Статті

ТОП-4 фішки Safari на iPad, про які ви могли не знати

Share

Багато власників iPad кажуть, що користуватися браузером на планшеті – така собі затія. Як аргумент вони зазвичай наводять незручну навігацію. Так, розмір екрану більше, але з точки зору перемикання між вкладками та сортування сторінок Safari на iPad дуже гірше за версію на iPhone або Mac. З цими хлопцями важко не погодитись. Зараз планшет від Apple максимально далеко втік від смартфона, але ще не наздогнав Mac. З цього випливає багато складнощів, звикати до яких готовий не кожен. Але якщо ви все ж таки приділите вивченню деяких налаштувань пару хвилин, радості не буде межі. Сьогодні постараємося довести вам, що користуватися Safari на iPad дуже зручно, і обговоримо деякі нюанси, які зроблять роботу з браузером трохи комфортніше.

Як упорядкувати вкладки в Safari

Всі вже давно звикли, що на iPhone меню перемикання між вкладками розташовується у вигляді окремої кнопки, натиснувши на яку ви можете відкрити будь-яку сторінку без проблем. Сафарі на iPad дозволяє перемикатися між сторінками швидше. Для цього вам навіть не потрібно відкривати меню, просто перегортайте всі відкриті сторінки прямо з панелі у верхній частині браузера.

Але коли вкладок стає багато, перемикатися між ними буде складніше. У цьому повинна допомогти фішка Safari на iPad, завдяки якій можна розсортувати всі вкладки:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Перейдіть до Safari на iPad.
  • Далі затисніть пальцем будь-яку вкладку.
  • Натисніть Упорядкувати вкладки та виберіть потрібний варіант.

Далі Safari запропонує два варіанти:

  • Впорядкувати вкладки за іменами. Вкладки будуть розміщені в алфавітному порядку.
  • Упорядкувати вкладки на сайтах. Вкладки будуть сортуватися спочатку, виходячи з порядку сайтів в закладках, а потім за алфавітом.

Тут у мене сталося одразу два відкриття. По-перше, я не знав, що на вкладку можна натиснути та відкрити додаткове меню, по-друге, до сьогоднішнього дня сортування мені здавалося функцією з Windows 98. Ну самі подумайте, хто цим взагалі займатиметься, всі вже звикли до того як є. Насправді фіча дуже прикольна. Сам користуватимуся і вам рекомендую!

Як відкрити вкладку у фоновому режимі на iPad

Щоб відкрити вкладку в новому вікні на iPad, вам потрібно:

  • Натиснути і утримувати палець на посиланні.
  • У меню, що відкриється, вибрати Відкрити у фоновому режимі.

Тепер вам не доведеться покидати поточну сторінку, і ви зможете повернутися до вкладки, що цікавить вас, трохи пізніше. Однак є ще як мінімум два способи зробити це набагато швидше. Наприклад, ви можете утримати палець на посиланні та просто перетягнути її в меню всіх вкладок зверху. Виглядати це буде ось так:

Плюс, є спосіб ще простіше! Щоб відкрити вкладку у фоновому режимі в Safari, досить просто тапнути на неї двічі. До речі, фіча працює як на iPad, так і на iPhone. Використовуйте.

Як повернути закриту вкладку в Safari на iPad

Є у Safari одна цікава фішка, яка з’явилася досить давно, але знають про неї, на жаль, далеко не багато. З її допомогою можна швидко відкрити нову вкладку (у тому числі і в режимі Інкогніто), швидко закрити всі вкладки і, найголовніше, повернути закриту вкладку. Робиться це так:

  • Перейдіть до Safari на iPad.
  • Далі натисніть та утримуйте іконку зі значком Плюс у правому верхньому кутку.
  • Виберіть потрібну дію або вкладку.

Всі останні вкладки будуть розташовуватися в самому кінці меню. Тут можна відкрити не лише попередню вкладку, але й вкладки, які ви відкривали раніше. Ось тільки знають про таку фічу півтора землекопа, тому широкого користування вона й досі не досягла. Відкрию секрет, на Айфон теж так можна.

Як подивитися історію Safari на iPad

Думаю, що всі, хто користується iPad, хоч раз помічали кнопку бокового меню. Зізнаюся, я до останнього ігнорував її і не хотів миритися з новим дизайном Safari на iPad. Однак повертати старий Safari не став, чи мало знайдеться щось цікаве. Плюс, це Apple, вони не можуть зробити незручно. У більшості випадків я використовую бічне меню для перегляду історії в Safari, але вкладок тут трохи більше:

  • Меню відкритих вкладок із кнопкою розгортання всіх відкритих сторінок.
  • Приватний доступ. Так називається режим Інкогніто у Safari.
  • Меню з групами вкладок. Про те, що це таке, ми писали раніше, двома словами не поясниш.
  • Надіслано вам. Тут розміщуються надіслані вам посилання з iMessage.
  • Закладки. Всі сторінки, які ви додали до Закладки на iPad.
  • Список для читання. Окремий розділ із статтями, які здалися вам цікавими.
  • Історія. Раніше відвідувані вами сайти.

Користуватися цією меню дуже зручно, бо історія браузера відкривається не в окремому вікні, а прямо всередині браузера. Так ви зможете швидко переглянути всі відкриті раніше вкладки і знайти ту, яка вам потрібна.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Safari
  • Останні записи

    Як зрозуміти, що смартфон скоро зламається: топ-3 ознаки

    Всі користувачі повинні знати про ознаки поломки мобільного телефону, що наближається. Без цієї життєво важливої…

    03.05.2024

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024

    Apple зменшить ще одну деталь iPhone 16

    Якщо вірити представленим знімкам, компанія змінила систему бездротової зарядки. Про це пише портал 9To5Mac, посилаючись…

    03.05.2024

    Виробництво OLED-панелей для iPad Pro призведе до змін iPhone 16

    Перехід на OLED в iPad - це те, над чим уже багато років працюють. Незважаючи…

    03.05.2024