Який пароль можна встановити на телефон

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Ми створюємо паролі майже кожен день. Так, звичайно, можна сказати про те, що більшість сервісів пропонує авторизуватися через аккаунт в Google, Facebook або інших соціальних мережах, і взагалі Android сам вміє вигадувати паролі за вас, але проблема, як і раніше, стоїть гостро. Чому? Так банально тому, що багато користувачів створюють та зберігають усі паролі на Android-пристрої, а є ще Apple та Windows. Всі вони між собою дружать не дуже, тому створювати паролі на смартфоні вам все ж таки доведеться. Сьогодні розберемо найпопулярніші питання з цього приводу та обговоримо всі дрібні деталі, які можуть стати в нагоді в роботі.

Реклама

Які бувають паролі на телефоні

Технології в смартфонах розвиваються семимильними кроками, а отже, все більше постає питання про нашу конфіденційність. Це раніше ми використовували телефон тільки для дзвінків та СМС. Зараз тут зберігається набагато більше інформації, а значить, виникає необхідність захисту своїх даних.

Ось основні види паролів , які ви можете встановити на даний момент:

  • Пароль із комбінації цифр.
  • Комбінація з літер та цифр.
  • Графічний ключ.
  • Відбиток пальця.
  • Сканування особи.

Останні два часто називають біометрією, оскільки використовують біометричні дані. Можливість розблокування за допомогою відбитка має майже будь-який сучасний смартфон, то зі скануванням обличчя дещо складніше.

Технологія розблокування по обличчю дуже затратна, і тому використовуються переважно у смартфонах дорожче. Бюджетні телефони теж останнім часом хизуються подібною функціональністю, але безпека залишається під великим питанням. Найчастіше виробник сам заявляє про це.

Чи потрібно ставити пароль на телефон

Я думаю, що у 2022 році пароль потрібен кожному власнику Android-смартфону. Навіть найпростіший графічний ключ зможе вберегти вас від багатьох незручних ситуацій.

Подумайте тільки, що в телефоні зберігається буквально все ваше життя: листування, дані банківських карток, фотографії. Ви можете легко залишити телефон у кафе, на роботі або ще де-небудь. Де гарантія того, що інші люди не скористаються вашим пристроєм у поганих цілях.

Як встановити пароль на смартфон

При першому настроюванні смартфон зазвичай сам пропонує встановити пароль, що я наполегливо і рекомендую зробити. Також ви завжди можете поставити його в Налаштуваннях.

Щоб встановити пароль на Android-смартфон, вам необхідно:

  • Перейти до Налаштування смартфона.
  • Далі перейти до розділу Паролі та безпека.
  • Потім тапнути на пункт Пароль.
  • Після цього вибрати необхідний вид пароля та дотримуватися інструкцій на екрані.

Зверніть увагу, що налаштування на різних смартфонах можуть незначно відрізнятися. Особливо це стосується розділу Паролі та безпека. На деяких пристроях називається інакше.

Який найнадійніший пароль

Звичайно, найнадійніший пароль той, який використовує відбиток пальця. Теоретично сканування особи теж має бути на рівні, але численні експерименти показують, що Android-смартфони поки що в цьому показнику не дуже хороші і сильно програють датчику Face ID в iPhone.

Але навіть якщо ви встановите пароль із біометрією, рано чи пізно у вас все одно виникне потреба введення класичного пароля. Пальці мокрі, руки брудні – ситуації бувають різні.

Звичайно, пароль із комбінації літер та цифр виграє перед графічним ключем, особливо якщо ви використовуєте складний пароль, який відповідає всім рекомендаціям. Графічний ключ легко підглянути і на основі слідів від ваших пальців з’ясувати ключ до розблокування гаджета.

Але пам’ятайте, пароль доведеться вводити досить часто, тому не вигадуйте тих комбінацій, яких ви потім не згадаєте. Пароль повинен бути складним, неочевидним, але при цьому зручний для постійного введення.

Які паролі краще ставити

При реєстрації на багатьох сайтах під час створення пароля вам даються спеціальні підказки. Деякі ресурси навіть забороняють вводити ненадійні паролі, тому доведеться поспівати перед реєстрацією. Усі ті ж рекомендації можна використовувати для створення пароля на смартфоні:

  • Відмовтеся від паролів з вашими особистими даними. ПІБ, номер телефону, дата народження та інше. Такі паролі дуже легко вирахувати.
  • Не використовуйте надто конфіденційні дані . Велика можливість ситуації, коли комусь необхідно буде ввести пароль за вас.
  • Використовуйте різні паролі для різних ресурсів . Не варто встановлювати на смартфон пароль з Інстаграм та інших соціальних мереж. Розгадати його буде набагато простіше.
  • Не складайте пароль, виходячи з розкладки клавіатури. Паролі типу QWERTY або 1QAZXSW2 вгадуються в два рахунки.
  • Використовуйте літери та цифри , що повторюються . Якщо в паролі буде міститись дві однакові цифри, то шахраям буде складніше вгадати ключ по слідах від пальців на телефоні.
  • Використовуйте великі та малі літери. Зловмисникам буде набагато складніше вгадати пароль, якщо деякі символи будуть написані з великої літери.
  • Використовуйте розділові знаки. Здогадатися використання таких символів буде набагато складніше. Зважайте на це.

Повертаючись до початку, зазначу, що навіть якщо ви встановите найбезпечніший пароль на своєму смартфоні і поставите такий самий деінде, ймовірність злому вашого пристрою сильно зростає. І я навіть не говорю про якихось шахраїв в інтернеті, не виключено, що це виявиться хтось із вашого ближнього оточення.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ