Статті

Чому обов’язково потрібно заборонити Google слідкувати за вами та як це зробити

Share

Напевно, ніхто з нас не боїться, що за ним стежать програми, якими ми користуємось. Та що такого цінного вони можуть дізнатися? Куди ми ходимо, з ким зустрічаємося, що купуємо — коротше, нічого надтаємного. Тому більшість відноситься абияк до запитів на стеження, які їм відправляють додатки, погоджуючись на все підряд. А, тим часом, це може обернутися проти вас, чи варто комусь спробувати знайти крайнього. Не знаєте, про що я? Зараз поясню.

Давайте поясню докладніше. Думаю, ви і без мене знаєте, що наші смартфони безперервно відстежують наші переміщення. Особливо старанно це робить Google. Це потрібно для правильного функціонування багатьох системних інструментів від Wi-Fi до служб геолокації. Всю отриману інформацію Google зберігає у себе на серверах – чисто про всяк випадок.

Навіщо Google стежить за нами

Але проблема. Про це знаємо не лише ми з вами та Google, а й правоохоронні органи. Тому вони регулярно запитують у пошукового гіганта звіти про переміщення людей у ​​місцях скоєння злочинів. Так вони відстежують підозрюваних, мимовільних свідків та жертв. Звичайно, Google ділиться цими даними, тому що не в змозі відмовити.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ну і що? А те, що може статися так, що в місці скоєння злочину з чистої випадковості можете опинитися ви. Тоді, якщо Google передасть інформацію про це спецслужбам, вони, напевно, зацікавляться. Звісно, ​​ви не винні. Але це ще доведеться довести. А ходити давати пояснення у відділок поліції, гадаю, не захоче ніхто.

Думаєте, вас неможливо знайти? Ще як можна. Адже крім розташування, Google буде інформація про ваш обліковий запис з усіма витікаючими у вигляді номера телефону, домашньої адреси, номерів банківських карток, відомостей про всі скоєні платежі, пошукові запити і т.і. А раптом щось із цього зацікавить спецслужби більше, ніж слід? Боюся уявити, що буде.

У такому разі найкраще відключити відстеження ваших переміщень. Благо, Google не робить цьому перешкод і дозволяє зробити це без будь-яких проблем. Зрештою, компанії теж не дуже хочеться працювати зі спецслужбами до душі. Адже для цього доведеться використати працю юристів і багато кого ще. А куди простіше надати інформацію щодо вузького кола осіб, або не подавати її взагалі.

Як вимкнути стеження Google

  • Перейдіть на сайт із історією ваших переміщень;
  • Пройдіть авторизацію у своєму обліковому записі Google;
  • У розділі «Історія розташування» натисніть кнопку «Вимкнути»;
  • Прочитайте умови відключення та натисніть «Зупинити»;
  • Потім натисніть кнопку «Видалити відомості про інформацію»;
  • У налаштуваннях Google Maps видаліть історію переміщень.

Тепер Google не зможе відстежувати місцезнаходження, але це зможуть робити інші програми. Тому домогтися стовідсоткового захисту від відстеження все-таки не вдасться. Однак саме Google є основним шпигуном, який збирає всю інформацію про те, що ви робите, де і, що важливо, з ким саме. Так що буде краще, якщо вона про це знати не буде. Хіба мало що.

Не дивуйтесь, так робить не лише Google. Та ж Apple дуже охоче зливає дані про своїх користувачів спецслужбам, надаючи тим дані з їхніх облікових записів iCloud. А вже вони, будьте впевнені, включають достатньо інформації: і геолокація, і платежі, і фотографії, і завантажений софт, і багато чого ще. Адже це Apple — борець за конфіденційність та права користувачів. Уявляю, скільки всього зливає Google.

Відверто кажучи, щоб зовсім захистити себе від стеження, потрібно в принципі відмовитися від усіх сучасних благ цивілізації. Особливо від смартфонів. Але тоді вам доведеться пересісти на кнопкові телефони, замінити комп’ютер рахунками, відмовитися від розумного годинника і фітнес-браслетів, і всього іншого. А це майже неможливо. Тож будьте впевнені, стежити за вами все одно будуть. Але не варто полегшувати шпигунам їхню роботу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: Google
  • Останні записи

    Чому шахраї телефонують на WhatsApp і Telegram

    Небажані дзвінки від шахраїв отримали новий різновид — тепер зловмисники дзвонять не лише за номером,…

    14.05.2024

    ChatGPT з’явиться на Mac як десктопний додаток

    Сьогодні на презентації весняного оновлення OpenAI компанія оголосила, що ChatGPT скоро стане доступнішим завдяки випуску…

    13.05.2024

    ПриватБанк здивував клієнтів: у банку спростили обмін валют

    Державна фінустанова "ПриватБанк" полегшила процедуру обміну валют для бізнес-клієнтів. Для цього запустили валютну торговельну платформу.…

    13.05.2024

    Чому на флешці не варто довго зберігати важливі файли

    Багато людей роками зберігають файли на USB-флеш-накопичувачах. На перший погляд, цей підхід є абсолютно правильним.…

    13.05.2024

    Sony Xperia 1 VI отримає більший оптичний зум, ніж Samsung Galaxy S24 Ultra

    Поточний флагманський смартфон Sony Xperia 1 V, має телефотокамеру з оптичним зумом від 3,5-кратного до…

    13.05.2024

    Представлений vivo X100 Ultra – флагман з найкращими на ринку камерами

    Компанія vivo провела у Китаї презентацію нової лінійки смартфонів, до якої увійшли моделі X100s, X100s…

    13.05.2024