Чому варто міняти смартфон кожні два роки

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Смартфони — як би нам не хотілося — пристрої далеко не вічні. Минає рік, два, три і вони починають старіти, навіть якщо здається, що з покупкою нового ще можна почекати. Ні, звичайно, якщо ви тільки й робите, що телефонуєте та спілкуєтеся зі смартфона в месенджерах, то, мабуть, оновлюватися немає жодного сенсу. Але, якщо вам це комплексний інструмент, який ви практично не випускаєте з рук, очевидно, що міняти колишній апарат на новий потрібно хоча б раз на два роки. Не рідше.

Реклама

Якраз на два роки, запитаєте ви? Адже смартфони сьогодні майже не змінюються. Отже можна продовжувати ними користуватися через і три, і навіть чотири роки. Так принаймні здається багатьом. Але насправді значення має не лише відсутність зовнішніх ознак старіння, а й ще дещо.

Продати телефон – коли краще

Я не знаю жодної людини, яка б не продавала свої старі смартфони, а складала їх на згадку в тумбочку. Звичайно, можна спробувати не продавати колишній апарат, а передати його комусь із родичів у спадок, але в цілому це не найпоширеніша історія, тому що ні дружина, ні дитина — особливо, якщо вона вже підросла — швидше за все не захочуть користуватися старим. . Тому доведеться купувати їм щось нове, а вам свій апарат — виставити на продаж на OLX.

Але це айфони продавати легко і просто. А Андроїд-смартфон ще потрібно спробувати комусь втюхати. Для цього, як правило, апарат повинен ще не бути старим і, по можливості, продовжувати оновлюватися. Тому якщо й продавати його, то бажано або на другому році служби, або, у крайньому випадку, на третьому. Так і грошей виручити за смартфон вдасться побільше, та й піде він швидше за все куди швидше, ніж міг би, якби був старшим трьох або, чого доброго, чотирьох років.

Чи варто купувати новий телефон

Незважаючи на те, що зовні смартфони майже не змінюються, технологічно вони дійсно застарівають і зношуються. Зверніть увагу на апаратні специфікації сучасних пристроїв та порівняйте їх із гаджетами трирічної давності. Тепер це майже завжди підвищена частота оновлення 90-120 Гц, акумулятори на 5000 мА*год, висока швидкість зарядки потужністю 50-120 Вт і просунуті камери з високою роздільною здатністю, яким навіть оптичний зум не потрібен – вони дозволяють просто робити кропи, вирізуючи потрібний фрагмент з готового фото.

Я вже не говорю про програмні нововведення, які, як правило, недоступні власникам старих смартфонів. Ви тільки згадайте, скільки нових функцій з’являється у нових версіях Android щороку. Різні механізми енергозбереження, розумна зарядка, нові режими фото- та відеозйомки, штатні інструменти кастомізації та передачі даних. Загалом, різноманітних фішок, недоступних на старих пристроях, безліч. То навіщо позбавляти себе такого задоволення, якщо можна злити колишній апарат на вторинному ринку?

Чи потрібно міняти акумулятор на телефоні

Може здатися, що багато технологій не мають такої цінності, щоб за них платити. Але так може міркувати лише той, хто ніколи нічим подібним не користувався. Припускаю, що для первісних людей і вогонь був чимось факультативним і не дуже потрібним, адже вони банально не уявляли, як спрямувати його на користь. Зі смартфонами — те саме. Адже є ще й фактор природної амортизації. Акумулятори наших смартфонів зношуються і вони починають гірше тримати зарядку. В принципі, можна і замінити їх, але це коштує, як правило, досить дорого.

Зрозумійте мене правильно. Я теж вмію рахувати і усвідомлюю, що заміна батареї коштуватиме дешевше за новий смартфон. Однак враховуйте, що, якщо ви звернетеся за заміною в авторизований сервісний центр, вам викотять рахунок на 1-2 тисячі гривень залежно від вашого апарату. Чимало, погодьтеся? А тепер прикиньте, за скільки ви можете продати свій смартфон? У кращому разі це буде 10-20п тисяч гривень, і якщо це флагман. Отже вигоди від цієї заміни ви не отримаєте, навіть якщо продасте апарат не зараз, а через рік. Адже його ціна впаде ще більше, а про новий акумулятор ніхто не згадає.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ