Чи варто купувати iPhone 11 у 2022 році

Минулого року Apple прибрала з лінійки актуальних смартфонів один із улюблених айфонів усіх часів – iPhone XR. Пристрій подобалося користувачам за багатьма параметрами: демократична вартість, наявність усіх необхідних фішок останніх моделей та хороша автономність. Кілька років поспіль ми називали його народним гаджетом. Тепер йому на зміну прийшов iPhone 11, який не дуже відрізняється від попередника. Однак це не скасовує того, що обидва пристрої мали низку серйозних недоліків, миритися з якими готовий далеко не кожен власник. Сьогодні поговоримо про всі нюанси наступника iPhone XR і нарешті відповімо на запитання: а чи варто купувати iPhone 11 у 2022 році.

Мої емоції щодо iPhone 11 різко негативні. Все тому, що коли я купував пристрій, без проблем міг дозволити собі взяти і топовий iPhone 11 Pro Max. Просто подумав, що купувати смартфон за 35 тисяч гривень не дуже гарне вкладення коштів. Звідси перший і найголовніший висновок: якщо кошти дозволяють – беріть нову модель.

Найкращий айфон ціна якість

Ціна-якість – приблизно так називає айфон 11 більшість користувачів. Не погодитись із ними не можна. Великий безрамковий екран, Apple A13 Bionic та чудова автономність роблять його покупку цілком адекватним рішенням. У нас у редакції часто з’являються топові гаджети і, знаєте, дуже далеко вони від мого одинадцятого не втекли. Плюс, у дружини iPhone 12 Pro. Я з ним також періодично ходжу. Тільки заради тесту, звичайно.

Айфон 11 подолає будь-які завдання, які заявлені. Часто граєте? Genshin Impact буде працювати як кілька годин поспіль. Бажаєте змонтувати простеньке відео? Без проблем. За технічною частиною за багато років не виявлено жодного завдання, яке йому не до зубів. Камеру, звичайно, не беремо.

Так як свій телефон я не поважаю, берегти його не дуже хочеться. Я ношу його без чохла та плівок буквально з моменту покупки, без задньої думки можу кинути його в рюкзак або кинути на ліжко з іншого кута кімнати. Зрозуміло, що за цей час він падав десятки разів. При цьому жодної подряпини на передньому або задньому склі немає. І навряд чи з’явиться. Друзі, незважаючи на скляний корпус, витримує дуже багато.

Щодо автономності — все в повному порядку. За два роки використання максимальна ємність спустилася до 85%, але навіть цього вистачає з лишком. Я без проблем ходжу з ним майже цілий день. Граю, дивлюся відео, слухаю музику і лише ближче до 8 години ставлю на зарядку. Заряджаю до 50% і працюю далі за годину до 2 ночі.

Камера iPhone 11

Останнім часом камери всіх смартфонів знімають непогано. Я порівнював iPhone 11 з iPhone 13 Pro і там, звичайно, є чому здивуватися . Але в іншому iPhone 11 знімає дуже гідно. Особливо тішить нічний режим, який повністю позбавив мене проблеми зйомки в сутінковий час. Кадри виходять соковиті, яскраві. Одним словом, те, що потрібно.

Бувають проблеми з балансом білого, але це бич усіх айфонів. Якщо освітлення віддає жовтої (жовті лампи), вважайте, що хорошого кадру не вийде. Тут цей апарат просто безсилий. Я обговорював це питання із гуру фотографій Артемом Сутягіним, і навіть мій колега був здивований. Так що, не майте зайвих ілюзій.

Відзначу ще відсутність нічного режиму на фронталці. З огляду на те, що більшість фотографій ми робимо на передню камеру, це дуже сумно. В іншому сенсор відпрацьовує кожну сплачену за нього копійку. Моя особиста оцінка – 7/10.

Рамки eкрану iPhone 11

Тут я вам так скажу: різниця між iPhone 11 з IPS-матрицею та iPhone 12 c OLED сильно в очі не впадає. Іноді айфон навіть приємніше здається, бо не напружує очі.

А ось коли стикаєшся з адаптивними 120 Гц в iPhone 13 Pro , хочеться викинути свій смартфон на смітник. Різниця колосальна. Але знову ж таки, ті, хто купує одинадцятий, на 13 Pro зазвичай не дивляться.

З рамками ситуація складніша. Я намагався звикнути дуже довго, але не зміг. Для мене рамки – головний мінус iPhone 11, з яким складно миритися. Тому тут все на ваш розсуд. Якщо ви прийшли в магазин і зрозуміли, що вас щось не влаштовує, це почуття збережеться багато років використання. А якщо все добре, то навіть не замислюйтесь з цього приводу.

У результаті виходить, що iPhone 11 без проблем вписується в народний поняття. Так, нюанси тут все ж таки є, але в цілому це відмінний апарат за свою ціну, який прослужить вам довгий час. Про те, що ви думаєте про iPhone 11, пропоную написати в коментарях нижче. Цікаво буде прочитати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.