Чи можна носити телефон у кишені

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Думаю, що кожен хоч раз цікавився: чи можна носити смартфон у кишені . У світі існують такі питання, якими задаєшся вже багато років, а виразної відповіді досі не надходить. Питання про транспортування телефону в кишені штанів чи джинс саме таке. Одного разу кажуть одне, а потім зовсім інше, і так по колу. У мережі постійно з’являється інформація про негативний вплив електромагнітних хвиль на чоловічу потенцію, виникнення онкологічних захворювань, проте точно сказати не може.

Я, як і багато інших користувачів, постійно ношу телефон у кишені. Чесно сказати, мені й на думку не спадало, що це якось може позначитися на здоров’ї чи ще чимось. Зрештою, якби це було так, ми б з вами дізналися першими.

Інформація в інтернеті поширюється з блискавичною швидкістю. Тож приховати серйозні факти практично неможливо. Тим більше коли справа стосується речей, які з нами знаходяться постійно. Ви коли-небудь замислилися про те, як часто використовуєте телефон у повсякденному житті? Я вам відповім: набагато частіше, ніж бачитеся з чоловіком або п’єте воду. 2021 року гаджети з нами майже 24/7.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вплив смартфону на здоров’я

Сучасний підхід до людського здоров’я має на увазі наступне: доки не доведено, не важливо, що сказано. Так, саме так. Всесвітня Організація Охорони Здоров’я вже давно взяла питання собі на замітку і контролює ситуацію більше, ніж ви можете собі уявити. Ось що вони пишуть на своєму офіційному сайті:

За останні 20 років було проведено численні дослідження для оцінки того, чи мобільні телефони становлять потенційний ризик для здоров’я. На сьогоднішній день жодних несприятливих наслідків для здоров’я, які викликаються користуванням мобільними телефонами, не встановлено.

Це означає, що жодного раку, імпотенції та інших проблем чекати не доводиться. У принципі, на цьому можна й закінчити, проте існує ще низка факторів, які можуть призвести до дуже сумних наслідків через носіння смартфона в кишені, але здоров’я вони не стосуються.

Подряпини на екрані телефону

Усі знають, що останнім часом виробники смартфонів все більше почали встановлювати на свої пристрої скляну задню панель. Робиться це з багатьох причин, але головною з них є можливість бездротової зарядки, яка неможлива, якщо пластиковий телефон. До речі, заряджатися «бездротовим» теж дуже навіть безпечно .

Через рік такі гаджети виглядає не дуже презентабельно. Як ви вважаєте, як головна причина? Звичайно, кишеня джинсів. Туди ми закидаємо все: ключі, навушники, жувальну гумку, запальничку. Потім це все перемішується, як у блендері, і, ось, будь ласка. При необережності можна навіть розбити смартфон.

В телефон попала вода

Щодо води у мене є особиста трагедія. Так сталося, що близько 5 років тому, мені у спадок дістався топовий HTC Desire. Користуватись їм було одне задоволення. Система літала, пам’яті вистачало з лишком. Тривало це не довго. Як ви вважаєте, що сталося? Правильно, я виправ смартфон, залишивши його в штанах.

Незважаючи на те, що багато сучасних пристроїв поставляються із захистом від води та пилу, прання — головний ворог мобільників.

Плюс до всього, якщо смартфон потрапить вода, жоден виробник не забезпечить вам заміну за гарантією. Таким чином компанії прикриваються, бо важливим є не тільки факт попадання вологи, але інші параметри на кшталт глибини занурення.

Випадково зателефонував та скинув

Ще однією причиною, з якої я не рекомендував би класти телефон у кишеню — випадкове натискання. Екстрені служби вже давно ведуть статистику з приводу випадкового набору та стверджують, що майже половина з них хибні. Іноді зі смартфоном грають діти, іншого разу — просто нічого не чути.

Якщо ви зателефонували в 112 випадково, прошу вас, не вішайте слухавку і повідомите співробітника call-центру про помилковий виклик. Тож ви значно спростите їм роботу.

Це ще одна причина, через яку не варто класти мобільний пристрій у кишеню. Також важливо пам’ятати, що, крім екстрених служб, можна надіслати повідомлення не тим користувачам, яким слід було.

Іноді наслідки бувають дуже сумні. Вже кілька разів у своєму житті я стикався зі схожою проблемою і пересилав дуже особисті повідомлення в месенджерах ледве знайомим мені людям. Провиною було обмеження фонового прослуховування музики.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.