Як звільнити пам’ять у смартфоні: дієві методи

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Недолік пам’яті – це одна з найпоширеніших проблем, які виникають у користувачів смартфонів. У разі появи цієї недуги на пристрій не тільки не вдасться встановити нові програми, але й оновити існуючі, а також зняти фото або відео. Нестача пам’яті може призвести до уповільнення роботи смартфона. Для вирішення цієї проблеми існує кілька способів.

Реклама

Очищення смартфона від непотрібних файлів

Це перше рішення, яке спадає на думку будь-кому, хто зіткнувся з нестачею пам’яті, в більшості випадків видалення марних файлів дозволяє звільнити кілька Гб.

  1. Насамперед варто проаналізувати встановлені програми. Рідко використовувані програми необхідно видалити, це звільнить досить великий обсяг пам’яті. Також слід задуматися про доцільність встановлення соціальних мереж, адже більшість із них можна використовувати за допомогою браузера, при цьому не займаючи місце у смартфоні.
  2. Фото, аудіо та відео теж займають певний обсяг пам’яті, тому файли, які не потрібно мати при собі постійно, потрібно видалити або перенести на інший носій (наприклад, флешку).
  3. Папка, в яку браузер завантажує файли, зазвичай містить багато непотрібної інформації, тому слід перевірити її і при необхідності видалити непотрібне.

Видалення інформації з папки .thumbnails

Цей метод підходить для власників Android. Цей розділ зберігає мініатюри зображень на смартфоні для прискорення їх відкриття. Очищення цієї папки може звільнити до 2 Гб, однак згодом мініатюри відновлюються, тому чистити її потрібно регулярно (двох разів на місяць буде достатньо для нормальної роботи смартфона). Щоб очистити її, слід підключити пристрій до ПК у режимі передачі файлів. У розділі “DCIM” потрібно знайти папку “.” thumbnails» і видалити всі файли.

Очищення кешу

Кеш, як і мініатюри зображень у папці. Примітки, необхідні для прискорення обробки даних. У нього вміщені файли, які активно використовуються, що дозволяє проводити повторну обробку даних за її відкритті, а брати їх із нього. Це трохи прискорює роботу пристрою, але коли його накопичується занадто багато, кеш може займати до 4 Гб, що негативно відбивається на смартфоні. Проводити очищення кешу потрібно регулярно, оскільки після цієї процедури він згодом відновлюється до колишніх обсягів. Видалити його можна через налаштування або за допомогою спеціальних програм, на кшталт Clean Master або CCleaner.

Своєчасна ревізія пам’яті телефону та видалення непотрібної інформації, що накопичилася, дозволить пристрою працювати в прискореному режимі. А також з’явиться можливість встановити на смартфон нові, більш актуальні програми.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ