Статті

Топ фітнес браслетів 2022 року

Share
Час читання: 4 хв.

Дай вгадаю – почнеш із понеділка? Чи, може, з наступного? Фітнес браслет допоможе наступити тому самому понеділку прямо зараз. На перший погляд може здатися, що трекер призначений для спортсменів та офісного працівника, студента або мами в декреті він не потрібен. Але девайс допомагає стежити за показниками здоров’я у повсякденному житті.

Що робить браслет фітнес?

У ньому знаходиться датчик, який показує кількість кроків та відстань. Так можна дізнатися більше про свою щоденну активність та мотивуватися підвищити результати.

Також у багатьох є проблеми зі сном. Гаджет визначає тривалість сну та його фаз. Одна з найкорисніших можливостей – розумний будильник. З ним ви забудете про важкі підйоми і нескінченне “ще п’ять хвилин”.

Крім вищезгаданого на руці буде особистий дієтолог та тренер. На багатьох моделях є щоденник харчування, в якому ведеться підрахунок калорій. Трекер веде календар тренувань за допомогою Smart Coach.

Для підключення потрібне встановлення певної програми.

Як вибрати фітнес?

Головний фактор при виборі – широкість функціоналу. Саме від неї залежатиме якийсь фітнес браслет купити. Таким чином, якщо вам треба тільки вимірювати відстань і контролювати сон, достатньо придбати простенький девайс. Однак, якщо ви багато тренуєтеся, стежите за харчуванням і можливо захоплюєтеся незвичайними видами спорту – вам знадобляться наворочені варіанти. Наприклад, фітнес браслет для бігу повинен бути легким, а для плавання водонепроникним.

Але звичайно це не просто корисна річ, а й солідний аксесуар, що доповнює стиль. Виробники випускають ремінці різних кольорів та фасонів, так що кожен зможе підібрати щось для себе.

Топ фітнес браслетів

Ми зібрали найкращі фітнес браслети актуальні цього року. Це доступні та корисні аксесуари з великою кількістю можливостей, які допоможуть піклуватися про себе.

Xiaomi Mi Smart Band 6

Mi Band 6 можна назвати найкращим фітнес браслетом 2021 року у своєму ціновому сегменті. Нова модель відомої лінійки вийшла вдалою. Розширилися можливості та збільшився дисплей у порівнянні з попередньою версією. Дизайн практично ідентичний і у вимкненому стані ви навряд чи зможете знайти відмінності. Капсули однакового розміру, тому ремінці підходять для обох версій.

У ньому збільшили та закруглили дисплей, який тепер становить 1.56”. Виросла роздільна здатність до 486х152 і якість картинки відповідно зросла.

Трекер відстежує рух, допомагає налагодити дихання, підтримує 30 режимів. Він може виміряти рівень кисню в крові та пульс. Також відображає оповіщення, дозволяє відхилити дзвінок, перемикати та ставити на паузу музику. Можна робити фото на камеру смартфона віддалено.

Пристрій водонепроникний.

Фізику не обдуриш і при більшому функціоналі скорочується тривалість роботи. Місткість батареї 125 мАг, чого при активному використанні вистачить на тиждень.

Xiaomi Amazfit Band 5

Amazfit Band 5 це компактний мінімалістичний трекер, який вважають братом-близнюком Mi Band 5. Це практично так – ідентична автономність та однаковий дисплей. Зовні він такий же – силіконовий ремінець із зручною застібкою та вологонепроникною капсулою. Відрізняється лише кнопка внизу екрана.

Ціна трохи вища ніж на його “брата-близнюка”, тому що фішок побільшало. Наприклад, у нього вбудований датчик SpO2 для вимірювання кисню в крові, який особливо важливий в умовах коронавірусної пандемії. Також є пульсометр. Зрозуміло, що фітнес-трекери не є медичними приладами, але вони відстежують загальну динаміку.

Є 11 тренувань, у процесі яких вимірюється пульс та витрачена енергія. Також є статистика PAI, яка фіксує продуктивність та прогрес занять. Браслет відстежує фази сну, показує погоду та виводить нагадування.

Xiaomi Mi Smart Band 5

Це найкращий бюджетний фітнес трекер. За вигідною ціною ви купуєте красивий мінімалістичний пристрій з безліччю опцій. У трекера дисплей 1,1” на 126х294 Мп. Внизу знаходиться кнопка увімкнення. Є безліч циферблатів на вибір, але їх можна створювати самостійно, наприклад поставити фотку свого кота або улюбленого персонажа.

У ньому є 11 трень, а режим Freestyle вважає час вправ, кількість спалених калорій та частоту серцевих скорочень.

Мі Бенд визначає ходьбу, біг і попереджає, якщо пульс перевищує норму. Доступний вимір серцевого ритму. Також у ньому можна займатися плаванням.

Mi Smart Band 5 відстежує сон протягом доби та розпізнає його фази. Є дихальне заняття для зниження стресу, можливість відслідковувати жіночий цикл і дистанційне керування камерою смартфона. Батареї вистачає на 10 днів. <

Samsung Galaxy Fit2

Дизайн  Galaxy Fit2  схожий на попередні в топі. Дисплей 1,1 дюйма на 126×294 Мп. З боків широкі рамки, а знизу розташована сенсорна кнопка. Силіконовий ремінець тут вологовбираючий, це позбавляє неприємних відчуттів на шкірі, коли ви спітніли.

Інтерфейс зручніший ніж у тих самих мі бендів – є шторка зі швидкими налаштуваннями як у смартфонах. Повідомлення приймаються з усіх програм. При чому обмеження на кількість символів тільки на iOS, а власники Android зможуть прочитати довгі повідомлення.

Є крокомір, пульсометр, лічильник калорій та контроль активності. З розумних функцій – перегляд повідомлень та швидкі відповіді, які ви самі можете вигадати. Наприклад “гаразд”, “я зайнята”, “дякую” та інші, які часто використовуєте.

Трекер стежить за сном, стресом з розумними порадами та вправами для дихання. Є контроль миття рук, оскільки багато людей не обізнані, що їх треба мити не менше 20 секунд (укладання всесвітньої організації охорони здоров’я). Водонепроникність до 50 метрів дозволяє використовувати його для плавання. Відсутня вимірювання рівня кисню та тиску.

Xiaomi Amazfit Bip S

У цей топ ми включили смарт годинник, який виконує ті ж функції, що і фітнес браслети. Вони зовні схожі на Apple Watch. Корпус виконаний із пластику, а ось екран зі скла. Воно легко дряпається, тому варто наклеїти захисну плівку. Діагональ 1.28” на 176х176 Мп.

Є відстеження спортивних показників, 10 спортивних режимів, відстеження сну, розумний вібробудильник. Годинник слідкує за часом і швидкістю руху, пройденою дистанцією тощо. Захист корпусу дозволяє плавати в прісній воді, не знімаючи годин.

Bip S Lite підтримують технології ефективного енергоспоживання та працюють до 30 днів без підзарядки. Так що можна не переживати, якщо забули зарядку у відпустці чи відрядженні.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Nintendo Switch 2 вийде навесні 2025 року з магнітними джойконами і новим дизайном стіків

    У недавньому випуску іспанського подкасту Vandal Radio було розкрито нові подробиці про майбутню консоль Nintendo…

    28.09.2024

    Смарт-телевізори Samsung та LG роблять приховані скріншоти

    Популярні моделі смарт-телевізорів Samsung та LG таємно роблять скріншоти екрану, навіть коли користувач використовує їх…

    28.09.2024

    OpenAI планує збільшити вартість підписки на ChatGPT до $44

    OpenAI готується залучити $7 мільярдів у новому раунді фінансування, що може підвищити її оцінку до…

    28.09.2024

    Годинник Xiaomi Watch 2 випустили в новому кольорі

    На міжнародному ринку з'явилася нова версія розумного годинника Xiaomi Watch 2 у стильному кольорі Titan…

    28.09.2024

    VIVO випередила Samsung і Google у випуску Android 15 для флагманів

    Чудова новина для власників флагманських смартфонів VIVO – компанія першою серед великих брендів надала стабільні…

    28.09.2024

    Apple відмовляється від інвестицій в OpenAI

    Apple відмовилася від планів інвестувати в OpenAI, одного з провідних гравців у сфері штучного інтелекту,…

    28.09.2024