Головна Статті Як ви шкодите своїм смартфонам і навіть не замислюєтеся про це

Як ви шкодите своїм смартфонам і навіть не замислюєтеся про це

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Подумайте: смартфони існують вже досить довго. Настільки, що на них виросло ціле покоління, яке навіть не знає про те, як жити без Telegram, TikTok та YouTube. За цей час змінилися і звички користувача: якщо раніше багато хто не замислювався про догляд за мобільниками, то зараз розмов про це все більше. На жаль, правила догляду за пристроями постійно змінюються приблизно з розвитком технологій. Ми не встигаємо оновлювати наші знання, в результаті чого дорогі гаджети піддаються все більшому впливу і все менше служать нам. Давайте обговоримо наші звички, що вбивають смартфони, і вирішимо, як із ними боротися.

Як правильно чистити телефон

Смартфон – одне з найбрудніших місць, до якого ми торкаємося за день. Вважається, що під обідком унітазу накопичується менше бактерій. Добре, що багато користувачів досить охайні: вони протирають телефон, чистять, щоправда, роблять це не завжди правильно.

Використовуються невідповідні хімічні засоби, серветки, які мають несумісну текстуру та інші пристосування. Задумайтесь самі: протерши смартфон про футболку, ми робимо його чистішим, але ушкоджуємо олеофобне покриття. Те саме стосується зубочистки, що використовується для чищення роз’ємів. Робіть це обережно та спеціальними засобами, щоб не пошкодити елементи пристрою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дешеві чохли для телефону

В наш час складно будь-яким способом кастомізувати телефон. Раніше були змінні панелі для телефонів, а мобільники були максимально різноманітними. Тепер ми дійшли того, що єдиний спосіб зробити пристрій оригінальним – це купити чохол . Щоправда, усім нам хочеться, щоб покупка не била по кишені: через це ми часто купуємо чохли сумнівної якості.

Робити так, звичайно ж, не варто: краще купити оригінальний аксесуар від виробника, який, до речі, здебільшого служить довше. А ще оригінальні аксесуари не знущаються з корпусу смартфона: не дряпають його, не тріскаються під час падіння і не залишають якихось слідів від використання.

Чи шкодить магнітний тримач телефону

Магнітний тримач – дуже зручна штука, яка дозволяє надійно закріпити смартфон в машині. Чим він кращий за інші варіанти? По-перше, зламати його складніше – немає жодних додаткових пластмасових кріплень, які тріскаються після кожної зими. Щоправда, не все так просто. Тримач впливає на фокусування та стабілізацію камери через створене магнітне поле.

А ще магніти негативно впливають на GPS-модуль: датчик Холла у смартфоні починає дивуватись, коли пристрій довго залишається в тримачі . В результаті навігація може збиватися. На щастя, вплив надмірно мало, особливо, але якщо аксесуар також обладнаний бездротовою зарядкою – точно чекайте лиха і потім не дивуйтеся, що смартфон став швидко розряджатися .

Чому смартфон швидко розряджається

У будь-якому сучасному смартфоні гостро постає проблема енергозбереження. Пристрої стали довше працювати, але багато користувачів не оптимізують витрати енергії самостійно. Всілякі непотрібні функції, непотрібні повідомлення та інші енерговитратні модулі смартфона – все це безпосередньо впливає на те, як швидко розряджається акумулятор . За цим слідує швидка деградація батареї – і ось ви вже тримаєте в руках пристрій, який не здатний дожити до вечора.

Вимкніть зайве, користуйтеся режимом економії заряду, не переохолоджуйте і не перегрівайте пристрій – він точно прослужить вам довше. Бонус: не доведеться переживати який аксесуар вам встановлять у сервісному центрі. Ви ж пам’ятаєте, як обманюють під час ремонту смартфонів ?

Чому ламаються телефони

Є ще кілька способів вгробити смартфон, не помітивши цього. Що треба знати?

  • Забився пам’ять телефону . Будь-який експерт скаже вам, що необхідно уважно стежити за пам’яттю у смартфоні та на SD-карті. Зберігайте свої дані у хмарі, видаляйте непотрібне – інакше, ваш смартфон просто не включиться через перевантаження пам’яті.
  • Перепрошивка смартфона . Бажаєте прокачати пристрій чи, навпаки, повернути його до життя після збою? Робіть все за інструкцією, а краще – довірте це фахівцям. Інакше втратите дані та отримаєте неробочий телефон.
  • Неякісні картки пам’яті . Даремно намагаєтеся заощадити при покупці флешки. Дешеві комплектуючі від виробників-ноунеймів або підробки працюють гірше і виходять з ладу набагато раніше за якісні.

Дотримуйтесь наших порад і ваш смартфон прослужить вам набагато довше. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: