Головна Статті Чому поки що не варто відмовлятися від WhatsApp

Чому поки що не варто відмовлятися від WhatsApp

London, UK - July 31, 2018: The buttons of WhatsApp, Facebook, Twitter and other apps on the screen of an iPhone.
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У наш час прийнято лаяти WhatsApp, поливати його помиями та радити використовувати Telegram. Складається відчуття, що всі трохи збожеволіли на цькуванні месенджера. Так, у нього є свої мінуси, але настільки втоптувати його в багнюку точно не варто. Багато хто впевнений у тому, що WhatsApp – абсолютне зло, адже він зливає наші дані, не забезпечує належного захисту листування і все в цьому роді. У цьому є щось добре: ми точно знаємо, що месенджер не чистий на руку. Зате ми не в курсі, що насправді приховує Telegram Павла Дурова, де каверза? Я не фанат WhatsApp, але я звик дивитись на речі ширше, шукати як плюси, так і мінуси. Про недоліки сказали вже, мабуть, усі. А що хорошого у WhatsApp?

Видалення повідомлення в WhatsApp

WhatsApp дає 68 хвилин на те, щоб видалити відправлене повідомлення. Це зручна функція, яка спростовує прислів’я про «написане пером»: а що в ньому такого? Telegram теж так уміє! Але подивіться на це з іншого боку: припустимо, хтось написав вам непотрібного листа. Але пізніше прийшов до тями, а замести сліди не встиг.

За це мені і подобається WhatsApp: видалити чат у будь-який час, як це люблять робити дівчата, не вдасться. Якщо й видаляться повідомлення, то виключно надіслані. Ви відразу зрозумієте, коли побачите напис ” Це повідомлення видалено “.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Посилання у WhatsApp

Ми з друзями часто ділимося музикою у месенджерах. На жаль, посилання на треки приходять без попереднього перегляду — складно зрозуміти, чи варто це відкривати. Та й втратити її в нескінченному листуванні не складе труднощів. Інша справа – посилання в WhatsApp, які красиво відображаються з обкладинкою альбому, виконавцем та назвою треку.

WhatsApp для бізнесу

Я тривалий час працював у фітнес-індустрії та основними способами зв’язку з клієнтами були дзвінки, а також WhatsApp. Чому так? По-перше, практично у всіх клієнтів номери телефонів були прив’язані до облікового запису: відвідувачі самі просили зв’язатися з ними саме таким способом. По-друге, WhatsApp простий і зрозумілий у використанні: робити розсилки з акцій за його допомогою було набагато простіше.

WhatsApp чи Telegram

Минулого року мені довелося вчити бабусю користуватися смартфоном: я досі пожинаю плоди того випадку, пояснюючи їй функції. Я намагався пояснити бабусі, як користуватись Telegram, але нічого не вийшло. А ось із WhatsApp все вийшло: месенджер виявився простим у використанні для неї.

Листівки на свята вона нам з мамою, звичайно, не шле, але й питань щодо функцій у неї теж не виникає. Та й вдумайтеся самі: у Telegram багато різних налаштувань, що іноді плутаєшся в них.

Гіфки в WhatsApp

Так, можливо, це не найголовніше, але користувачам дуже подобається використовувати GIF-анімації в WhatsApp як відповіді на повідомлення. Я і сам великий фанат: у WhatsApp можна не тільки знайти гіфку, що цікавить тебе, з якимось персонажем, але і створити її самому, вирізавши з відео. На жаль, але в Telegram такої можливості немає, не рахуючи швидких відео. Що приємно: якість анімацій у WhatsApp зовсім не псується при стисканні. За цю приємну фічу я ставлю жирний плюс месенджеру.

Як завершити сеанси у WhatsApp

Усі постійно лають месенджер через те, що він не захищає дані, передаючи їх третім особам. Але в гонитві за критикою на адресу WhatsApp ми іноді самі даємо доступ до листування третім особам, забуваючи завершити сеанс у додатку. Припустимо, ви забули вийти з програми WhatsApp Desktop на робочому комп’ютері: ймовірність того, що ваші чати шанує колега десь 50 на 50 вас зайвого.

Звіти про прочитання до WhatsApp

Звіти про прочитання у WhatsApp — дуже класна штука, якої немає у Telegram. Одного разу я навіть розповідав про те, як це допомагає відпочити від нескінченних листування. Суть у тому, що відключивши цю функцію, ніхто не побачить, чи ви прочитали повідомлення чи ні. Те саме й у вас. Натомість це допомагає взяти тайм-аут, щоб сформулювати відповідь чи не відволікатися на повідомлення у чатах у законні вихідні.

Так виходить, що все більше людей переходять у Telegram: напевно, це нормально, незважаючи на переваги WhatsApp. Виживає найсильніший — порівняння не на користь опонента Telegram.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: