Як увімкнути шумозаглушення на iPhone

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Незважаючи на всю логічність та інтуїтивність iOS , ця операційна система містить у собі багато якщо не прихованих, то принаймні неочевидних функцій. Вони не тільки ховаються десь у глибинах налаштувань системи, але й нерідко мають неочевидну назву, щоб їх можна було просто відшукати за допомогою вбудованого пошуку. Винятки, безперечно, бувають. Інша річ, що коли не підозрюєш про існування тієї чи іншої функції, швидше за все, навряд чи тобі на думку прийде ідея намагатися її відшукати. Однією з таких функцій є шумозаглушення .

Реклама

Функція шумозаглушення, вбудована в iPhone за замовчуванням, не має жодного стосунку ні до навушників, ні відтворення музики як такого. Тобто додати за її допомогою вашим «вухам» ANC-технологію не вдасться. Але навіщо, у разі, вона взагалі потрібна і, що найголовніше, як її включити? Про все по порядку.

Шумопридушення телефону – а саме так правильно називається ця функція – є частиною універсального доступу та служить для придушення звуків під час телефонних розмов . Вона знижує рівень зовнішніх звуків під час розмови. Це ключова вимога для її роботи, тому що в інших режимах функція не працює.

Шумопридушення телефону. Як увімкнути

Досить дивно, що Apple запихала шумопридушення телефону так глибоко в налаштування, хоча, здавалося б, куди логічніше було б винести її на чільне місце. Все-таки придушення зовнішніх шумів при розмовах по телефону – це не якась гіковська штука, а затребувана більшість користувачів функція.

  • Перейдіть до «Параметри» та відкрийте «Спеціальні можливості»;
  • Прокрутіть вниз до розділу «Аудіовізуалізація»;
  • У вікні, увімкніть «Шумопридушення телефону»;
  • Спробуйте зателефонувати комусь і протестувати функцію.

Важливе уточнення: функція шумоподавлення під час телефонних розмов працює лише за умови, якщо ви тримаєте смартфон біля вуха. Тобто на гучному зв’язку, коли звук йде через звуковий динамік, шумодав працювати не буде. Справа в тому, що в цьому режимі мікрофон працює в посиленому режимі, і смартфону важко подати шуми, що вловлюються ним.

Втім, є ще один аспект, про який потрібно знати. Як не дивно, але шумозаглушення телефону підтримують не всі моделі iPhone. Наприклад, цієї функції позбавлена ​​вся лінійка iPhone 13. Виявляється, Apple із самого початку не додала її у прошивку флагманських смартфонів актуального покоління, але довгий час цього ніхто не помічав.

Не працює шумозаглушення iPhone 13

Однак буквально днями користувачі Reddit звернули увагу, що iPhone 13 не пропонує можливості увімкнути шум придушення під час телефонних розмов. У відповідь на їхнє звернення з проханням роз’яснити, у чому причина такої вибірковості, Apple відповіла, що модельний ряд у принципі не підтримує функцію, і вона не буде додана до його прошивки.

Ви маєте рацію, iPhone 13 не підтримує цю функцію. Крім того, її додавання не планується в найближчому майбутньому. Якщо вам є що сказати з цього приводу, ви можете написати нам у розділі для подібних звернень на адресу apple.co/feedback, – повідомили у службі технічної підтримки у відповідь на запитання про підтримку шумоподавлення телефону.

Єдиний аналог функції шумоподавлення , доступний власникам iPhone 13, – це ізоляція голосу, яка робить приблизно те саме. Вона визначає рівень зовнішніх шумів і блокує їх, дозволяючи співрозмовнику краще за вас чути. Правда, доступна ізоляція тільки при використанні FaceTime, а в програмі «Телефон» немає.

Можливо, функцію шумозаглушення прибрали з iPhone 13 так само, як свого часу прибрали 3D Touch. Apple просто визнала, що в цій технології немає особливого сенсу. Втім, це не зовсім чесно. Адже якщо посилені натискання в Купертіно просто замінили на довгі, то шумопридушення залишили лише власникам найпросунутіших навушників.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ