Відомо, чи можна спати в AirPods

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розумні пристрої настільки стали настільки важливою частиною нашого життя, що смартфон ми беремо скрізь і використовуємо при кожному зручному випадку. Якщо з iPhone та iPad – багатофункціональні гаджети, які можна пристосувати під різні завдання, то як щодо AirPods?

Це гарні навушники для прослуховування музики або для розмов по телефону, але багато їх активно використовують для того, щоб заснути. Користувачам заважає шум із вулиці, родичі, які не вміють контролювати гучність свого голосу, а ще навушники від Apple допомагають трохи відволіктися від своїх думок. Робите також? Розповідаємо, чи можна спати в AirPods та як це правильно робити.

Як спати в AirPods

Приблизно рік тому багато хто з нас дізнався новину чоловікові зі США, який ліг спати в AirPods , а на ранок виявив, що одного навушника не вистачає. Виявилося, що уві сні він проковтнув навушник. Багато хто відразу ж забив на сполох, що спати в TWS-навушниках небезпечно: дійсно, факти свідчать про те, що бездротові навушники часто опиняються в організмі користувачів, але випадків, коли їх проковтували уві сні, не так вже й багато.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найжахливіше, що може статися з AirPods на ранок – вони загубляться. Але, як знаєте, межі квартири вони точно не покинуть. Швидше за все, вони будуть десь під диваном або застрягнуть у підковдрі. Чи зневірилися в пошуках білого навушника? Використовуйте “Локатор”, щоб за звуком знайти AirPods .

  • Зайдіть у «Локатор»;
  • Виберіть AirPods;
  • Натисніть кнопку «Відтворити звук».

Гірше, якщо у вашій квартирі є вихованці. Мій собака згриз не одну пару EarPods , але з бездротовими навушниками вона поки не стикалася. Здається, тоді не уникнути візиту до ветеринара, а ще доведеться окремо купувати навушник. Так що, якщо не хочете нашкодити ні собі, ні вихованцям, краще на ніч забрати AirPods у кейс.

А ще можете використовувати такі примочки. За допомогою цих гачків можна закріпити AirPods у вухах , їм складніше буде випасти. Підійдуть для AirPods 1 та 2.

Чи можна спати в AirPods Pro

AirPods Pro мають досить мінусів, але шумозаглушення в них просто супер. Я включав цю функцію в ті моменти, коли хотілося обмежити себе від шкідливого впливу шумів у метро або на вулиці, а це корисно, коли необхідно зосередитися на роботі. Практично ідеальна тиша вам точно забезпечена.

Але є один неприємний мінус. Вважається, що для сну потрібно вибирати максимально комфортні навушники. Є навіть окрема категорія навушників для сну. Якщо плануєте використовувати навушники для різних цілей, у тому числі, для сну, то купуйте ті, в яких вам буде зручно. Навряд чи прохання підходять для цього: багато користувачів відзначають, що від них втомлюються вуха протягом дня через форм-фактор, а ще дискомфорт створюють самі амбушюри. Чи можна їх замінити?

Якщо шукаєте зручний варіант, то придивіться до цього. Цей варіант набагато зручніший, ніж AirPods, а ще дешевше. Спати в навушниках точно буде зручно. Їх можна використовувати як маску для сну – подвійно зручно! Всередині є потужний акумулятор, що дозволить слухати музику до 10 годин.

Як спати в навушниках

На жаль, спати у навушниках не завжди корисно. Думки експертів відрізняються: хтось вважає, що музика допомагає краще розслабитись, інші вважають, що навушники знижують якість сну. У всякому разі, дослідження DawnStudy показує, що спати в навушниках не варто через накопичення сірки у вусі, різних набряків і роздратування через невідповідний форм-фактор аксесуара. Музика AirPods може блокувати важливі звуки: будильник, пожежну сигналізацію, стукіт у двері і навіть дзвінок будильника.

Якщо зберетеся спати в AirPods , пам’ятайте, що гучність потрібно встановити якомога комфортнішу. Вибираючи подкаст або плейлист, зверніть увагу на зміст: бажано вибрати щось спокійніше, щоб не прокинутися посеред ночі від гучних звуків у треку або заливного сміху ведучих. Найкращий варіант – встановити таймер відключення, щоб виспатися. Це можна зробити і в Подкастах Apple.

AirPods Pro чудово сидять у вухах, але і вони можуть випасти під час сну. Використовуйте зручний магнітний ремінець, який не дасть навушникам загубитися.

Чи шкідливо спати в навушниках

Якщо не зловживаєте сном у AirPods, то в цьому немає нічого страшного. Навпаки, від цього є суцільна користь. Що ж у цьому хорошого?

  • Якщо включили в навушниках хорошу розслаблюючу музику, то вона викликатиме приємні відчуття: у цей момент виробляється серотонін, що благотворно впливає на організм.
  • Музика для релаксації допомагає відволіктися від шуму. Звуки дощу та лісу – ідеальний музичний супровід для тих, хто любить добре поспати.
  • Подкаст або улюблені треки допомагають боротися з безсонням. У тих, хто часто не може заснути, подібний спосіб є тимчасовим вирішенням проблеми — все ж таки, краще звернутися до лікаря. А якщо безсоння наздоганяє вас дуже рідко, то прослуховування музики уві сні заспокоїть нерви і допоможе позбавитися нав’язливих думок.

Фахівці солідарні на думці, що основна небезпека сну в навушниках – це підвищена гучність, а також використання аксесуара. Якщо ви встановлюєте гучність на прийнятному рівні і не зловживаєте використанням навушників, то в цьому немає нічого поганого. Принаймні все залежить від ваших відчуттів.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.