Як не замерзнути у бомбосховищі чи бункері: дієві поради

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Після початку військових дій в Україні та бомбардування жилих будівель, багато людей захищають своє життя, спускаючись у бомбосховища по декілька разів на день, де буває дуже холодно. Тому в нагоді буде інструкція, як не замерзнути у холодних підвалах та не застудитися.

Реклама

Теплий одяг

Треба одягати одразу кілька шарів одягу, що б тепліше: шерстяні светри, теплі панчохи та термобілизна. Також нижню білизну та шкарпетки краще залишати до того, як спускатися до сховища, на батареї, тоді вони будуть теплі деякий час. Також не завадить теплий плед.

Не сиди на підлозі

Лікарі забороняють сідати на холодну підлогу у бомбосховищах, тому що можна застудити життєво важливі органи. Можна взяти із собою подушку, на яку можна буде сісти.

Утеплити зону попереку

Коли люди спираються на холодні стіни, то виникають болі у спині, тому варто захистити зону попереку підручними речами або спеціальним теплим поясом. Якщо переохолодиться верхня частина тіла – будуть проблеми з нирками та печінкою.

Спеціальні мазі

Вони потрібні, щоб розігріти тіло, прискорити кровообіг. Треба наносити тонким шаром. Але забороняється використовувати настоянки на спирту, тому що можна пересушити ніжну шкіру і викликати тріщинки, які будуть довго ще боліти.

Зігріваючий пластир

“Гірчичники” варто приклеїти на спину та область грудей, що прискорить кровообіг та тимчасово зігріє.

Гарячі напої

Найкращими гарячими напоями, щоб зігрітися, є гарячий чай із лимоном або імбиром або просто дуже тепла вода. Каву та алкоголь краще не вживати у цей час.

Дихальні вправи

Щоб додатково зігрітися, потрібно також зробити такі дихальні вправи: спокійно та уповільнено вдихати двома ніздрями, а потім видихати однією, затиснувши рукою другу.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоАпостроф

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ