Думка: Нові Apple Watch вже не ті, що раніше

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У своїх статтях я часто говорю, що Apple Watch — революційний гаджет. Тут навіть сперечатися нема чого. Навіть якщо до них ви користувалися якимось Mi Band, вражень все одно буде море. Кардинально новий інтерфейс, купа різних функцій, починаючи від моніторингу активності, закінчуючи розблокуванням iPhone в масці – всьому цьому ви дивуватиметеся ще довго. Тільки ось ті власники пристрою, які разом з Епл Вотч вже кілька років, явно занудьгували. Яким годинником я б не користувався, всі вони здаються однаково нецікавими.

Чи варто купувати Apple Watch 7

Я користуюся Apple Watch 5-ої серії з моменту їх виходу. І за цей час я не побачив жодної цікавої функції ні в новому годиннику, ні в оновленнях WatchOS. Користувачам, які тільки-но купують собі носимо пристрій, очевидно треба брати самий топ, але якщо ви задумалися над оновленням з Apple Watch 4 або пізніше, єдиний привід купити нові — деградація акумулятора.

При цьому в коментарях під постами я часто бачу, що ніхто від втрати об’єму батареї не страждає. Навіть через 3-4 роки Apple Watch все ще тримаються цілком непогано. Тільки уявіть, якби в магазинах лежали всі годинники, починаючи з Series 3 і закінчуючи Series 7, хто б купив останні? Я б, наприклад, точно не взяв.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перед випуском сімок ми розповідали вам про дизайн з рубаними гранями , термометр, глюкометр, але нічого з цього користувачі не побачили. Звичайно, десь у глибині душі я розумів, що реалізувати подібну функціональність у Apple сил не вистачить. Ну зрозумійте, чи не дійшов ще прогрес до таких технологій у повсякденному житті. Та й у найближчі роки теж навряд чи дійде.

Що нового в WatchOS 8

Коли тільки-но вийшла WatchOS 8 я, знову ж таки, загострив лижі. Думав, що розповім вам про купу цікавих фішок, відклав грошей на абонемент у фітнес зал, щоб протестувати все по максимуму, оновив свої знання з медицини, щоб не вдарити в бруд обличчям, коли розповідатиму про функції контролю здоров’я, але все виявилося марно, нічого нового до ладу не вийшло.

У WatchOS 8 Apple оновила програму Breathe, вбудувала адаптивну клавіатуру, додала можливість встановлювати кілька таймерів відразу. От скажіть, вам цього не смішно? Люди цілий рік чекають на цікаві фішки, а потім бачать це. Я вважаю, хлопцям із Купертіно соромно має бути.

Багато хто справедливо запитає: а що робити, якщо технічно вбудувати нові датчики поки що не можна? Тут я пропоную згадати iOS 7, де з’явився новий стиль оболонки. Оновлення тоді здавалося свіжим ковтком повітря – так все було круто. Може бути Apple час оновити інтерфейс операційки, якщо з технологіями все так туго?

Нові циферблати для Apple Watch

Для мене циферблати на Apple Watch – ще одна хвора тема. Їх мало! Я не розумію, як можна додавати один раз на півроку, а потім ще так голосно заявляти, мовляв, дивіться, ми тут нові фішки завезли. Ну хоча б раз на місяць по парочці можна додавати, вірно?

Але ж ні, друзі. Натомість купертинівці додають нові вотчфейс для топових Apple Watch 7, обмежуючи при цьому власників інших серій, і наполовину урізають циферблати на Apple Watch Series 3. Там їх взагалі — кіт наплакав.

При цьому, якщо хтось мене запитає , чи варто купувати Apple Watch , я відповім категорично ствердно. На ринку немає нічого навіть близького до розумного годинника від Apple. Звичайно, Samsung щось намагається приготувати для Android, але це все одно поки далеко від ідеалу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.