Як на iPhone очистити історію та дані Siri

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо пам’ятаєте, у 2019 році був великий скандал, пов’язаний з Apple , коли виникли побоювання щодо порушення конфіденційності користувачів під час роботи з голосовим помічником Siri .

Через це деякі користувачі побажали видалити історію та дані із Siri на своїх пристроях Apple – і в цій статті ми покажемо, як це зробити.

До речі, у лютому 2022 року знову з’ясувалося, що Apple випадково збирала записи, зроблені Siri через помилку в iOS 15 .

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple усунула цю помилку в iOS 15.2 у грудні 2021 року, припинивши здійснення таких записів на порушених пристроях. Компанія стверджує, що такі записи були видалені.

Чому вам потрібно видалити свою історію в додатку Siri

Ще в липні 2019 року з’ясувалося, що співробітники компанії мають можливість прослуховувати реальні записи користувачів, які взаємодіють із Siri , щоб покращити сервіс.

Повідомляється, що співробітники Apple прослуховують до 1000 записів на день та оцінюють відповіді голосового помічника Siri .

І хоча більшість з них були звичайною взаємодією з Siri , якщо користувачі випадково активували Siri , записи, відправлені в Apple , могли містити особистий або конфіденційний характер.

Що ще гірше, ці записи супроводжувалися мітками розташування, даними користувача та програми.

Основним результатом скандалів стало те, що тепер користувачі можуть самостійно видаляти свої дані Siri на Apple пристроях і відмовлятися від того, щоб Apple використовувала їх записи для поліпшення можливостей Siri.

Як на iPhone видалити дані, які записує Siri

По-перше, вам необхідно оновити свій пристрій до iOS 13.2, iPadOS 13.2, watchOS 6.1, tvOS 13.2 та macOS Catalina 10.15.1 .

Компанія Apple додала необхідний функціонал для покращення конфіденційності для користувачів Siri у цих версіях мобільних, телевізійних та настільних операційних системах.

Методи фактичного видалення записаних даних багато в чому схожі, але який саме ви використовуватимете, буде залежати від вашого пристрою.

На iPhone, iPad або iPod touch запустіть програму « Параметри » та прокрутіть вниз до « Siri та Пошук » . Потім торкніться « Історія Siri та Диктування ». Після цього виберіть ” Видалити історію Siri та Диктування “.

Як відмовитися від аналітики, що збирається Siri

Коли ви оновитеся до iOS 13.2 на своєму пристрої, ви побачите повідомлення з питанням, чи хочете ви поділитися своїми даними Siri та Диктування з Apple в рамках покращення роботи програми.

Якщо ви погодилися, але з того часу встигли передумати і хотіли б відкликати свою згоду, зробити це досить легко.

На своєму пристрої перейдіть до розділу « Конфіденційність » у програмі « Установки ». Потім виберіть ” Аналітика та покращення “, знайдіть розділ ” Покращення Siri та Диктування ” і переведіть перемикач у вимкнене положення.

Після цих маніпуляцій, Apple більше не буде використовувати ваші дані ” Siri та Диктування ” для покращення служби розпізнавання голосу. Звичайно, якщо ви передумаєте, ви завжди можете дати згоду, перевівши перемикач у положення – увімкнено .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.