Цікаві факти про компанію Xiaomi, про які ви швидше за все не знали

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Xiaomi, незважаючи на те, що є глобальним конгломератом, переважно відома своїми смартфонами. Обговоримо найпопулярніші пристрої Xiaomi, що вони робили до смартфонів та інші речі про Xiaomi, про які ви, швидше за все, не знали.

Реклама

Назва Xiaomi у буквальному перекладі означає “просо і рис”, що є буддійською концепцією “починати знизу, перш ніж прагнути до вершини”. І з огляду на їхню нинішню популярність, їм вдалося досягти вершини.

Як вони почали?

Xiaomi починала як компанія-розробник програмного забезпечення, і перш ніж випускати смартфони, вони працювали над власною ітерацією Android, що отримала назву MIUI. Вони розпочали роботу над MIUI у 2010 році, а у 2011 році випустили свій перший смартфон, Mi 1, та розпочали свій шлях, а до 2014 року посіли перше місце за часткою продажів смартфонів на китайському ринку.

Їхні рекорди?

У 2014 році компанія побила світовий рекорд Гіннеса за кількістю проданих смартфонів за один день, продавши 1,3 мільйона телефонів. Один мільйон! Xiaomi утримувала цей рекорд протягом року, поки 2015 року вони не побили власний рекорд, продавши 2,1 мільйона пристроїв на своєму Mi Fan Festival.

«Наскільки вони популярні у Китаї?»

Враховуючи, що більшість населення вважає їх китайською Apple, вони досить популярні. Xiaomi посідає перше місце на ринку смартфонів у Китаї. Більшість їх продажів припадає на китайський ринок, де продаються ексклюзивні для цього ринку смартфони такі як Mi 10 Ultra або Xiaomi Civi.

А як щодо Індії?

Xiaomi в даний час також займає перше місце на індійському ринку смартфонів, поряд з realme та Samsung. Їхні серії Redmi та POCO дуже популярні, і навіть їхні флагмани швидко розкуповуються.

Які ще пристрої продає Xiaomi?

Xiaomi починала як бренд смартфонів у Китаї. Тепер це глобальний конгломерат, який продає все, починаючи від планшетів, ноутбуків, навушників, роботів-пилососів, кухонної техніки та навіть туалетного паперу. Так, можна придбати туалетний папір марки Xiaomi.

У них талісман?

Якщо ви коли-небудь входили в режим швидкого завантаження на своєму смартфоні Xiaomi, або перевіряли їх додатки, або стикалися з помилкою під час читання чогось на офіційних сайтах Xiaomi, ви, ймовірно, бачили цього милого маленького кролика.

Це Міту, офіційний талісман Xiaomi. Шапка на його голові називається ушанка (або капелюх Лей Фен у Китаї).

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоprostomob.com

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ