Статті

Чому краще відмовитися від iPhone та перейти на Android

Share

Я ніколи не вірю словам різних експертів та діячів, які стверджують, що після певних подій наше життя вже ніколи не буде колишнім. Так було на самому початку пандемії: всі в один голос стверджували, що наше життя кардинально зміниться, але за два роки виявилося, що все залишилося незмінним. Але, здається, саме зараз мобільний ринок переживає серйозні зміни, яких ще ніколи не було.

Чому всі люблять iPhone

Аудиторія Apple по всьому світу максимально лояльна до компанії: мільйони людей змінюють Айфони щороку, щоб отримувати модний пристрій, стежать за презентаціями та новинами з Купертіно, обговорюють чутки. Apple вважається корпорацією добра, яка використовує зелені технології, піклується про екологію та жертвує частину коштів на благодійність. Шанувальники настільки люблять Apple і все, що з нею пов’язано, що навіть не звертають уваги на скарги співробітників компанії або повсюдні скандали.

Екосистема компанії Apple

Компанія з Купертіно пишається своєю екосистемою: всі пристрої ідеально взаємодіють у ній. Хоча здебільшого це якийсь маркетинговий трюк для залучення клієнтів. Щоправда, у світлі останніх подій все більше розчаровуєшся у цьому. Навіть найдешевші пристрої компанії дорожчають через стрибок курсу валют, отже, бажання виявитися користувачем iPhone стає дедалі менше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мимоволі замислюєшся про те, а чи потрібно витрачати стільки грошей, коли довкола є непогані пристрої на Android ? Зверніть увагу, що з Android-смартфонами краще працюють деякі аксесуари. Наприклад, той же мегапопулярний Xiaomi Mi Band має кращу сумісність з Android: фірмовий додаток Mi Fit для цієї платформи має більше налаштувань та аналогів Mi Fit дуже багато у Google Play. Смартфон на Android має безліч несоромних аксесуарів за прийнятну вартість: умовні навушники Jabra коштують у два-три рази дешевше за AirPods, а за якістю їм анітрохи не поступаються.

Чому Android кращий за iOS

Епоха, коли навіть флагмани на Android були глючними і швидко розряджалися, добігла кінця. Вже давно, коли раптом не помітили. Тепер це цілком заможні пристрої. Snapdragon оптимізують під Ігри , навіть топовий MediaTek наздоганяє лідерів ринку. Смартфонів на Android дуже багато, вони різні. Саме вони штовхають мобільну індустрію уперед.

Чистий» Android дуже нагадує iOS і в чомусь навіть краще за неї. Ситуація, що склалася, грає на руку саме пристроям на Android: вони не збираються йти з російського ринку і точно завоюють серця фанатів Apple у довгостроковій перспективі.

Який смартфон купити замість айфона

Ніхто не знає, скільки всього смартфонів на Android існує зараз. Якщо відсіяти безліч не найякісніших варіантів, то можна знайти гідні пристрої. Ось 5 відмінних смартфонів на Android, за які точно не доведеться червоніти.

  • Nokia XR20 ;
  • OnePlus 9 Pro ;
  • Xiaomi 11 Lite 5G NE ;
  • Realme GT Neo 2 ;
  • Xiaomi Mi 11 Ultra ;

Здається, 2022 стане роком Android-смартфонів. Apple не дорахується кількох мільярдів прибутку та десятків мільйонів користувачів, які чекали на новинки. Не сумніваюся, що компанія повернеться на наш ринок. А от чи чекатимуть її тут — велике питання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

View Comments

  • Короче перейти на андроид стоит только потому что дешевле, это единственное чем он лучше! А так полное глючное, конченное неоптимизированное говно! Я вам говорю как пользователь всех флагманских андроидов и айфона! Apple гораздо лучше, быстрее и качественнее любого дроида на рынке!
    Слава Україні!

  • Що кацапи , тепер замість айфончиків переходьте на покофони

  • iPhone це замкнутий, консервативним пристрій, які закриває тобі доступ до світу. Що називається лишній "крок вліво, крок вправо і розстріл". 50% програм платні, розробники програмного забезпечення все менше випускають додатків для IOS. Коротше гімно гімном

Опублікував
Митник Михайло
Tags: AppleiPhone
  • Останні записи

    Все дуже серйозно. OpenAI посилює захист конфіденційності

    В останньому матеріалі видання Vox з'явилася інформація про те, що компанія OpenAI, відома своїми розробками в галузі…

    18.05.2024

    Відомо, що Apple не розповіла про новий iPad Pro

    На початку цього року купив новий MacBook Air. Це була 13-дюймова модель початкового рівня із…

    18.05.2024

    Microsoft випустить нову консоль Xbox у 2026 році

    Інсайдер під ніком TheGhostofHope, посилаючись на кілька "надійних джерел", розповів про плани Microsoft з випуску…

    18.05.2024

    В мережу потрапили шпалери та кольори Google Pixel 9

    Телефони Google Pixel завжди мали чудові шпалери. Перші кілька поколінь дивували нас живими шпалерами, розробленими…

    18.05.2024

    Компанія Apple змінила систему охолодження на новому iPad Pro

    Канал Phone Repair Guru опублікував відео розбирання 13-дюймового планшета iPad Pro, заснованого на новітній SoC…

    18.05.2024

    Samsung Galaxy Z Fold 6 вже протестували в Geekbench

    Майбутній флагманський смартфон Samsung Galaxy Z Fold 6 засвітився у базі синтетичних тестів Geekbench 6…

    18.05.2024