Стало відомо, який обсяг ОЗП потрібний для нормальної роботи смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Об’єм ОЗП (оперативна пам’ять) – модулів перших смартфонів складав 512 Мб. Свого часу цього залишилося для нормального функціонування мобільних пристроїв. Сучасні смартфони за обсягом ОЗП можуть легко тягатись із ноутбуками.

Варто зазначити, що оперативна та постійна пам’ять обходяться недешево. Таким чином, немає жодного сенсу переплачувати, якщо вам не потрібний високопродуктивний смартфон. Сучасні бюджетники комплектуються ОЗП – модулями ємністю до 4 ГБ. Цього цілком достатньо для виконання всіх базових завдань. Високопродуктивні пристосування можуть похвалитися наявністю ОЗП – модулів ємністю до 16 ГБ. Представники середнього класу комплектуються ОЗП – модулями на 6-8 ГБ.

Слід пам’ятати, що швидкість роботи смартфона прямо залежить від обсягу оперативної пам’яті. Водночас немає жодного сенсу переплачувати за додаткові мікросхеми, якщо смартфон використовується для інтернет-серфінгу, листування у месенджерах та телефонних розмов. Для цього 4 ГБ ОЗП вистачить з лишком. Для запуску “важких” мобільних аплетів та відеоігор потрібно ОЗП – модуль ємністю 8 ГБ.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більш ємні модулі оперативної пам’яті дозволяють використовувати смартфон для одночасного вирішення кількох завдань. Пристрої з 16 ГБ ОЗП можна експлуатувати багато років. Незважаючи на розвиток технологій, вони зберігатимуть свою актуальність.

Оптимальним варіантом може стати модуль ємністю 6 ГБ. Смартфони з таким модулем можна використовувати як для ігор, так і одночасного вирішення декількох завдань. Звичайно, «літати», як ігровий гаджет із 16 ГБ ОЗП, такий смартфон не буде. Разом з тим, відчутного уповільнення роботи пристрою в режимі багатозадачності ви не відчуєте.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.