Статті

Що робити, якщо iPhone видає дивні звуки

Share

Ваш iPhone іноді може глючити, перезавантажуватися і навіть раптово вібрувати. Але ці проблеми не такі серйозні в порівнянні з тим, що смартфон час від часу може видавати дивні звуки: вони йдуть з динаміка або звідкись зсередини. Одна річ, коли поскрипує пластик у холодильнику чи телевізорі, і зовсім інша – у смартфоні. Ця проблема справді існує, але сама її наявність є досить неприємним фактом. Давайте подивимося, що можна зробити, якщо Айфон видає дивні звуки і чому це відбувається.

Для початку визначимося, що не беремо до уваги ті випадки, коли ви відчуваєте фантомні вібрації або звуки, коли здається, що смартфон дзвонить: ви дістаєте його з кишені, а з ним нічого не відбувається. Зазвичай таке буває у галасливих місцях. Поговоримо про те, що ви почули незрозумілий звук в iPhone , але ні повідомлення на екрані, ні дзвінка не було.

Шум у динаміку Айфона

Уявіть, що ви сидите працюєте, на вашому iPhone грає музика або запущений улюблений серіал і в один момент звук починає поводитися дещо дивно: з’являються певні спотворення, посвистування чи потріскування або ще щось. І тут важливо звернути увагу до фізичний стан динаміків. Дві найпоширеніші причини – динамік в iPhone засмічився або в нього потрапила рідина.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Якщо брудний динамік, спробуйте його почистити зубочисткою. Робіть це вкрай обережно: бажано, звичайно, озброїтися спеціальними пристроями або доручити цю справу фахівцеві, але спробувати можете самі на свій страх та ризик. Не перестарайтеся: не тисніть на грати, а надалі – не намагайтеся їх продути . Це спричинить додаткові проблеми.
  • Якщо в динамік потрапила вода – не намагайтеся щось зробити самостійно. По-перше, висушіть iPhone . По-друге, зверніться до сервісного центру.

Дивні звуки в Айфоні

У часи, коли тільки-но вийшов iPhone X, користувачі повідомили про те, що у них з’явилися потріскування з динаміків . Пізніше в Apple зазначили, що така конфігурація динаміків та їхня специфіка. Звідки точно йде звук, вони не змогли, а проблема не обмежувалася саме смартфоном однієї серії або певною версією iOS.

Пізніше подібна «фіча» ( або все-таки баг? ) виявилася і на iPhone 8, щоправда, у них динамік потріскував тільки під час розмови по телефону. Потріскування могли стати результатом прослуховування музики на підвищеній гучності, але деякі користувачі закривають очі і не вважають це серйозною причиною не купувати iPhone або віднести його в ремонт.

Потріскування в Айфоні

Процесор в iPhone – найважливіший елемент, який виконує шалені кількості операцій на секунду. Той факт, що він виконаний на платі, має мікроскопічний техпроцес і прихований у надрах смартфона, не означає, що ви його не почуєте. Найчастіше чіпи видають звуки , які чути людині. Спробуйте прикласти iPhone до вуха задньою частиною – шуму моря не почуєте , зате можна спіймати момент, коли будуть чути звуки мікропроцесора .

Наприклад, ранні моделі iPhone 7 і iPhone 7 Plus мали заводський дефект – був чутний звук роботи процесора . В інших моделях такого не було, принаймні ніхто про це не заявляв, але виключати цю проблему в інших моделях точно не варто. Звук схожий на писк, його буде чути, якщо піднести смартфон до вуха.

Звуки повідомлень Айфон

Програми можуть мати повідомлення, які непомітно відтворюються на вашому телефоні. Ви можете перевірити їх у Налаштуваннях — «Повідомлення». Кожна програма має свої параметри сповіщень, наприклад, встановлені звуки без «банерів» — ви почуєте звук, але повідомлення не буде. Прокрутіть список і знайдіть те, що вас бентежить: якщо ви побачите у списку програми, у яких відображаються лише «Звуки», вам слід переналаштувати його.

Вимкніть повністю або поверніть банери. Також причиною раптових звуків може бути фонове завантаження у програмах, наприклад, у «Пошті». Не можна виключити і те, що повідомлення, що входить, було видалено – тут може бути навіть фантомна вібрація. Крім того, якщо досі користуєтеся рингтоном на телефоні, то перед вхідним дзвінком може бути короткочасне потріскування – результат динаміка або якість запису самого рингтона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Xiaomi 15 потрапить на глобальний ринок, але є нюанс

    Хоча до запуску серії Xiaomi 15 залишилося ще півроку, інформація про ці пристрої вже з'явилася…

    19.05.2024

    Експерти назвали речі, які не можна тримати поряд зі смартфоном

    Є кілька речей, які в жодному разі не можна тримати поряд із мобільником. І все…

    19.05.2024

    Новий iPhone 16 отримає ​​два нових кольори

    Аналітик Apple Мінг-Чі Куо сьогодні розповів про свої очікування щодо колірних рішень лінійки iPhone 16.…

    19.05.2024

    Чому варто купити iPhone 13 у 2024 році

    У світі технологій щороку приносить нові пристрої та інновації, проте не всі користувачі прагнуть придбати…

    19.05.2024

    Новий iPhone SE представлять у 2025 році

    Журналіст The Information Уейн Ма розкрив терміни випуску нового бюджетного iPhone. За словами інсайдера, Apple…

    19.05.2024

    Небезпечний вірус заражає Windows XP і Windows 2000 відразу після увімкнення

    Недавній експеримент продемонстрував, наскільки вразлива стара класична операційна система Windows при підключенні до Інтернету. Буквально…

    19.05.2024