Як скинути iPhone до заводських налаштувань. 4 робочі способи

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPhone, як і будь-який смартфон сучасної людини, містить купу конфіденційних даних про свого власника. Це не тільки особисті фотки та відеозаписи, історія пошукових запитів та повідомлення, але й банківські облікові записи. Але ж не вичищатимеш усе це по черзі, скажімо, перед продажем. Куди простіше і швидше просто взяти і скинути iPhone до заводських налаштувань . Це можна зробити кількома способами. Поговоримо про кожного окремо і визначимо, який з них є добрим для вашої ситуації.

Як відкотити Айфон до заводських налаштувань

Якщо iPhone належить вам і вам відомий і код розблокування, і пароль авторизації в Apple ID , вам підійде базове і стандартне скидання за допомогою штатного інструменту. Він за замовчуванням вбудований в iOS і дозволяє за лічені секунди відкотити Айфон до заводських налаштувань . Таким чином ви зможете видалити всі дані з пам’яті смартфона, не залишивши по собі абсолютно нічого. Це якраз те, що потрібно, якщо ви його продаєте.

  • Перейдіть в “Параметри” на своєму iPhone;
  • Відкрийте “Загальні” – “Скинути”;
  • Тут виберіть «Стерти весь вміст і параметри»;
  • Введіть код розблокування свого iPhone та підтвердіть скидання.

Процедура відкату iPhone до заводських налаштувань передбачає скидання взагалі всіх даних, включаючи додатки, банківські та дисконтні картки, стільниковий тариф eSIM, прив’язку до «Локатора» та облікового запису Apple ID. Таким чином смартфон більше не буде прив’язаний до вашого старого облікового запису, а значить, на ньому без проблем можна буде залогінитись у новий. Вся процедура займе кілька хвилин, особливо якщо в пам’яті iPhone зберігається багато даних.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Скинути налаштування iPhone через iCloud

Скидання iPhone через iTunes виглядає непотрібною функцією за умови, що ви знаєте від нього пароль. Однак бувають ситуації, в яких недостатньо просто розблокувати смартфон , щоб відкотити його до заводських настройок. Припустимо, iPhone не відповідає на натискання або його екран просто пошкоджено. У цьому випадку ви просто не зможете виконати ті маніпуляції, які описані в попередній інструкції. Значить, доведеться використовувати iTunes.

  • Підключіть iPhone до комп’ютера за допомогою кабелю;
  • Запустіть iTunes чи Finder залежно від версії ОС;
  • У вікні виберіть «Відновити iPhone»;
  • Підтвердьте скидання та дочекайтеся завершення процедури.

Виконання цієї процедури ефективності прирівнюється до скидання шляхом вбудованої функції відкату до заводських налаштувань. В результаті ви отримаєте чистий iPhone без будь-якого вмісту. Залишиться тільки вийти з облікового запису Apple ID і видалити Айфон з Локатора , щоб його неможливо було заблокувати віддалено.

Скинути iPhone, якщо забув пароль

Але скинути iPhone до заводських налаштувань так легко лише з паролем доступу. Не будь його, виконання цієї процедури буде практично неможливим. Тому, якщо ви раптом забули код-пароль або взагалі не знали його, вам доведеться задіяти сторонній софт. Найкраще на цю роль підходить Tenorshare ReiBoot . Вона не вимагає від Айфона будь-якої активності і навіть працездатності, а від вас пароля розблокування або доступу до облікового запису Apple ID.

  • Завантажте та встановіть Tenorshare ReiBoot собі на Mac чи ПК;
  • Підключіть iPhone до комп’ютера за допомогою кабелю;

  • На стартовому екрані ReiBoot натисніть “Скинути”;
  • Тут оберіть пункт «Скинути до заводських налаштувань»;

  • Завантажте останню версію iOS та підтвердіть оновлення;
  • Дочекайтеся завершення процедури скидання та активуйте iPhone заново.

З точки зору ефективності Tenorshare ReiBoot нічим не відрізняється від iTunes, за тим лише винятком, що утиліта Tenorshare, по-перше, дозволяє не вводити iPhone в режим DFU , а по-друге, не вимагає від вас знання пароля розблокування. Таким чином, скинути Айфон до заводських налаштувань за допомогою ReiBoot виявляється навіть простіше, ніж за допомогою штатного софту Apple. Головне — купити платну ліцензію, щоб весь набір інструментів був доступний одразу.

Як стерти iPhone віддалено

Якщо ви раптом забули пароль від iPhone , але при цьому у вас є інший пристрій, з якого раніше входили в iCloud, залишається ще як мінімум один спосіб скинути його до заводських налаштувань. Справа в тому, що Apple вже давно не вимагає авторизуватися в хмарному сервісі за допомогою пароля, дозволяючи увійти, використовуючи біометрію. Таким чином, авторизація проходить простіше та швидше. А значить, і скинути iPhone можна буде за лічені секунди.

  • Перейдіть на icloud.com та авторизуйтесь у своєму обліковому записі;
  • Натисніть на іконку «Знайти iPhone» і відкрийте вкладку з прив’язаними пристроями;
  • Виберіть у вкладці свій iPhone і дочекайтеся завантаження його розташування;
  • У картці пристрою зліва натисніть «Стерти iPhone» та підтвердіть скидання даних.

Цей спосіб зручний тим, що ви зможете не лише скинути iPhone без пароля, але й просто відв’язати його від iCloud. Таким чином новий власник – якщо ви продаєте смартфон – зможе залогінитись зі своїм обліковим записом, не переживаючи, що ви згодом зможете заблокувати його віддалено. Головне, щоб у вашому розпорядженні був другий пристрій, з якого ви вже входили до Apple ID . Інакше нічого не вийде.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.