Який iPhone купити у 2022 році, коли мало грошей

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

iPhone SE 2020 – смартфон, прямо скажемо, так собі. Старий дизайн, маленький екран, невеликий час автономної роботи, все ще висока ціна – любити його, якщо подумати, практично нема за що. Хіба що за компактність, яка для багатьох, як і раніше, є визначальним фактором. У нього навіть процесор вже далеко не просунутий, а обсяг оперативної пам’яті такий, що в 2К22 просто смішно називати його вголос. В загальному,купувати iPhone SE 2 цього року не має жодного сенсу. Тільки розчаруєтеся. А що взяти замість нього? Варіант є.

Реклама

iPhone SE 2020 – це не вибір для 2022-го року. Зате, якщо ви шукаєте недорогий і компактний смартфон, який працював би на iOS, у вас, по суті, немає іншого вибору, крім iPhone SE 3. Так-так, цей апарат ще не вийшов, але до його релізу залишається зовсім небагато часу, так що можна і почекати з огляду на те, яким він буде.

iPhone SE 3 – характеристики

Зовні iPhone SE 2022 залишиться таким же, як і його попередник. Він також отримає корпус від iPhone 8 з усіма витікаючими: дисплей з діагоналлю 4,7 дюйма, скляний задник, фізичний Touch ID під екраном та одиночний модуль основної камери. Це не погано. Просто як факт. Адже, як і раніше, є люди, які не приймають повноекранний iPhone.

Адже з технічного погляду це буде справжня бомба:

  • По-перше, Apple проапгрейдить апаратну частину iPhone SE 3 та оснастить його процесором A15 Bionic. Такий самий ставиться в iPhone 13, так що за продуктивністю це буде одне з найпередовіших пристроїв на ринку.
  • По-друге, оперативну пам’ять, швидше за все, теж збільшать. Щоправда, апгрейд буде не дуже суттєвим – лише на 1 ГБ. Тому сукупний обсяг ОЗП iPhone SE 3 становитиме 4 ГБ проти 3 ГБ у його попередника. 30% – теж непогано.
  • По-третє, iPhone SE 3 явно отримає додаткові фішки, які були доступні старим моделям iPhone. Очікується, що новинку забезпечують підтримкою зйомки із застосуванням технології Deep Fusion, коли фото покращується автоматично на постпродакшені.
  • По-четверте, iPhone SE 3 буде найдешевшим iPhone. На старті продаж його ціна складе 399 доларів, як і у попередньої моделі. Таким чином, до нас новинка дістанеться лише за 15 000 гривень. Дешевше за iPhone в тій же категорії просто немає.

Коли вийде iPhone SE 3

iPhone SE 3 вийде у березні 2022 року. Спеціально для цього Apple планує провести великий захід, в рамках якого покаже новий смартфон. Якщо все піде за планом, а не як 2020-го, то новинка надійде у продаж ще до початку квітня. Тобто за фактом залишається почекати лише 2-2,5 місяці, і ви отримаєте один з найпотужніших і до того ж найдешевших iPhone.

Я розумію, що у поданні більшості iPhone SE у корпусі iPhone 8 не виглядає як межа мрій. Все-таки дизайн його і справді вже трохи застарів. Але, по-перше, за ті самі гроші ви сьогодні можете купити iPhone XR або трохи додати та взяти iPhone 11. А, по-друге, це все-таки компактний смартфон Apple, як не крути.

Коли ви вибираєте собі iPhone SE, ви повинні усвідомлювати, що це субфлагманська модель. Так, його дизайн є компромісним, а деякі можливості обмежені в порівнянні з топовими пристроями. Але за мінімальний прайс ви отримуєте один із найновіших iPhone на сьогодні і при цьому з найпотужнішим на ринку залізом.

Незважаючи на ряд обмежень, ви, як і раніше, можете використовувати iPhone SE як і будь-який інший смартфон Apple. Він чудово знімає, підтримує всі програми з App Store , швидко працює, оновлюється 5-6 років, заряджається без дротів і застаріває набагато повільніше, ніж будь-який інший апарат на Android. Отже через рік-другий ви зможете продати його, втративши не більше 20% від вихідної ціни.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ