Смартфон якого кольору краще вибрати

NEW YORK, NEW YORK - AUGUST 07: A Samsung Galaxy Note10 on display during Samsung Unpacked New York City at Barclays Center at Barclays Center on August 07, 2019 in New York City. (Photo by Bryan Bedder/Getty Images for Samsung)
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мені часто доводиться виконувати роль консультанта для своїх знайомих та родичів, коли вони обирають собі новий смартфон. Незважаючи на те, що в магазинах електроніки я ніколи не працював, у мобільних пристроях знаюся досить добре, і тому майже завжди даю грамотні поради, підказую, на що насправді потрібно звернути увагу. Найчастіше люди, звичайно, і самі приблизно розуміють, що 8 ГБ оперативної пам’яті краще, ніж 6, а камера на 108 Мп швидше за все зніматиме крутіше, ніж камера на 8 або 12 Мп. Але є і такий фактор, як колір корпусу. І його теж потрібно вибирати з розумом.

Як не дивно, але більшість людей взагалі не морочиться над тим, смартфон у якому корпусі купити. Тому вони беруть різномасні варіанти на кшталт фіолетового, зеленого чи червоного. Це справді красиво. Адже такий смартфон і виглядає нетипово, і здалеку помітний краще, ніж якийсь білий або чорний. Але не все так просто.

Смартфони з незвичайним дизайном – чи варто купувати

Коли мене запитують, смартфон якого кольору краще купити, я завжди рекомендую відмовлятися від покупки диких відтінків. Куди краще взяти щось спокійніше на кшталт чорного чи білого, і порадіти згодом своєї далекоглядності. Тому що існує як мінімум три об’єктивні причини, чому не варто купувати ярий і зухвалий апарат.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • По-перше, смартфони в незвичайних кольорах, як правило, коштують дорожче. Звісно, ​​не завжди. Але через те, що нові та незвичайні забарвлення дуже приваблюють користувачів, їх розкуповують насамперед. Через це виникає своєрідний дефіцит, і продавці просто підвищують ціни на смартфони. Так що, купивши апарат в білому або чорному кольорі, ви високо можливо заощадите.
  • По-друге, яскраві та викликаючі смартфони складніше продати. Якось я купив собі червоний апарат, а потім ще довго не міг продати його, поки мені не підвернулась дівчина-покупець. Чоловіки, що логічно, не дуже хотіли брати апарат у відверто дівочому, як їм здавалося, кольорі. До того ж, при продажі на вторинному ринку попросити кілька зайвих тисяч гривень за унікальний відтінок, які ви заплатили на старті продажів, теж не вийде.
  • По-третє, немає жодної реальної різниці, якого кольору ваш смартфон. Чому? Так тому що всі ми носимо свої апарати в чохлах або заклеюємо в плівки, щоб зберегти їх у хорошому стані довше. Тому помилуватися своїм червоним, фіолетовим або зеленим смартфоном ви зможете тільки в перші хвилини після придбання. Потім ви просто помістите його в кейс і навряд чи витягнете в найближчі місяці.

Білий або чорний телефон

З практичного погляду не дуже важливо, якого кольору буде ваш смартфон. Хтось каже, що чорні апарати краще притягують сонячні промені, через що активніше нагріваються та перегріваються. Але, якщо ви не зберігаєте свій смартфон на панелі приладів автомобіля під палючими променями сонця, то, мабуть, не має взагалі ніякого значення, чорний він, білий або сірий.

Тому, якщо ви вибираєте новий смартфон і думаєте, якого кольору апарат краще купити, то вибирайте базові кольори, але не забувайте про власні переваги. Зверніть увагу на те, як смартфон виглядає спереду, як ззаду. Буває, що білі пристрої виглядають відверто привабливішими, а бувають – з точністю до навпаки. То що запитаєте себе, а що подобається саме вам?

Розумію, що першим бажанням швидше за все буде купити якийсь червоний апарат. Але будьте впевнені, що згодом ви можете сильно про це пошкодувати, коли кілька місяців шукатимете покупця на свій старий гаджет. Адже білий смартфон, навіть якщо він нудний, найімовірніше куплять без проблем. А ось яскравий і викликає апарат візьмуть тільки ті, кому реально подобається від того ж колір. Щоправда, потрапити до такого може бути реально складно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.