Названо п’ять корисних фактів про смартфони, які ви могли не знати

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Смартфони давно перестали бути просто пристроями для дзвінків та розваг: вони майже кожен рік отримують нові модулі звичних нам систем. У нових компонентах неймовірно багато покращень: зростає енергозбереження, продуктивність та багато інших показників. На жаль, ще з часів мобільних телефонів багато власників не замислюються про те, що вміє їхній смартфон, задовольняючись лише основними фактами про пристрій. Те саме відбувається зараз: головне, щоб довше працював, краще фотографував і не глючив. При цьому іноді ми ведемося на маркетингові прийоми виробників і платимо за те, про що нічого не знаємо. Вибрали 5 корисних фактів про смартфони та їхні функції, про які ви могли не знати.

Реклама

Чим відрізняються версії Bluetooth

Багато хто з нас знає Bluetooth, але не все в курсі, що технологія постійно покращується. Вже зараз технологія Bluetooth 5.0 і вище встановлюється у переважну більшість смартфонів. Чим Bluetooth 5.0 відрізняється від Bluetooth 4.2?

  • Ця технологія має збільшений радіус дії (до 60 м на вулиці і до 40 у приміщенні).
  • Вдвічі більша швидкість передачі даних (до 2 Мбіт/с).
  • Наявність Bluetooth Low Energy дозволяє аксесуарам витрачати менше енергії.
  • Висока надійність з’єднання.
  • Зворотна сумісність із Bluetooth 4.0 .

Так що якщо раптом купили смартфон і помітили, що його взаємодія з іншими Bluetooth-пристроями покращилася, робота помітно прискорилася, а відстань виросла, знайте, що це недарма. У смартфоні встановлено модуль Bluetooth 5.0 або вище.

Навіщо потрібна ширококутна камера

Помітили, скільки камер стало у смартфонах ? На жаль, від цього нікуди не дітись: навіть бюджетники отримують потрійний модуль. До речі, багато хто навіть не здогадується про те, навіщо це все потрібно. До речі, серед усіх камер є ширококутна. Навіщо вона потрібна?

Завдяки її наявності смартфон у прямому значенні бачить набагато більше. Камера захоплює більше об’єктів у кадрі. Ширококутний об’єктив використовується для наступних типів знімків:

  • Краєвиди. З його допомогою можна захопити якомога більше елементів і ширшу область сцени. Знімок здаватиметься більш реалістичним.
  • Групові фотографії. На груповому знімку більше вільного простору, завдяки чому не доведеться користуватися панорамною зйомкою.

На що впливає ємність акумулятора

Багато хто намагається вибрати смартфон з більшою ємністю акумулятора, але навіть не підозрюють, у чому полягає сенс. Ємність акумулятора – це кількість електроенергії, яку повністю заряджена батарея може віддати пристрою до повного розрядження. Згодом ємність акумулятора зменшується, але ви цього можете і не помітити на практиці – все залежить від того, наскільки часто користуєтеся смартфоном і які програми запускаєте.

Наприклад, навіть смартфон з акумулятором в 5000 мА * год реально розрядити за день, хоча зразкові підрахунки говорять про те, що він здатний пропрацювати до 3-х днів. Головною причиною енергоефективної роботи смартфона є начинка та оптимізація ПЗ від виробника: у 2022 році важливо орієнтуватися не на цифри, а на відгуки інших людей та реальні тести пристроїв.

Смартфони із захистом від води

Ще одним аспектом при покупці телефону є захист від води. У 2022 році переважна більшість пристроїв захищена за якимось стандартом: важливо розуміти — за яким саме? Ви можете подумати, що зі смартфоном можна пірнати в озеро, плавати у морі або басейні. Як зрозуміти, наскільки захищений ваш смартфон?

  • IP – це стандарт ступеня захисту пристрою. У деяких смартфонів цей стандарт називається MIL-STD .
  • Перша цифра після IP – це ступінь захисту від пилу та бруду , варіюється від 0 до 6.
  • Наступна цифра – це рівень захисту від проникнення вологи або рідини (від 0 до 9).

Пам’ятайте, що навіть смартфони із захистом від води не безсмертні: брати його в басейн все ж таки не варто.

Захист екрану смартфона

Щороку виробники вихваляються тим, що тепер-то точно екран телефону захищений на всі 100. У новинці встановлена ​​чергова версія Gorilla Glass, яка захистить екран від зовнішнього впливу. Після покупки нового смартфона багато хто ігнорує захисне скло, розбиває екран і нарікає на черговий обман від виробників. На жаль, не все так просто: захист екрану має певні обмеження.

Наприклад, Gorilla Glass Victus (останнє покоління загартованого скла від Corning) може витримати падіння з двометрової висоти та не отримати пошкоджень. А може й отримати . Справа в тому, що на все впливає кут падіння, особливості поверхні, на яку падає смартфон. Те саме і з подряпинами: ви можете носити телефон у кишені з ключами та дрібницею, і він буде в ідеальному стані. А ось маленька порошинка, що потрапила під захисне скло, може залишити неприємний “автограф” на екрані. На Gorilla Glass сподівайтеся, але й самі не схибайте!

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ