Статті

Що краще для смартфона: захисне скло чи плівка?

Share
Час читання: 2 хв.

У багатьох людей, які тільки купили смартфон, відразу постає питання запобігання його від пошкоджень. Насамперед багато хто купує захист на екран. Вона буває двох видів: загартоване скло та захисна плівка. Але чим вони відрізняються, і що вибрати? Розберемося у цій статті.

Для початку важливо визначитися, які якості повинен мати захист екрана. Ми поговоримо про такі критерії:

  1. Ступінь захисту (міцність)
  2. Помітність на пристрої
  3. Тактильні відчуття
  4. Вартість та термін служби
  5. Простота наклеювання
  6. Як поводяться у використанні
  7. Що в результаті брати?

Ступінь захисту

Це, мабуть, найважливіший критерій вибору. І тут вибір однозначний: захисне скло набагато міцніше за плівку. Справа в тому, що плівка вбереже ваш телефон хіба що від невеликих подряпин, потертостей і сколів, тоді як скло, найімовірніше, дозволить уникнути великих тріщин, навіть при падінні пристрою. Але не забувайте, що захисне скло не чудодійне, при сильному ударі навіть воно може не встояти!

Помітність на пристрої

Для багатьох цей пункт не менш важливий, ніж міцність. Обидва варіанти захисту майже непомітні на смартфоні, і ніяк не впливають на його зовнішній вигляд, хіба що скло не на багато потовщує телефон, так що будьте готові до цього.

Тактильні відчуття

Більшість людей бачить величезну різницю у тактильних відчуттях від захисного скла та захисної плівки. Через властивості скла, по ньому палець ковзає набагато простіше, швидше і приємніше, ніж по плівці.

Ще один нюанс: практично всі захисні стекла мають спеціальне олеофобне покриття, що запобігає появі відбитків пальців на чистій поверхні. Хоча деякі виробники плівок і заявляють про таку властивість на своєму продукті, здебільшого це неправда!

Вартість та термін служби

Вартість – ще одне важливе і хвилююче покупців питання. Якщо ваша головна мета – заощадити, то не думаючи беріть плівку, вона в рази дешевша за скло! Але тут важливо розуміти, що плівку доведеться міняти частіше, тому що вона більш вразлива, а це може обійтися вам ще дорожче, ніж просто один раз купити надійніше, хоч і дорожче, загартоване скло.

Простота наклеювання

Якщо ви не користуєтеся послугою наклеювання скла або плівки в магазині, то, вибираючи захист для свого смартфона, краще звертати увагу на той варіант, який найпростіший у самостійному накладанні, а це саме скло. Зважаючи на свою жорсткість, воно простіше і без бульбашок лягає на екран, на відміну від плівки, що утворює бульбашки, яких майже неможливо позбутися.

Як поводяться у використанні

Якщо дисплей вашого смартфона має загнуті краї, то краще брати плівку, тому що вона не відклеюватиметься від них, на відміну від скла. Тільки саме під захисну плівку в процесі використання потрапляє велика кількість пилу, яка істотно псує зовнішній вигляд пристрою. А ще через постійні потертості її доведеться постійно міняти (кожні кілька місяців).

Скло може вистачити на весь термін використання гаджета, природно, при акуратному поводженні з пристроєм.

Що зрештою брати?

Однозначно сказати практично неможливо, оскільки кожен користувач має свої, індивідуальні потреби. Але, за підсумками порівняння, в більшості критеріїв виграє загартоване скло, хоча воно дорожче захисної плівки. Вдалих вам покупок!

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Nintendo Switch 2 вийде навесні 2025 року з магнітними джойконами і новим дизайном стіків

    У недавньому випуску іспанського подкасту Vandal Radio було розкрито нові подробиці про майбутню консоль Nintendo…

    28.09.2024

    Смарт-телевізори Samsung та LG роблять приховані скріншоти

    Популярні моделі смарт-телевізорів Samsung та LG таємно роблять скріншоти екрану, навіть коли користувач використовує їх…

    28.09.2024

    OpenAI планує збільшити вартість підписки на ChatGPT до $44

    OpenAI готується залучити $7 мільярдів у новому раунді фінансування, що може підвищити її оцінку до…

    28.09.2024

    Годинник Xiaomi Watch 2 випустили в новому кольорі

    На міжнародному ринку з'явилася нова версія розумного годинника Xiaomi Watch 2 у стильному кольорі Titan…

    28.09.2024

    VIVO випередила Samsung і Google у випуску Android 15 для флагманів

    Чудова новина для власників флагманських смартфонів VIVO – компанія першою серед великих брендів надала стабільні…

    28.09.2024

    Apple відмовляється від інвестицій в OpenAI

    Apple відмовилася від планів інвестувати в OpenAI, одного з провідних гравців у сфері штучного інтелекту,…

    28.09.2024