Статті

OnePlus скоро не буде, якщо вона не змінить свою політику

Share
Час читання: 3 хв.

На початку року OnePlus випустила смартфон із маркуванням 10 Pro. То був крутий телефон, про який ми вже писали, але зараз не про нього. Зараз у нас склалася ситуація, коли компанія нічого не говорить про OnePlus 10. Це дивно, адже такий телефон повинен мати великий попит і залучати покупців відносно невисокою ціною, але OnePlus повністю покладається на 10 Pro, як на головний телефон року в її модельному ряду. У керівництві компанії сидять безглузді люди і вони чудово розуміють, як треба діяти, але з боку їхньої дії виглядають великою помилкою, і ось чому.

Недорогі телефони OnePlus

Це вже не вперше, коли OnePlus щосили намагається реалізувати свою традиційну бізнес-модель «вбивці флагманів». Ще минулого року, коли вийшов OnePlus 9 Pro, це змусило багатьох припустити, що тепер у модельному ряду більш доступні моделі існуватимуть лише для того, щоб сказати, що вони є. Згадки про мінімальну ціну в рекламі теж ніхто не скасовував.

Проблема в тому, що їх так мало, що отримати недорогий флагман від OnePlus ще ніколи не було так складно, як зараз. Погіршує проблему запізнілого глобального запуску той факт, що багато хто не був особливо вражений хитрощами OnePlus 10 Pro. Більшість журналістів погодилася з тим, що цей телефон далекий від того співвідношення ціни та якості, яке пропонують у своїх флагманах конкуренти.

OnePlus продає лише дорогі телефони

На жаль, OnePlus також тривожно мовчить про доступніше OnePlus 10 . Натомість чутки вказують на запуск моделі OnePlus 10R в найближчі місяці, за якою, безсумнівно, вийде ще дорожчий OnePlus 10 Ultra десь у другій половині року. Жоден з них не заповнить пропуск звичайного OnePlus 10, адже той же OnePlus 9R був гідною покупкою, але це був ексклюзив для Індії та Китаю, який пішов на кілька додаткових компромісів, щоб знизити ціну. І хоча за ним був більш потужний OnePlus 9RT, у цього телефону була безглузда камера і не було бездротової зарядки . Якось цього недостатньо для сучасного телефону.

Ще невідомо, чи є аудиторія для моделі Ultra , яка дуже сильно резонує з іншою доступною або доступною базою моделей компанії. З огляду на це можна зробити висновок, що компанія більше зацікавлена ​​в гонитві за преміальним сегментом усередині Китаю, ніж за середнім на світовому ринку. Це виглядає трохи дивним через те, що останній приносить багато грошей та приваблює всіх виробників, а OnePlus вміє виглядати виграшно на їхньому фоні.

OnePlus випускає дуже багато телефонів

Ще одна проблема компанії – величезна кількість телефонів, які вона випускає . Вони дійсно дуже легко заплутатися і можна навіть сказати, що ситуація чимось нагадує те, що було з Xiaomi 4-5 років тому.

Якщо ви думали, що торішня дорожня карта була заплутаною, модельний ряд 2022 здається ще гіршим. Численні і більш безладні запуски флагманських продуктів різко контрастують з Apple і Samsung , які все роблять чітко, за графіком і щороку в один і той же час. Останній навіть об’єднав дві свої флагманські лінійки в одну цього року, що є явною ознакою розуміння ринку, якому просто не потрібна купа однакових або схожих моделей.

Майбутня стратегія OnePlus середнього рівня здається ще більш заплутаною. Чутки вказують на Nord CE 2 Lite , за яким через місяць слідує Nord 2T . Ці дві моделі, мабуть, швидко поглинуть OnePlus Nord CE 3 в середині року. Відмінностей між існуючими Nord 2 , CE 2 і N110 навскідку назвати майже неможливо. Це дуже заважає користувачам орієнтуватися в незрозумілій лінійці Nord.

Що врятує OnePlus

Ідентичність бренду – єдиний спосіб вижити у сьогоднішній нещадній індустрії. Поточна стратегія із закиданням ринку моделями за принципом “самі розберетеся, що вам потрібно” є тривожною ознакою для OnePlus. Це нагадує останні дні HTC з нерішучими флагманами та заплутаними запусками в марній надії знайти щось, що врятує бренд.

Можливо, становище OnePlus не таке складне, але компанія спочатку створювала свій бренд навколо дуже простої та зрозумілої стратегії. Один рік – одна модель. Навіть якщо були моделі з приставкою “T” , це все одно була одна модель, але потім щось пішло не так, включаючи співвідношення ціни та якості в продуктах. З поточним станом справ, регіональними обмеженнями, нерегулярним виходом новинок, сумнівним модельним рядом та іншими особливостями, складно сказати, що зараз є бренд OnePlus.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: OnePlus
  • Останні записи

    Власники iPhone 16 знайшли унікальний спосіб як його покращити

    Користувачі нових айфонів в мережі діляться цікавим лайфхаком — вони використовують звичайні шкарпетки для своїх…

    24.09.2024

    Samsung Galaxy S25 Ultra протестували у Geekbench

    Нещодавно були проведені перші тести нового смартфона Samsung Galaxy S25 Ultra, результати яких виявилися несподіваними.…

    24.09.2024

    Новий Motorola Razr 50s офіційно представлений

    Компанія Motorola у червні цього року представила моделі Razr 50 та Razr 50 Ultra. Тепер…

    24.09.2024

    Вибух навушників Samsung призвів до втрати слуху у дівчини

    На одному з форумів південнокорейської компанії Samsung з’явився незвичний пост зі скаргою. 24-річний чоловік розповів,…

    24.09.2024

    AirPods Pro 2 отримали новий режим в бета-оновленні iOS 18.1

    Apple почала активно тестувати режим слухового апарату на iOS-пристроях. Як повідомляють джерела, цей режим було…

    24.09.2024

    Експерт порадив користувачам Android обов’язково встановлювати антивірус

    IT-експерт рекомендує встановлювати антивіруси на смартфони з відкритими операційними системами, такими як Android і Linux,…

    24.09.2024