Статті

Названо п’ять функцій iPhone на всі випадки життя

Share

Багатьом здається, що iPhone це розкіш і переплата. Але в смартфоні є класні функції, які стануть у нагоді завжди, хоч іноді ми їх недооцінюємо або зовсім забуваємо про їх існування. Особисто для мене iPhone — такий собі швейцарський ніж, який виручить у будь-якій незрозумілій ситуації. Деякі опції мають і додаткове призначення – вони прості до божевілля, але дозволяють вирішити деякі проблеми, що виникають у процесі використання iPhone. Сьогодні розповім вам про 5 функцій iPhone, які знадобляться в різних ситуаціях.

Екстрений виклик в iPhone

Думаю, багато хто стикався з пронизливим звуком в iPhone, коли кілька разів поспіль натискаєш кнопку живлення. Іноді це відбувається через неуважність: наприклад, я посеред ночі хотів перевірити повідомлення, але здалося, що кнопка включення трохи застрягла. Я натиснув її кілька разів, після чого мало не розбудив увесь будинок цією сиреною. Незважаючи на раптовість, функція зручна і допоможе в разі, якщо вам знадобиться екстрена допомога: iPhone дзвонить у службу 112.

Крім того, мені подобається опція «Контакт на випадок НП»: у додатку «Здоров’я» ви можете додати людину, якій прийде повідомлення, якщо з вами щось станеться. Я відразу додав контакт моєї близької подруги, щоб вона була в курсі, якщо щось піде не так.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Переклад в iPhone

Спочатку я не звертав уваги на цей стандартний додаток, віддаючи перевагу старому доброму Google Перекладачу. Але одного разу я все ж таки вирішив почати ним користуватися і дізнався багато нового. По-перше, можна перекладати як слова, а й повноцінний діалог зі співрозмовником. Для цього iPhone розгортає екран у різні боки, щоб ви могли бачити переклад, якщо натиснути «Обличчям до лиця». Працює опція досить швидко і добре розпізнає мову.

По-друге, можна заздалегідь завантажити мовні пакети та користуватися ними без підключення до Інтернету — зручно, коли опиняєшся в іншій країні і не хочеш переплачувати за роумінг. А ще можна додавати перекладені фрази до «Вибраного», щоб поглядати час від часу, якщо забув: таким чином можна запам’ятати класні вирази з іншої мови.

Установки Touch ID

Почнемо з того, що без Touch ID нічого б не було: це, як і раніше, класний спосіб ідентифікації користувача не тільки самого пристрою, а й у важливих програмах. По-друге, у Touch ID досить широкий асортимент налаштувань: можна відключити перегляд “Пункту управління”, віджетів та повідомлень на заблокованому екрані. Якщо боїтеся, що ваша дівчина залізе в телефон уночі, можете просто встановити кілька відбитків на Touch ID: наприклад, великий палець ноги та мізинець. Жарт, звичайно ж, але широкий спектр налаштувань Touch ID справді тішить.

Це помітно полегшує життя, коли не хочеш, щоб хтось отримав доступ до iPhone . А ще імпонує ” Стирання даних ” – якщо телефон втрачений, у зловмисника буде всього 10 спроб на введення правильного код-паролю. А якщо ні, то iPhone стирає всі дані з пристрою. Тому не лінуйтеся встановлювати код-пароль складніше.

Рулетка на iPhone

Класна фіча, яка з’явилася нещодавно. Не можу сказати, що вона надточно працює, а результат збігається з аналоговим інструментом, але в деяких ситуаціях вона рятує. Особливо це актуально, коли під рукою немає рулетки, а виміряти на око ну ніяк не виходить. Результат виходить, як то кажуть, «плюс-мінус», але це дає хоч якесь розуміння. Інша справа – функція «Рівень». Завдяки їй я вкотре переконався в тому, що підлога в моїй квартирі рівна.

Пункт керування в iOS 15

Важко уявити, але Пункт управління став таким, яким ми його бачимо зараз зовсім недавно. Тим не менш, ви можете не тільки вмикати або відключати модулі зв’язку з його допомогою, але й робити багато інших корисних речей. Наприклад, активувати видимість для прийому AirDrop, включати режим модему, розгортати плеєр і навіть оперативно використовувати Shazam для розпізнавання пісень.

Все це спрощує доступ до важливих функцій в iPhone: більше не потрібно зайвий раз заходити в “Налаштування” або шукати ярличок програми на екрані. До речі, в iOS 15 в Пункт управління винесли “Фокусування” – натиснувши на нього, можна відразу активувати потрібний план з відключення повідомлень та заборони вхідних дзвінків або додати свій, якщо існуючі не підходять.

Ми звикли до цих функцій, але вони справді зручні та практичні. До них варто додати зберігання паролів у налаштуваннях iOS : якщо забули дані від облікового запису, то всі їх можна знайти в одному місці. Саме за такі приємні дрібниці ми любимо iPhone.

А які функції допомагають вам? Напишіть у коментарях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: AppleiPhone
  • Останні записи

    Кращий за iPhone 14 і Galaxy S24. Фахівці DxOMark протестували камеру Google Pixel 8a

    Експерти DxOMark протестували камеру смартфона Google Pixel 8a. Незважаючи на позиціонування як спрощену модель і…

    17.05.2024

    В мережу потрапили нові деталі та характеристики Galaxy Z Fold 6

    Samsung готується представити Galaxy Z Flip 6 і Galaxy Z Fold 6 в найближчі місяці.…

    17.05.2024

    Meta працює над власними навушниками з камерою та штучним інтелектом

    Як ми звикли чути з 2023 року, сфера застосування штучного інтелекту розширюється. Компанії змагаються за…

    17.05.2024

    Samsung Galaxy M35 показали наживо (відео)

    Galaxy M35 з'явився на консолі Google Play лише кілька днів тому, а це означає, що…

    17.05.2024

    Ось чому Windows XP не варто використовувати у 2024-му році (відео)

    Техноблогер Ерік Паркер опублікував цікавий відеоролик: він показує, як Windows XP відстала від часу в…

    17.05.2024

    Qualcomm перестає постачати компоненти для Huawei до США

    Влада США зупинила поставки компонентів американської компанії Qualcomm для китайської Huawei Technologies, імовірно, у відповідь…

    17.05.2024