Статті

Як зрозуміти, що ваш iPhone зламали

Share

Останнім часом майже все наше життя вибігло в інтернет. Ми не розлучаємося з телефоном ніколи, а якщо бачимо якусь підозрілу активність відразу ж кидаємося в паніку. При цьому часто буває так, що навіть коли ваш обліковий запис iCloud або будь-яку іншу соціальну мережу зламують, ви навіть про це не підозрюєте. Хтось тихо мирно сидить десь в іншій частині міста або взагалі за сусідніми дверима і моніторить усі ваші листування, фотографії та інший контент. У статті поговоримо про найпопулярніші сервіси, які можуть зламати у сучасного користувача і спробуємо зробити все, щоб уникнути таких подарунків долі.

Відразу ж обмовимося, що про створення складних паролів на iPhone і методів захисту від шахраїв ми пропонувати не будемо. Сьогодні поговоримо лише про те, як дізнатися, що вас зламали у тій чи іншій мережі. А що з цим робити, вирішувати лише вам. Перестати нарешті давати користуватися своїм телефоном будь-кому або повністю змінити всі паролі – це вирішувати тільки вам.

Як дізнатися у кого є доступ до iCloud

Звичайно, найбільше кожен з нас боїться, що хтось отримає доступ до його облікового запису iCloud. Тільки уявіть: фото, документи, нотатки, поштову скриньку – все це захищено лише одним паролем. Дуже дивуюся тим хлопцям, які досі не користуються двофакторною автентифікацією . Сміливці, інакше не скажеш.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple все розуміла і вбудувала спеціальні інструменти, що дозволяють буквально в два кліки побачити всі пристрої, які підключені до вашого облікового запису. Зробити це можна кількома способами.

Як подивитися всі пристрої iCloud на Айфоні

Щоб дізнатися, які пристрої увійшли до вашого облікового запису на Айфоні, вам знадобиться:

  • Перейти в Параметри.
  • Далі тапнути на розділ меню з вашим ім’ям та прізвищем.
  • Перейти до кінця меню і переглянути список усіх пристроїв.

Тут завжди відображаються пристрої, через які виконаний вхід. Якщо ви помітили якийсь невідомий пристрій, топніть на нього і натисніть Видалити з облікового запису. Плюс, у цьому меню перевірте розділ Wallet і Apple Play. Можливо, що до нього прив’язані ваші банківські картки.

Дізнатися, хто користується вашим iCloud можна і через iPad і Mac, робиться це так само.

Як дізнатися хто має доступ до iCloud через браузер

Є ще один спосіб, за допомогою якого можна перевірити, хто заходив до вашого iCloud. Цей спосіб мій улюблений, бо на сайт можна зайти з будь-якого пристрою в будь-який момент часу. Робиться це прямо через браузер:

  • Заходьте на офіційний сайт Apple за цим посиланням.
  • Далі натискаєте увійти до облікового запису, вводьте свої дані.
  • У лівому меню знайдіть пункт Пристрої.
  • Справа висвітляться всі пристрої, з яких виконано вхід до iCloud.

Якщо ви раптом помітили незрозумілий пристрій у списку, рекомендую цю секунду видалити його з облікового запису, змінити пароль і поставити двофакторну автентифікацію.

Як дізнатися, хто заходив у Телеграм

Сторонні програми теж давно підтягнулися і пропонують свої інструменти безпеки ваших даних. Проте замість доступних пристроїв програми пропонують відстежити обліковий запис за допомогою геолокації. Я не збрешу, якщо скажу, що Телеграм – улюблений месенджер команди AppleInsider.ru, тому пропоную почати з нього.

Щоб перевірити, хто заходив у Телеграм , вам необхідно:

  • Відкрити Телеграм на iPhone, iPad або Mac.
  • Перейти до Налаштувань, Пристрої (активні сесії).
  • Переглянути список усіх пристроїв, з яких виконано вхід.

Тут же можна натиснути кнопку Завершити інші сеанси, щоб відключити всі пристрої за раз, або тапнути по будь-якому з пристроїв і натиснути кнопку Завершити сеанс. Плюс, не забувайте про налаштування автоматичного завершення сеансів. Вона знаходиться в самому низу налаштувань.

Як дізнатися, хто має доступ до мого Інстаграма

  • Перейдіть до Установки.
  • Далі топніть розділ Безпека.
  • Потім перейдіть до пункту Вхід до облікового запису.
  • Перегляньте всі пристрої, з яких було виконано вхід.

Цікаво, що офіційної програми на Mac немає, але macOS X у меню входів все одно висвічується. Саме в Інстаграм я вперше дізнався, що практично у всіх програмах можна відстежити, хто заходить у ваш обліковий запис. До слова, кілька разів стикався з незрозумілими обліковцями з інших міст. З чим це пов’язано так і не зрозумів, але пароль змінив.

Як дізнатися, хто заходить у мій Whatsapp

Хоча Ватсап можна користуватися тільки через телефон і комп’ютер, питання про те, як дізнатися, хто заходив у Ватсап багатьом не дає спокою. Тут все одно те саме, що й на інших пристроях:

  • Відкрийте WhatsApp на iPhone.
  • Далі перейдіть до розділу Налаштувань.
  • Відкрийте пункт Пов’язані пристрої.
  • Перегляньте історію підключень до вашого облікового запису.

Зручно, що можна переглянути ще дату входу. Таким чином вам вдасться дізнатися, який саме день був здійснений підозрілий вхід.

За допомогою цього інструменту я неодноразово помічав підозрілі облікові записи в різних додатках. Складно сказати, сам я припустився помилки або хтось цілеспрямовано намагався увійти до мого обліку. У будь-якому випадку приховувати мені було особливо нічого, а всі необхідні заходи вжито буквально через пару хвилин.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Компанія Ayaneo представила міні-ПК у стилі Macintosh

    Компанія Ayano представила на ринку новий міні-ПК. Ayaneo AM01S оснащений процесором AMD Ryzen7 8845hs або…

    19.05.2024

    Спецслужби назвали соціальні мережі, які становлять загрозу національній безпеці України

    Противник активно проводить психологічні операції проти України за допомогою tiktok. Розвідка також бачить загрози національній…

    19.05.2024

    Що потрібно знати під час створення пароля для свого облікового запису

    Кіберполіція рекомендує дотримуватися цих порад під час створення пароля та використання облікового запису. Для створення…

    19.05.2024

    У “Vodafone” відповіли абонентам, чому може зникнути Інтернет

    Скарги на Vodafone почали надходити після введення графіків відключення електроенергії по всій Україні. "Тут знову…

    19.05.2024

    Названо 10 найпоширеніших помилок при зарядці смартфона

    У сучасному світі смартфон став нашим незамінним помічником. Ми використовуємо його для дзвінків, спілкування, роботи,…

    19.05.2024

    Все дуже серйозно. OpenAI посилює захист конфіденційності

    В останньому матеріалі видання Vox з'явилася інформація про те, що компанія OpenAI, відома своїми розробками в галузі…

    18.05.2024