Названо шість маловідомих фактів про Apple, які вас дуже здивують

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

1 квітня Apple відзначає свій день народження: компанія відзначає 46-річчя від дня заснування. За цей час маловідома фірма пройшла шлях від невеликого стартапу, що створював комп’ютери, до величезної компанії з шаленою капіталізацією і, мабуть, найвідомішим логотипом у світі. Але перед цим їй необхідно було пройти найважчий шлях: безперечно, iPhone став точкою відліку саме тієї Apple, про яку ми знаємо зараз. Пропонуємо згадати цікаві моменти з історії Apple : впевнені, про щось ви вже чули, а деякі факти стануть для вас справжнім відкриттям.

Коробка від Айфона

Звертали увагу на те, наскільки гарна коробка від iPhone ? Вона не тільки гарно виглядає, а й приємна на дотик. Їх навіть продають на OLX окремо від смартфона, якщо пам’ятаєте. Все недарма: дизайнери компанії витрачають величезну кількість часу для того, щоб упаковка створювала у людей правильний емоційний відгук. Тактильно коробка повинна сподобатися всім, а увага до деталей у Apple просто зашкалює. Ось що пише у своїй книзі «Всередині Apple» Адам Лашинський :

Щоразу дизайнери створюють і відчувають нескінченний потік стрілок і стрічок найрізноманітніших кольорів, які покажуть покупцеві, за що потрібно потягнути, щоб пройти ще один крок у розпакуванні обновки, де знаходиться потрібний куточок прозорої захисної плівки екрану. Це іноді виглядає як нав’язлива ідея дизайнерів Apple.

З чуток, у компанії розробкою упаковки займається цілий окремий департамент, який доводить упаковку до досконалості. Оце так!

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Білий колір Apple

Два основних кольори пристроїв Apple – це чорний і білий. Точніше їх відтінки, які в рамках маркетингової стратегії називають по-своєму. Проте так було не завжди: Стів Джобс не любив білий колір і всіляко перешкодив цьому. А ось Джонні Айву (колишньому директору з дизайну) вдалося проштовхнути білий.

Щоправда, спочатку з’являлися товари близькі за кольором, наприклад, місячно-сірий. Вже пізніше Джобс все ж таки схвалив білий колір, вважаючи, що саме він підходить для популяризації бренду, адже на ньому краще видно логотипи та шильдики. Крім того, білий має в своєму розпорядженні клієнта до покупки товару, відображаючи його простоту і лаконічність.

Доставка Apple

Apple вважає за краще доставляти вантажі повітрям і є одним з найбільших клієнтів авіакомпанії Cathay Pacific. Завдяки цьому час доставки вантажів становить 15 годин, а не 30 днів, якби це були морські перевезення. Так, такий спосіб набагато дорожчий, але компанія виграє, оскільки комплектуючі зазвичай оплачуються в кредит, а пристрої продаються швидше.

Цим компанія заощаджує на відсотках під час обслуговування боргу. Крім того, літак є найбільш безпечним видом транспорту, який, на відміну від вантажного судна, не може потонути або бути захоплений піратами. А на початку пандемії Apple взагалі перевозила порожні коробки для своїх пристроїв через півсвіту.

iPod – історія створення

Всі ми знаємо, наскільки легендарним винаходом був iPod . Щоправда, створили його не Apple: ідея належить винахіднику Тоні Фаделле, який успішно продав її компанії після того, як його пропозицію відкинули інші компанії. Наприкінці 1990-х років він звернувся до Philips та RealNetworks з ідеєю створення цифрового плеєра, правда технологічні гіганти вважали ідею провальною. А ось Стів Джобс надихнувся цією ідеєю і навіть додав Фаделла до списку винахідників Apple.

До речі, назва iPod з’явилася не відразу. Свого часу Джобс зібрав команду копірайтерів, щоб оригінально обізвати пристрій. Його вигадав Вінні Чіко, який, побачивши білий iPod, згадав фільм «2001: Космічна Одіссея». Справа в тому, що робота комп’ютера та iPod нагадала йому взаємодію космічного корабля та рятувальної капсули, яка називалася EVA Pod. У назву просто додали “i” – геніальне просто!

Гарантія на Мак

Можливо, ви не знали, але ваші шкідливі звички можуть позбавити вас гарантії на техніку Apple . Так-так, не дивуйтеся: співробітники сервісних центрів регулярно стикаються з пошкодженнями iMac, пов’язаними з тютюновим димом. Свого часу дізнався про це Стів Джобс і відповів, що нікотин — небезпечна речовина, і компанія не вимагатиме від своїх співробітників працювати зі шкідливими речовинами. З тих пір співробітники можуть відмовити клієнту в ремонті, навіть якщо він має розширену гарантію AppleCare.

Історія створення Apple

Спочатку Apple мала трьох співзасновників: Стів Джобс, Стів Возняк і Рональд Уейн, який намалював перший логотип компанії з Ісааком Ньютоном, а пізніше продав свою частку в компанії за 800 доларів. При цьому Стів Возняк є співробітником Apple і отримує стипендію в розмірі 120 000 доларів на рік.

Джобс і Возняк не тільки вкладали душу в Apple, але й кошти: наприклад, Стів Джобс свого часу продав свій фургон Volkswagen для того, щоб зібрати гроші на деталі для комп’ютера Apple, а Возняк, який працював у HP – інженерний калькулятор. Щоправда, 1976 року він коштував не менше, ніж ноутбук у наш час. На додачу до цього калькулятор Возняка ще й був компактним програмованим комп’ютером.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.