з iPhone XS та XR. Така сама фіча передбачена і на Apple Watch. Таким чином можна (було) сплатити за проїзд у транспорті, але не покупку в магазині — на це встановлений захист.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також у розрядженому iPhone працює Локатор. Саме тому ви зможете знайти смартфон навіть після вимкнення: мережа Локатора дозволяє виявити вимкнений iPhone навіть без підключення до Wi-Fi, передачі даних та сім-карти. Таким чином, шукаються не тільки Айфони, але і AirTag. Функцію попередньо потрібно увімкнути у налаштуваннях.

  • Зайдіть в Параметри, відкрийте свій Apple ID;
  • Відкрийте “Локатор”;
  • Виберіть “Знайти iPhone”;
  • Активуйте “Мережа Локатора”;

Чи можна розрядити iPhone до 0

Цікавий факт: розрядити повністю Айфон не можна . Те саме стосується і будь-якої портативної техніки, будь то iPod або AirPods. Виходить, виробники дурять нас, штучно занижуючи заряд батареї? Не зовсім. Якщо заряд батареї досягне абсолютного нуля, повернути її до життя буде складніше.

Коли на Айфоні відображається низький рівень заряду батареї, це означає, що фактичний ще дуже високий. Тобто замість відображуваних 2-3% батарея має ще 20-30%. Щоправда, контролер не завжди точно визначає заряд: саме тому відсотки відлітають дуже швидко зі 100% до 90%, а потім уповільнюються.

Скільки тримається 1 відсоток на iPhone

Як уже було сказано вище, «справжній» заряд акумулятора трохи більший, ніж той, що відображається на індикаторі. Алгоритми не точно визначають поточний стан і навіть переоцінюють його, тому може здатися, що з 20% до 10% iPhone розряджається повільніше .

Apple взагалі продумала iOS настільки, що iPhone сам визначає, коли потрібно відключитися. Ви і самі напевно помічали, що перед самим відключенням iPhone починає працювати повільніше : система спеціально сповільнює процесор, щоб дати пристрою пропрацювати довше.

Але відбувається це лише в тих випадках, коли ви використовуєте смартфон: говоріть по телефону, дивіться відео тощо. Досягаючи низького показника, смартфон відключається. Щоправда, ця особливість спрацьовує не завжди: наприклад, на морозі смартфон може вимкнутись навіть із 10% заряду — тут уже впливає зовнішнє середовище. Навіть після того, як ви потрапите в тепле приміщення, iPhone включається не відразу – все через те, що частина ємності акумулятора недоступна – холод знизив температуру електроліту всередині батареї, знизивши швидкість хімічних реакцій. Крім того, на передчасне відключення впливає знос акумулятора, що викликається фізичним старінням.

Економія заряду на айфоні

Деякі користувачі вважають, що економія батареї на iPhone не працює і не допомагає продовжити життя пристрою. Але це не так: під час запуску функції уповільнюється продуктивність смартфона. Це складно помітити при перегляді відео або серфінгу в інтернеті, зате ігри почнуть тупити навіть на останньому iPhone.

Зверніть увагу, що повідомлення про економію заряду з’являється на 20% – саме в цьому діапазоні у вас залишається останній шанс продовжити час автономної роботи. Так що при включенні енергозбереження на 2-3% заряду це не дуже допомагає. Експерти рекомендують включати економію заряду прямо зі 100% – так ваш смартфон, напевно, пропрацює довше.

Тепер ви знаєте, чому iPhone довго тримає 1% заряду і що насправді відбувається після розрядки. Розповідайте, чи вдається вам закінчити розпочате на iPhone перед відключенням чи він «вмирає» під час використання?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.