Мобільні телефони знову можуть мати знімні батареї в Європі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більшість мобільних телефонів, що продаються сьогодні, мають незнімний акумулятор. Щодо Європейського парламенту, то скоро це може змінитися. Було створено комісію для обговорення можливості створення закону, який забороняє виробникам продавати смартфони зі стаціонарним акумулятором. Метою було б полегшити заміну компонентів та зменшити надмірну утилізацію електронних відходів.

Європейський Союз вже висловлювався на цю тему у 2020 році, коли розглядав можливість змусити виробників повернутися зі знімними батареями. Якщо цей захід буде врегульовано, це вплине не тільки на сектор мобільних телефонів, але й на інші електронні пристрої, такі як електроскутери, ноутбуки та розумні автомобілі.

Незважаючи на прогрес в обговоренні теми, щоб рекомендація парламенту стала законодавчою, необхідно, щоб проект був затверджений в інших інстанціях. Європейська рада — установа, яка об’єднує глав держав або глав урядів 27 членів Європейського Союзу, має схвалити цей захід.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Згідно з «Правом на ремонт» (Європейська коаліція зосереджена на праві на ремонт продукції), базовий текст проекту також передбачає, що батареї побутової електроніки мають бути доступними як запасні частини не менше десяти років після того, як остання модель буде доступна на сайті ринку. Це має продовжити термін служби обладнання.

Крім того, за інформацією Європейського парламенту, остаточне рішення комісії, що вивчає цю тему, очікується, що відбудеться під час Ради з навколишнього середовища 17 березня цього року. Якщо переговори вдасться, угоду можна буде схвалити у 2022 році та набуде чинності з 1 січня 2024 року. Брендам потрібно дати від 12 до 24 місяців для відповідності законодавству.

Вбудовані батареї мають переваги та недоліки. Рішення таких виробників, як Apple і Motorola зробити ці компоненти настільки недоступними для користувачів, частково пояснюється свободою дизайну продукту. Завдяки цьому можна розробляти дедалі більш тонкі смартфони та ноутбуки. Цей тип конструкції все ще дозволяє теоретично більш високий рівень захисту внутрішніх компонентів, оскільки вони, наприклад, менше піддаються впливу частинок пилу.

Знімні батареї можуть підвищити рівень ремонтопридатності пристроїв Samsung, оскільки це заборонить компанії приклеювати батареї до корпусу продуктів за допомогою клею – практика, яка ускладнює ремонт пристрою та здорожує процес. З 1 січня 2023 р. Європейський Союз хоче заборонити таку практику, яка повинна включати планшети, мобільні комп’ютери, бездротові навушники, електричні скутери та інші продукти, що живляться від батарейок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.