Статті

Названо п’ять кодів для включення прихованих функцій Android

Share
Час читання: 3 хв.

Незважаючи на те, що Android влаштований набагато складніше, ніж iOS, прихованих функцій мобільна ОС Google майже не має. Всі системні інструменти та механізми, які можуть полегшити вам життя, винесені на чільне місце. Тому пропустити ту чи іншу можливість або просто примудритися не знайти її досить складно, хто б що про Android не говорив. Однак наша улюблена платформа має ряд не самих явних функцій, що активуються шляхом введення секретних кодів з клавіатури. Зараз розповім, навіщо вони потрібні.

Відразу попереджаю. Оскільки всі смартфони на Android працюють під керуванням пропрієтарних оболонок, які відрізняються один від одного досить сильно, немає жодних гарантій, що хоча б один код представлених нижче буде працювати на вашому пристрої.

Виробники можуть навмисно блокувати їх, щоб приховати ці можливості від користувачів, а можуть просто пропонувати інший, легший спосіб отримати доступ до них. Тому прошу не лаятись у коментарях, якщо у вас ці коди не спрацюють. Найімовірніше, що в інших все пройде вдаліше, ніж у вас.

Як дізнатися май телефону

IMEI – це міжнародний ідентифікатор мобільних пристроїв. Він є унікальним номером, привласненим вашому смартфону, за яким його можна ідентифікувати. Це буває потрібно в різних ситуаціях, але найчастіше він може бути потрібним, щоб підтвердити, що смартфон дійсно ваш, або для розблокування якихось системних можливостей.

Щоб дізнатися IMEI вашого смартфона, необхідно відкрити програму «Телефон» (бажано, щоб це була штатна дзвонилка, тому що в сторонніх часто IMEI не пробивається) і ввести наступний код: *#06# . Після цього в нижній частині екрана з’явиться спливаюче вікно, в якому буде показаний номер IMEI вашого апарата. З метою безпеки рекомендується нікому його не казати

Не запускається Google Плей. Що робити

У вас бувало таке, що ті чи інші програми Google не запускаються? Думаю що так. Причому нерідко це стосується саме Google Play, від якого залежить чи ви завантажуєте новий додаток і чи встановите оновлення для вже завантажених. У таких ситуаціях багато хто думає, що проблема на їхньому боці, але найчастіше це не так, тому що причиною є збій на стороні Google.

Щоб перевірити, чи працює Google Play у справному режимі, необхідно відкрити програму «Телефон» та ввести код #*#426#*#Він відкриє доступ до вікна діагностики та продемонструє інформацію про режим роботи каталогу та хмарних сервісів Google. В цілому, звичайно, вплинути на них ви ніяк не зможете, зате знатимете, чи лежить вина за незапуск додатків на вас.

Повільний wi-fi на телефоні

Думаю, ви неодноразово помічали, що Wi-Fi на вашому смартфоні працює якось підозріло повільно, хоча проблем у швидкості та якості з’єднання немає жодних. Виявити причину цього недоліку зазвичай досить складно. Адже якщо у сусіда інтернет працює справно, а у вас нема, його (інтернет, а не сусіда) явно варто перевірити. Для цього в Android є спеціальний код.

Відкрийте програму «Телефон» та введіть комбінацію #*#232339#*#. Ця дія перекине вас у системне меню, де ви зможете відстежити якість прийому бездротового сигналу. Знову ж таки, щось змінити ви навряд чи зможете, зате розумітимете, в чому справа: або сигнал має недостатньо високу потужність, або просто швидкість інтернету впала сама по собі, в чому можна переконатися на speedtest.com.

Як вимкнути телефон без кнопки

Як можна вимкнути смартфон? Ну, найлогічніші способи – або скористатися кнопкою живлення і, утримуючи її, дочекатися повного вимкнення, або розрядити апарат в нуль, спровокувавши його самостійно вимкнутись. А якщо ні той, ні інший спосіб вам не пасують? Нічого страшного, тому що Android передбачає спеціальну команду для відключення телефону.

Як і у всіх попередніх випадках, нам знадобиться додаток дзвінки. Запустіть його і введіть на клавіатурі комбінацію *#*7594#*#* . Якщо пристрій підтримує вимкнення за допомогою коду, після введення заключного символу почнеться відключення. При цьому натискати клавішу дзвінка необов’язково — все відбудеться автоматично.

Як скинути налаштування на телефоні

Схожа команда існує і для скидання установок пристрою до заводських. Це дуже актуально, якщо програми вилітають або екран сприймає натискання не найкращим чином. Інша справа, що, напевно, не всі смартфони підтримують цей код, що дозволяє виконати скидання налаштувань. Але спробуйте хто знає.

Відкрийте програму «Телефон» та введіть *2767*3855#Чесно кажучи, я намагався виконати цю команду на кількох смартфонах під керуванням Android, але жоден з них не сприйняв його і не скинув налаштування. Так що припускаю, що саме цей код виробники вважають за краще відключати, навіть не допустити мимовільного скидання налаштувань. Але, можливо, на вашому пристрої він все-таки працюватиме.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: поради
  • Останні записи

    Чому телефон з часом починає працювати повільніше і як це виправити

    З часом будь-який смартфон починає працювати повільніше: довго відкриваються програми, завантажуються фото, а також сповільнюється…

    20.09.2024

    Apple готує вражаючий iPhone 17 Air, який здивує всіх

    Apple готує до випуску повністю оновлену лінійку iPhone, яка зацікавить як давніх фанатів, так і…

    20.09.2024

    Названо пристрої Samsung Galaxy які вже отримали оновлення One UI 6.1.1

    Слідом за нещодавнім релізом досить великого оновлення One UI 6.1.1 для флагманської серії Galaxy S23…

    20.09.2024

    Apple взялася за старе: iOS знову уповільнює iPhone

    Днями відбувся довгоочікуваний реліз iOS 18, але напевно більшість користувачів навіть не припускали, що Apple…

    20.09.2024

    PlayStation 6 вийде у двох різних версіях, одна з яких буде більш доступною

    Як повідомляється, Sony розробляє дві різні SoC (System on Chips) для майбутньої PlayStation 6, що…

    20.09.2024

    Наступний складний телефон Samsung може мати нову назву

    У липні Samsung представила Galaxy Z Fold 6, але ще до цього з’явилися чутки про…

    20.09.2024