Стало відомо, чому гальмує iPhone і як виправити

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 4 хв.

Якою б стабільною не була iOS, іноді власники iPhone стикаються з тими чи іншими проблемами. Смартфони Apple теж починають працювати гірше, гальмують і зависають буквально на рівному місці. Звичайно, відбувається це рідше, ніж на Android. Але тим більше лякаються користувачі, оскільки банально не звикли до такої поведінки своїх апаратів. З цієї причини більшість з них навіть не уявляє, як поводитися в ситуації, що склалася і що потрібно зробити, щоб повернути iPhone до роботи.

Реклама

Причини, які провокують iPhone гальмувати, можуть бути різними. Але, якщо припустити, що ваш апарат повністю виправлений, існує 6 основних факторів, що негативно впливають на його швидкодію.

Чому гальмує iPhone

  • iPhone працює в неприродному температурному режимі – нижче 0 або вище за 40 градусів Цельсія;
  • Ви використовуєте стару версію iOS, яка погано сумісна з новими версіями програм;
  • Баг у додатку, яким ви користуєтеся, змушує iPhone зависати у тих чи інших сценаріях;
  • У вашого iPhone майже закінчилася вбудована пам’ять, і смартфон важко записувати дані під час роботи;
  • Ви підключені до повільного Wi-Fi або стільникового покриття в місці вашого перебування, недостатньо стабільно;
  • Акумулятор вашого смартфона зносився і почав уповільнювати процесор, щоб уникнути спонтанних перезавантажень.

Чи можна використовувати iPhone на холоді

А тепер спробуємо з’ясувати, що з цим можна зробити.

Ну, насправді вийти із температурного режиму, придатного для роботи iPhone, досить просто. Особливо це зустрічається в середній смузі Росії, де влітку буває дуже спекотно, а взимку — дуже холодно. Тому дуже важливо стежити за тим, в яких умовах iPhone не лише експлуатується, а й транспортується.

Ось основні правила, яких необхідно суворо дотримуватись:

Не носите iPhone взимку у зовнішніх кишенях куртки, рюкзаках або сумках, а також не залишайте його в автомобілі, коли глушите двигун і вирушайте на кілька годин. Низькі температури негативно впливають на акумулятор і можуть провокувати уповільнення. Найкраще тримайте смартфон ближче до тіла – у кишені штанів або внутрішній кишені куртки.

Уникайте використання або зберігання iPhone під прямим сонячним промінням, не носіть його в баню і намагайтеся не розміщувати апарат під потоками тепловентиляторів. Це призводить до його перегріву і, як наслідок, може спричинити уповільнення роботи. Особливо небезпечно заряджати iPhone, якщо довкола занадто жарко.

Чому потрібно оновлювати iPhone

Щороку Apple оновлює iOS і вимагає від розробників адаптувати свої програми під актуальну версію ОС. Оскільки користувачі iPhone зазвичай оновлюються досить швидко, то аудиторія старих версій iOS стрімко знижується, і розробники просто перестають підтримувати їх.

В результаті додаток хоч і працює на старих збірках, сильно втрачає стабільність. Єдиний вихід із ситуації – оновити або програму, якщо для нього вийшло оновлення, або поставити нову версію iOS. У більшості випадків це справді спрацьовує.

Втім, зависати програми можуть і нових версіях iOS. Швидше за все, це пов’язано з тим, що розробник припустився якоїсь помилки в попередньому оновленні. Тому, щоби все налагодити, потрібно дочекатися наступного апдейта. А якщо iPhone завис і не відгукується, спробуйте перезавантажити його утримуванням кнопки живлення і гучності вгору.

Бракує пам’яті на Айфоні

Ця проблема характерна переважно для власників iPhone з невеликим обсягом пам’яті. Пам’ятаю, сам неодноразово стикався із цим. Незважаючи на те, що Apple ніде не говорить про це, у міру вичерпання штатного сховища робота смартфонів компанії починає сповільнюватися, а в деяких – особливо запущених – випадках вони взагалі можуть вимкнеться і більше не включитися, зависнувши на логотипі яблука.

Щоб виправити ситуацію та повернути iPhone до роботи, необхідно оформити платний тариф у iCloud і вивантажити всі файли з пам’яті смартфона в хмару:

  • Перейдіть до «Параметри» та відкрийте свій профіль;
  • Тут перейдіть до iCloud та виберіть тариф 50 ГБ;
  • Оформіть передплату та позначте галками всі дані для вивантаження у хмару;
  • Як додатковий засіб можна вивантажити частину фото в Google Фото;
  • Після цього ви можете видалити всі знімки та дані з пам’яті iPhone;
  • Але оскільки цього мало, перейдіть в “Налаштування” – “Основні” – “Стерти iPhone” та видаліть усі дані;
  • А тепер, після видалення всіх даних, активуйте iPhone та відновіть резервну копію (вона відновиться без файлів кешу та іншого сміття).

Як змінити DNS на iPhone

Проблема повільного Wi-Fi або стільникового покриття меншою мірою залежить від вас. Найоптимальніший і найпростіший спосіб вирішити її – підключитися до інших мереж або вийти з низини, де зазвичай сигнал починає танцювати. Але, якщо вам це не підходить, спробуйте замінити DNS у налаштуваннях iOS. Як правило, це трохи розганяє інтернет на iPhone та інших пристроях Apple:

  • Перейдіть до «Параметрів» та виберіть Wi-Fi;
  • Натисніть на значок i напроти вашої Wi-Fi-мережі;
  • Перейдіть вниз і відкрийте «Налаштування DNS»;
  • Виберіть «Вручну» та пропишіть нову адресу 1.1.1.1.

Це адреса CloudFlare. У них є сервери у всьому світі, за рахунок чого скорочується відстань до сервера, до якого йде сигнал. Таким чином, смартфон швидше обробляє доменні імена і витрачає менше часу на завантаження сайтів, які ви відкриваєте. Це реально працює, спробуйте.

Коли міняти акумулятор на iPhone

Найостанніше, що може статися з вашим iPhone, це знос акумулятора. Насправді це природний процес, але зношується батарейка зазвичай через 2-2,5 роки після 500 циклів. Основне свідчення цього – зниження максимальної ємності до 80% і нижче. Apple спеціально змушує iOS тротлити процесор, щоб він не перевантажував смартфон, а той не перезавантажувався.

Якщо акумулятор зносився, його вже не можна відремонтувати. Тільки замінити на новий. Про всяк випадок рекомендуємо звертатися для цього до авторизованих сервісних центрів. Так, там послуга із заміни коштуватиме трохи дорожче, ніж у напівпідвальних майстернях, але загалом це буде набагато безпечніше. Там з вашого iPhone не виймуть хороші компоненти і не замінять їх поганими, що швидше за правило, ніж виняток.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ