Названо шість функцій у смартфоні, які краще не відключати

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Ми часто радимо вам відключити деякі функції у смартфоні, щоб він швидше працював, витрачав менше енергії або був не таким уразливим перед зломами та шкідливими програмами. Інша справа – важливі функції, які в жодному разі не можна відключати. Вони впливають не тільки на працездатність пристрою, але і на вашу безпеку, а також на зберігання даних у смартфоні. У смартфонах є велика кількість налаштувань, які роблять пристрій безпечнішим навіть у разі втрати. Розповідаємо, які налаштування краще ніколи не відключати або активувати, якщо вони були відключені.

Реклама

Гостьовий режим на смартфоні

Смартфон завжди знаходиться в небезпеці — мова не стільки про зломи та викрадення даних, скільки про інших людей, яким не терпиться полазити серед ваших фотографій, поки смартфон розблокований. Цим грішать багато хто, а ще смартфон краще не давати дітям. Так, є вхід по відбитку пальців, але іноді навіть він не допомагає, коли смартфон залишається у розблокованому стані.

Якщо ви таки переживаєте за збереження своїх секретів, то увімкніть гостьовий режим, створивши другого користувача у смартфоні. Створити обмежений режим доступу, з якого не можна отримати доступ до програм або листування, точно варто. А ще це дуже корисно, коли смартфон знаходиться в руках дитини – їй точно не варто бачити те, що зберігається у вашому телефоні.

Економія заряду батареї

Смартфони з року в рік отримують все потужніші акумулятори, але одне не змінюється – раптове розрядження батареї. Щоб цього уникнути, краще включати енергозберігаючий режим при досягненні певного рівня, наприклад, 20%. Яскравість екрана в смартфоні знизиться, також знизиться продуктивність процесора, перестануть оновлюватися програми у фоновому режимі і, можливо, перестануть надходити деякі повідомлення у програмах. Але це набагато краще, ніж розряджений смартфон , а додому з роботи їхати ще не одна година.

Як убезпечити банківські програми

Додатки банків значно спростили перекази та інші платежі, але стали головною мішенню зловмисників. Перевірте, чи всі запобіжні заходи включені у вашому банківському додатку.

Крім того, рекомендуємо використовувати віртуальну банківську картку : її неможливо втратити і завжди можна заблокувати, а гроші вкрасти з неї практично неможливо. За бажанням віртуальну карту завжди можна призупинити, створивши нову.

Дозволи додатків Android

Встановлювати сторонні програми – не найкраща ідея. У цьому випадку вся відповідальність за подальші проблеми та витоку лежить виключно на вас. Рівно з тієї ж причини не варто давати дозволи всім програмам поспіль. Так, якщо програма потребує доступу до читання повідомлень або розташування, їй завжди можна відмовити. До речі, шкідливі програми часто вимагають такі дозволи.

  • Надсилання СМС та здійснення дзвінків . Програма може дзвонити або надсилати повідомлення на платні номери, крадучи гроші з балансу.
  • Накладення поверх інших вікон . Дозвіл може спотворювати будь-яку програму на екрані. А ще може змусити підтвердити грошовий переказ. Будьте гранично обережні.
  • Читання СМС . Якщо думаєте, що у повідомленнях немає нічого важливого, крім реклами, то дуже помиляєтеся. Як щодо одноразових паролів соцмереж та під час покупок за банківськими картками в інтернеті?

Геолокація в смартфоні

Багато хто вважає геолокацію шкідливою та енерговитратною функцією, але не всі замислюються про її користь. Наприклад, якщо втратите смартфон, то за допомогою вбудованих програм для відстеження зможете не тільки знайти його , але й заблокувати доступ. Знайдений смартфон буде марним і його, швидше за все, повернуть. А ще геолокація важлива, якщо хвилюєтесь за своїх родичів. З її допомогою можна відстежити місцезнаходження людини.

Резервне копіювання у смартфоні

Користувачі досі не довіряють функції резервного копіювання: вона справді створює копію невчасно, з’їдаючи батарею і витрачаючи трафік. Зате уявіть, скільки користі, коли всі ваші дані та параметри смартфона знаходяться у надійному місці? Ви можете розбити смартфон або безповоротно втопити, а потім відновити все на новий пристрій.

Крім того, в хмару краще копіювати щось важливе, якщо переживаєте, що друга половинка час від часу перевіряє ваш смартфон і набагато надійніше, ніж використовувати карту пам’яті: налаштуйте додаток хмарного сховища так, щоб до нього ніхто не мав доступу, крім вас .

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ