Статті

Відомо, як не слід поводитися зі смартфоном

Share
Час читання: 2 хв.

Буває, що гаджети служать набагато менше часу, ніж нам хотілося. Ми часто вважаємо, що вони застаріли. А як по-іншому? Адже нові моделі випускають дуже часто. Але я розповім вам про те, що справді впливає на термін служби смартфона. Бо часто ми припускаємося помилок, які плачевно впливають на пристрій, а саме:

Носіння телефону без чохла

Купуючи новий смартфон, ми впевнені, що звертатимемося з ним дуже акуратно, і тому екран на ньому буде цілий, а не так, як у всіх інших. Але ж це ілюзія. Вберегти телефон без чохла від тріщин та подряпин дуже важко. До того ж ми не замислюємося, що маленька тріщина здатна завдати великої шкоди. Та й вартість буде вже нижчою, на випадок перепродажу.

Тому краще користуйтеся захисним склом або чохлом. Зараз дуже популярні та надійні моделі пропонують Silk, Spigen, Speck та OtterBox. Але якщо ви затятий шанувальник смартфона без чохла, але часто доводиться звертатися в ремонт, можете скористатися страховкою AppleCare+, SquareTrade або Zagg Protect. Вони не дешеві, можливо, всього ремонту не покриють, але, як варіант, мають право на існування.

Використання неякісних кабелів

Як не дивно, але ця проблема загрожує поганими наслідками, через які вас можуть показати по телевізору. Тому часто причиною пожежі стають дешеві кабелі невідомих виробників. Вони можуть призвести до удару струмом або вибуху батареї.

Краще на цьому не заощаджувати та купувати зарядні кабелі відомих виробників, таких як Anker або сертифікованих, як Made For iPhone. І не забувайте про правила використання. Навіть гарний кабель при неправильній експлуатації може спричинити спалах. Завжди виймайте зарядку з розетки повністю, не змотуйте і не згинайте кабель.

Часта розрядка батареї

Згодом батарея починає розряджатися швидше. Цей процес не звернемо, але ми своїми діями його ще й прискорюємо. Це відбувається, якщо заряджати гаджет лише тоді, коли він повністю сяде. Краще періодично заряджати, коли він показуватиме ще 30% зарядки або ставитиме на зарядку вночі (нові смартфони). Таким чином, можна трохи продовжити життя акумулятору.

Нехтування правилами безпеки

Деякі люди не встановлюють оновлення, посилаючись на те, що це довго та нудно. Але так чинити не можна. Оновлення усувають неполадки та захищають від шкідливого програмного забезпечення. Важливо вчасно інсталювати оновлення для всіх програм. Це убереже вас від багатьох проблем, включаючи безпеку.

Також намагайтеся встановлювати програми з офіційних джерел, таких як App Store та Google Play. Але навіть там можна натрапити на каверзу. Будьте уважні, читайте відгуки та не піддавайтеся на сумнівну економну версію.

Фото у воді

Хоча нас запевняють про водонепроникність деяких смартфонів, все ж таки існує ризик, що вода потрапить усередину приладу. Адже 100% гарантії ніхто не дає, до того ж ми пам’ятаємо конфуз із Sony Xperia. Навіть якщо реклама запевняє, що гаджет має захист IP68, використовувати його у воді дуже обережно. Звичайно, миттєво він не зламається, але з часом вплив вологи на нього вилізе боком.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Нове відео розпакування Samsung Galaxy S24 FE потрапило в мережу

    Нещодавно ми стали свідками офіційного відео розпакування Samsung Galaxy S24 FE, яке було опубліковане Еваном…

    24.09.2024

    TikTok заблокував акаунти російських ЗМІ

    TikTok видалив акаунти російських державних ЗМІ разом з усіма відео, звинувативши їх в участі в…

    24.09.2024

    iPhone з iOS 18 працює на 80 Гц, частота 120 Гц активується лише інколи

    Apple випустила оновлення iOS 18 для iPhone, яке обмежує частоту оновлення дисплея до 80 Гц…

    24.09.2024

    5 несподіваних фактів про Wi-Fi роутер, які вас здивують

    Wi-Fi роутер зараз є майже в кожному домі, і він став таким же звичним пристроєм,…

    24.09.2024

    Свіжі фотографії демонструють оновлення дизайну Galaxy S25 Ultra

    Популярний інсайдер Ice Universe поділився новими деталями про дизайн Samsung Galaxy S25 Ultra, який може…

    24.09.2024

    Перші покупці iPhone 16 Pro розповіли про реальні проблеми смартфона

    Перші користувачі iPhone 16 Pro виявили проблеми з чутливістю сенсорного екрану. Багато з них повідомляють,…

    24.09.2024