Чому гріється iPhone і що з цим робити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPhone ретельно тестують на предмет екстремальних навантажень перед виробництвом, але тільки це не завжди допомагає: кожен із нас рано чи пізно стикався з тим, що смартфон перетворювався на гарячий пиріжок. Іноді це відбувається зі зрозумілих причин, але найнеприємніше, коли iPhone гріється просто так. Нещодавно майстер з Китаю зібрав свою модель iPhone, куди встановив два вентилятори охолодження – фіча, якої не вистачає в телефоні кожному з нас. Проте важливо знати, чому iPhone перегрівається і як це можна виправити. Про це і поговоримо у статті.

Як правильно користуватися Айфоном

Нагрівання iPhone – одна з найнеприємніших проблем під час використання смартфона. Причому важливо пам’ятати, що смартфон має власний діапазон робочих температур: якщо ви все робите правильно, акумулятор iPhone проживе набагато довше. На своєму сайті Apple каже, що використовувати смартфон можна в діапазоні від 0 до 35 градусів за Цельсієм, але зазначає, що ідеальна температура експлуатації — від 16 до 22 градусів.

Також на батарею iPhone згубно впливає заряджання в умовах високих температур (понад 35 градусів). Те саме стосується, якщо ви використовуєте iPhone на холоді, а також зарядки на морозі. Під час нагрівання iOS обмежує працездатність системи. Ось що відбувається.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Дисплей стає тьмяним або вимикається.
  • Знижується продуктивність iPhone у ресурсомістких додатках.
  • iPhone повільно заряджається.
  • Погіршується якість зв’язку (повільно працює інтернет через знижене енергоспоживання.
  • Не працює спалах або камера.

До речі, таке відбувається дуже рідко, коли на екрані з’являється попередження про високу температуру iPhone . Про інші шкідливі звички, які вбивають ваш смартфон, ми писали в окремому матеріалі.

Чому iPhone нагрівається просто так

У більшості випадків нагрівання iPhone спостерігається при запуску ігор або при первинному налаштуванні. Але що робити, якщо iPhone починає грітися під час читання новин? За ідеєю, програми різних видань досить прості, не займають багато місця і не витрачають багато трафіку. Виявилося, що в цей час у фоновому режимі воно може підвантажувати великий обсяг реклами: я помітив це при використанні одного з популярних спортивних видань. iPhone нагрівався на рівному місці так, ніби я запускав Need For Speed. На жаль, скарги на додаток були не в мене одного – у відгуках App Store я знайшов десятки схожих ситуацій, тому довелося відмовитись від нього на користь мобільної версії сайту.

Чому гріється iPhone

Є й інші причини, через які ваш iPhone стає гарячим. Переживати через це не варто – це цілком нормально, а смартфон краще відкласти та дати йому трохи охолоне.

  • iPhone гріється в режимі модему: модулі бездротового зв’язку постійно включені на смартфоні, а при передачі великих обсягів даних iPhone починає нагріватися, але після завершення процесів температура смартфона приходить у норму.
  • Поганий інтернет на iPhone: думаю, ви помічали, що при перемиканні з LTE на 3G iPhone повільно завантажує сторінки і завантажує файли, але ще й гріється. Це нормально: пристрій лише витрачає більше ресурсів.
  • Щільний чохол на iPhone: експерти рекомендують використовувати такі аксесуари, щоб смартфон не переохолоджувався на морозі, але наголошують на тому, що в спеку і під час зарядки їх краще знімати.
  • Знос батареї iPhone: Apple зазначає, що акумулятор – це витратний матеріал, тому його варто час від часу міняти. Зверніть увагу на те, що при 80% максимальної ємності потрібно задуматися про заміну батареї.
  • iPhone гріється під час оновлення : це нормально, адже в цей час завантажуються та встановлюються нові файли прошивки.
  • Помилки iOS : таке відбувається вкрай рідко, але іноді з вини розробників iPhone починає грітися без видимої причини.

iPhone гріється після падіння

Якщо нагрівання iPhone під час зарядки – явище абсолютно нормальне, то важливо знати про те, чому це відбувається після пошкодження, спричиненого падінням або потраплянням вологи всередину.

  • Падіння iPhone або сильний удар може вплинути на цілісність акумулятора, через що він починає працювати некоректно.
  • На раптове нагрівання iPhone може вплинути попадання вологи всередину корпусу, через що виникає окислення контактів. Якщо ви висушили пристрій, але після цього виникли проблеми з нагріванням, вам варто звернутися до сервісного центру.
  • Вихід із ладу контролера живлення: цей модуль відстежує норми подачі струму, без нього батарея нагрівається до критичних значень. В результаті акумулятор може здутися або вибухнути.

Як уникнути перегріву iPhone

Є кілька простих порад, які допоможуть не лише уникнути перегріву, а й заощадити заряд. Ось що можна зробити.

  • Не кладіть iPhone під подушку. Тим більше, якщо він ще й заряджається.
  • Не залишайте iPhone під впливом прямих сонячних променів.
  • Не носіть смартфон із запущеними програмами у тісній кишені з іншими речами.
  • Відключайте модулі зв’язку та геолокацію, якщо в них немає потреби.
  • Використовуйте лише якісні зарядні пристрої.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.