Що у смартфоні потрібно відключити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Виробники смартфонів постійно напихають пристрої різноманітними функціями, від яких отримуєш більше шкоди, ніж користі. Вони розповідають, що таким чином оптимізували систему, зробивши її швидше, але насправді це не завжди є правдою. В результаті користувачам доводиться відключати деякі процеси вручну, адже в більшості випадків вони працюють не так, як слід. Та й оптимізація насамперед спрямована на сучасні пристрої. Як же щодо тих, що старші? У них слабкіший акумулятор, менш продуктивний процесор, не відмовлятися ж від нього, чи не так? Сьогодні розповімо вам про неочевидні функції у смартфоні, які слід відключати для свого ж блага.

Чи потрібно відключати блютуз

Раніше на мобільних телефонах кожен користувач вважав за потрібне відключати Інтернет або модуль Bluetooth, але з розвитком смартфонів користувачі перестали цим займатися. Зараз постійно увімкнений Bluetooth – вже норма, адже він не витрачає великої кількості енергії. Навіть фахівці говорять про те, що сенсу у відключенні модуля немає. Тим не менш, час від часу робити це все ж таки варто.

Наприклад, вдома у вас точно знайдеться пара-трійка аксесуарів з Bluetooth, до яких смартфон підключається автоматично: це можуть бути фітнес-браслети, розумні стовпчики та інші корисні штуки. Іноді плутаєшся в постійних підключеннях, внаслідок чого звук йде не в навушники, а на Bluetooth-колонку та ще й на повній гучності посеред ночі. А ще постійно увімкнений Bluetooth може бути причиною незручних ситуацій: нещодавно до мого ноутбука намагався підключитися сусідський смартфон, що злегка наштовхувало на думку про злом.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Телефон у режимі модему

Ви використовуєте свій смартфон у режимі точки доступу? Це дуже зручна функція, що дозволяє залишатися на зв’язку, підключаючи відразу кілька пристроїв. Багато користувачів так і залишають цю опцію увімкненою, але краще так не робити. Ті пристрої, які підключалися до вас раніше, робитимуть це знову і знову, поки перебувають у радіусі дії. Якщо не звертаєте на це уваги, то дарма так робите: смартфон нагрівається, витрачається заряд батареї, а швидкість Інтернет падає. Краще змінити пароль до своєї точки доступу або розірвати підключення з іншого смартфона.

Вимкнути автозаміну Android

Автозаміна передбачає автоматичне виправлення помилок, яких ми допускаємо під час набору тексту. До речі, цю функцію називають Т9, але роблять це даремно — вона залишилася в кнопкових телефонах. Автозаміна погана тим, що часто виправляє правильний варіант або змінює звичне слово на якесь екзотичне. Враховуючи те, з якою швидкістю ми друкуємо, відправляємо, а потім бачимо помилку, завалюючи співрозмовника виправленими варіантами. Навіть не знаю, що бісить більше: сама помилка або кілька повідомлень з виправленням навздогін. Відключаємо.

  • У месенджері або браузері натисніть на клавіатурі “Параметри”;
  • Знайдіть пункт “Автозаміна” або “Автовиправлення”;
  • Нема рації вибирати рівень виправлення. Просто вимкніть функцію.

Оптимізація пам’яті Android

Програми, що очищають оперативну пам’ять, варто відключати відразу ж і ніколи ними не користуватися. Досі свіжі спогади, як на моєму ПК з Windows менеджери процесів спрацьовували автоматично та очищали пам’ять, у результаті уповільнюючи роботу комп’ютера. Те саме і зі смартфонами, і навіть з телевізорами на Android TV, в яких ця кнопка знаходиться на головному екрані. Такі функції не тільки гальмують смартфон, але й блокують важливі процеси, залишаючи вас без повідомлень чи дзвінків.

Навіщо потрібна автояркість

Виробники смартфонів борються за раціональне енергоспоживання, а автояркість у смартфоні – одна з найважливіших функцій, що дозволяють економно використовувати заряд батареї . На жаль, але на практиці ця фішка працює не завжди (майже ніколи) правильно. У темряві можна випадково засліпнути, отримавши у вічі стовідсоткову яскравість екрана, а при яскравому світлі не вдасться розглянути, що написано на екрані.

Автооновлення на Android

Найбляшачіша функція, яка гірше включеного дзвінка телефону. Це стосується і оновлення ПЗ, і програм: не встигнеш озирнутися, а твій смартфон оновився разом з програмами. Найчастіше оновлення бувають сирими та містять безліч багів, що впливає на продуктивність та час роботи смартфона . А ще змінюється дизайн програм, до яких ти тільки встиг звикнути.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.