Стало відомо, як підключитися до супутникового інтернету Starlink

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після початку військових дій в Україні збройні формування ЗСУ та державні структури зіткнулися з перебоями інтернет-підключення. Глава Мінцифри М. Федоров звернувся до І. Маска з проханням допомогти з вирішенням цієї проблеми. Через кілька днів після звернення міністра в Україну було поставлено першу партію обладнання для підключення до супутникових апаратів Starlink. Цього тижня до країни з Польщі прибула третя за рахунком партія наземних терміналів.

Розвитком системи Starlink займається заснована І. Маском компанія SpaceX. Вона призначена для забезпечення інтернет-доступу у важкодоступних районах нашої планети. Інтернет лунає з космосу за допомогою компактних супутників.

Коли Starlink стане доступним звичайним українцям

На даний момент система Starlink використовується в Україні для забезпечення інтернетом військових баз, електричних станцій, промислових підприємств та ін. Пересічним користувачам супутниковий інтернет, на жаль, поки що недоступний. Ця обставина не завадила українцям завантажити аплет Starlink понад 98 тис. разів. Справа в тому, що SpaceX розпочала прийом заявок на підключення від користувачів з України. Неважко здогадатися, що подані заявки схвалять аерокосмічна компанія після закінчення військових дій. Втім, частина заявок може бути схвалена найближчим часом.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Слід пам’ятати, що однієї програми для підключення до супутникового інтернету недостатньо. Для цього потрібний наземний термінал, мінімальна вартість якого становить 500 USD. Ще 100 USD доведеться викладати щомісяця за передплату. Заявки на підключення до Starlink приймаються тут .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.