Стало відомо, що робити, якщо смартфон Xiaomi нагрівається та розряджає батарею

Час читання: 2 хв.

Смартфони відомі своєю схильністю до перегріву навіть за умови правильного використання. Якщо це відбувається із завидною регулярністю, значить у пристрою виникла проблема програмного або апаратного забезпечення. Один із способів нормалізації ситуації представлений нижче.

Реклама

Порядок дій при частих перегріваннях девайсу

Перевірити роботу програм у фоновому режимі за наступним ланцюжком:

  1. Установки > Акумулятор > прокручування вниз.
  2. Перегляд програм, що працюють у фоновому режимі, які розряджають батарею.
  3. Видалення найненажерливіших програм.

Перезавантаження

Цей простий, на перший погляд, спосіб буде корисним для пристроїв з лівим ПЗ, яке працює у фоновому режимі. Перезавантаження може призупинити роботу таких програм. Якщо не допомагає, програму, що обговорюється, краще видалити. За відсутності результату доцільно скористатися третьою рекомендацією.

Відкат гаджета до заводських налаштувань

Якщо проблема криється у програмному забезпеченні смартфона і не вирішується наведеними вище способами, скидання налаштувань до початкового стану може усунути збій. При цьому дані будуть видалені, тому перед початком процедури потрібно перемістити їх в хмару або на альтернативний носій.

Черговість дій:

  1. Скидання налаштувань > Скинути заводські установки > стирання даних.
  2. Доказ дії.

Ремонт у сервіс-центрі

Якщо всі перераховані вище дії не принесли бажаного ефекту, значить причиною бага, з високою ймовірністю, є апаратна проблема (материнська плата, акумулятор і т.п.) У цьому випадку доцільно віднести пристрій до майстрів для виявлення джерела перегріву та ремонту.

ДЖЕРЕЛОprostomob.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.