Телефон завис і ні на що не реагує. Що робити у такій ситуації?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли люди користувалися звичайними телефонами або першими моделями смартфонів, проблема зависання вирішувалася дуже швидко, просто виймали батарею і після цього телефон працював у звичайному режимі. Нині цей спосіб став неможливим. На щастя, ситуації, коли смартфон не реагує на жодну дію трапляються рідко, але все ж таки вони існують. Нижче ми розповімо, що робити, якщо пристрій відмовляється працювати і гальмує. Інструкція буде для Android та iOS.

Почнемо із телефонів на базі iOS. Вони взагалі починають гальмувати вкрай рідко, це і є плюс виробника Apple. Але якщо трапилося так, що телефон не реагує на всі кнопки або взагалі став просто темним екраном, слід вимкнути, а потім увімкнути пристрій. Насправді ця дія допомагає виправити багато проблем та помилок. Адже система наново запускається з нуля.

Різні моделі iPhone перезавантажуються по-різному. Ті, хто має кнопку Home, роблять це після натискання та утримання кнопки живлення. Тримати потрібно, доки не з’явиться напис на екрані «Вимкнути». Якщо у вас новий телефон з Face ID, потрібно утримувати не тільки кнопку живлення, але й будь-яку для регулювання гучності звуку. Після цього також має бути на екрані напис “Вимкнути”. Ще один варіант, який доступний у всіх моделях від Apple – це вимкнути телефон у налаштуваннях. Звичайно, останній спосіб не допоможе, якщо дисплей не реагує на дотик.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, телефони на iOS мають функцію примусового перезапуску. Вона виконується також по-різному в залежності від моделі. Почнемо зі старших. Власники всіх iPhone до 6s повинні натискати кнопку живлення + клавіша Home. Утримувати потрібно доти, доки не з’явиться логотип Apple. Що мають iPhone 7 серії повинні натискати теж кнопку живлення та клавішу зменшення гучності. Після цього теж має засвітитись яблуко на екрані. Ну а власникам всіх нових моделей від iPhone 8 потрібно швидко натиснути кнопку збільшення звуку, потім зменшення, а потім затиснути кнопку живлення поки не побачать значок бренду.

Трапляються, коли проблема в заряді акумулятора. У такому випадку залиште пристрій на зарядці і не чіпайте хоча б півгодини. Коли батарея трохи підзарядиться, можна використовувати телефон.

Тепер розберемося зі смартфонами на базі Android. Якщо телефон гальмує або взагалі ні на що не реагує, його теж потрібно перезавантажити. Це відбувається за допомогою кнопки живлення. Якщо це не працює, можна кнопку утримувати більше півхвилини і смартфон просто сам вимкнеться або перевантажиться. Цей варіант називають жорстким перезавантаженням. Ну а власникам телефонів із акумулятором варто просто витягнути його і всунути назад. Це допоможе впоратися з проблемами в роботі.

Після поновлення роботи, ще можна зробити кілька дій, щоб і далі з телефоном не відбувалося подібного. Для цього потрібно перевірити, чи достатньо вільного місця на смартфоні. Його має бути понад 10%. Якщо у вас менше, почистіть відео, фото, музику. Видаліть зайві програми та кеш. Ще можна стерти листування, вони теж посідають місце.

Ще однією порадою буде оновити операційну систему, звичайно, якщо якесь оновлення доступне. Це можна зробити через налаштування. Також можна відразу ввімкнути функцію оновлення, щоб більше не стежити за цим.

Пам’ятайте, що одноразове зависання телефону не несе небезпеки, але якщо ситуація відбувається регулярно, то варто задуматися чи всі деталі в порядку. Також дані зберігаються на пристрої продублювати, адже телефон може вимкнутись і більше не ввімкнутися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.