Смартфон довго заряджається, що робити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфон повинен заряджатися від 1 години до 3 в залежності від моделі, ємності акумулятора та зарядного пристрою. Давайте я вам розповім спочатку причини, чому смартфон довго заряджається, а потім дам кілька порад, які можуть допомогти.

Отже. Причин буде кілька:

  • Деградація акумулятора. Згодом, фізико-хімічні властивості батареї змінюються на гірший для користувача бік і батарея може дуже довго заряджатися. Якщо вашому пристрої більше 3-х років або смартфон тривалий час лежав на полиці в розрядженому стані, краще замінити батарею.
  • Слабкий зарядний пристрій або він вже не віддає силу струму, яке видавало. Сюди можна приписати і низьку напругу в мережі 220 Вольт.
  • Поломка контролера, яка відповідає за заряд батаєрі.
  • Програмні проблеми
  • Пошкодження дроту або гнізда заряджання

Що робити, якщо зарядка йде довго?

Спробуйте зарядити смартфон у вимкненому стані, якщо зарядка прискориться, то, швидше за все, були якісь програмні проблеми, які з великою ймовірністю підуть після увімкнення пристрою. Якщо смартфон довго заряджається у включеному стані, то перегляньте багато програм одночасно запущено. Вивантажте програми з пам’яті. Спробуйте перевести смартфон у режим польоту (авіарежим) та зарядити. Чи зменшився час заряду? Якщо так, то можливо ви знаходитесь дуже далеко від базової станції, тому пристрій має високе енергоспоживання. Якщо нічого не допомагає, спробуйте зробити жорстке скидання смартфона до заводських налаштувань, попередньо зберігши потрібні дані.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перевірити зарядний пристрій можна підключивши до нього інший смартфон, або навпаки – інший зарядний пристрій до вашого смартфону. Якщо смартфону понад 3 роки, то тут тільки заміна батареї на нову. Поломка контролера харчування настільки рідкісна проблема, що ми можемо навіть не розглядати. Як правило, винен акумулятор. Але є невелика дія, яка, можливо, допоможе смартфону адекватно визначати заряд батареї.

Якщо ваш зарядний пристрій має сліди пошкодження, його необхідно замінити!

Калібрування акумулятора

Спробуйте розрядити смартфон до того, як він вимкнеться зовсім і не вмикатиметься. Зарядіть до 100%, потім повторіть процедуру 2-3 рази. Іноді це допомагає і після цієї процедури акумулятор буде заряджатися швидко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.