Головна Статті Налаштування Xiaomi, які потрібно відключити прямо зараз

Налаштування Xiaomi, які потрібно відключити прямо зараз

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Серед користувачів смартфонів на Android існує думка, що Xiaomi купують лише через демократичну вартість. Насправді, це далеко не так. Так, вартість пристрою – важливий параметр, але не єдиний. Кожен, хто хоч якийсь час ходив із телефоном відомого китайського бренду, знає, наскільки зручні ці телефони. Багато в чому це заслуга фірмової оболонки MIUI, в яку постійно додаються нові фішки. Ось тільки далеко не всі користувачі знають про її тонкощі. Крім різних корисних фіч тут існують такі налаштування, які, по-доброму, слід відключити відразу після того, як смартфон потрапив до вас в руки. Про них сьогодні й поговоримо.

Відразу скажемо, що в цій статті ми не торкатимемося небажаних налаштувань Android. Про них багато писали мої колеги. Сьогодні торкнемося більшою мірою налаштувань смартфонів Xiaomi та фірмової оболонки MIUI.

Як вимкнути увімкнення екрана при повідомленні на Xiaomi

Увімкнення екрана при повідомленні – вкрай незручна функція у смартфоні. По-перше, вона сильно підриває вашу конфіденційність, бо кожен бачить, хто і що вам написав, а по-друге, пристойно жре акумулятор. Особливо включення екрана дратує вночі. Телефон то спалахує, то згасає, і так по кілька разів. Пропоную вимкнути цю функцію раз і назавжди.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щоб прибрати увімкнення екрана при повідомленні на Xiaomi, вам знадобиться:

  • Перейти до Установки.
  • Далі знайти розділ Сповіщення.
  • Тапнути на піктограму екран блокування.
  • Далі перейти до Формат і вибрати Не відображати повідомлення.

Тут же є параметр Пробуджувати при взятті в руки та Використовувати подвійне торкання для пробудження. Якщо для вас ці налаштування не такі важливі, можете їх також відключити.

Як вимкнути карусель шпалер на Xiaomi

Карусель шпалер – це функція, яка дозволяє налаштувати автоматичну зміну заставок на екрані блокування вашого смартфона.

По факту ще один параметр, який сильно дратує багатьох користувачів, споживає чималу кількість заряду акумулятора і їсть інтернет-трафік.

Щоб відключити карусель шпалер на Ксіомі , вам знадобиться:

  • Перейти до Установки.
  • Далі зайти до розділу Блокування екрана.
  • Перегорнути вниз і перейти до підрозділу Карусель шпалер.
  • Вимкнути тумблер навпаки Увімкнути Карусель шпалер.

Якщо раптом ви є шанувальником цієї фішки, то хоч би перегортайте всі параметри меню Каруселі шпалер. Вимкніть функцію Оновити через Інтернет та настройте категорії зображень.

Xiaomi не підключається до Wi-Fi

У Налаштуваннях смартфонів Xiaomi є одна цікава фіча – Помічник Wi-Fi . З її допомогою ви можете вибирати найкращу мережу із усіх доступних в автоматичному режимі. Але вона працює далеко не ідеально. Буває так, що ви хочете підключитися до однієї мережі Wi-Fi, а смартфон автоматично підключається до іншої. У результаті – паніка та роздратування.

У всьому винен помічник Wi-Fi, який дозволяє вибирати найкращу мережу автоматично . За роки використання Xiaomi я дійшов висновку, що краще цю функцію повністю відключити. Нехай вибір Wi-Fi мережі займатиме трохи довше часу, зате я точно буду впевнений, що все працює так, як цього хочу я.

Відключити помічник Wi-Fi можна так:

  • Перейдіть до Установки.
  • Далі Wi-Fi, Помічник Wi-Fi.
  • Вимкніть усі тумблери.

Навряд чи я міг подумати, що замість точки доступу мого другого смартфона, мій Xiaomi захоче підключитися до мережі місцевого ресторану. Сподіваюся, що в майбутніх оновленнях MIUI фішка працюватиме краще, але поки що вона далеко не ідеальна.

Як приховати верхнє меню у недавніх додатках на Xiaomi

Ще одна фішка MIUI, яка мене вкрай дратує. Думаю, що всі власники Xiaomi бачили іконки програм, які з’являються під час переходу до меню багатозадачності. Там зазвичай розташовані Очищення, Ігри, Антивірус та інші непотрібні значки.

Антивірус, ви серйозно? У 2022 році всі вже зрозуміли, що скачувати собі подібні програми просто безглуздо.

Щоб приховати верхнє меню в недавніх програмах , вам знадобиться:

  • Перейти до Установки.
  • Далі зайти до розділу Робочий стіл.
  • Знайти розділ Нещодавні програми.
  • Вимкнути відповідний тумблер.

Тепер меню багатозадачності виглядатиме набагато крутіше, ніж це було раніше. Нічого зайвого, лише необхідні програми.

Як вимкнути режим розробника на Xiaomi

Режим розробника – фішка Android-смартфонів, що дозволяє гнучко налаштовувати різні функції смартфона, недоступні для простого користувача: відстежувати активність центрального та графічного процесора, включати налагодження по USB та оптимізацію MIUI.

Я вважаю, що більшість користувачів включати ці параметри не варто. Так, покопавшись в налаштуваннях режиму розробника, можна знайти багато цікавого, але ця фішка працює явно не на широку публіку. Ті, кому режим потрібний, знають про нього добре. Для решти я б порадив його відключити.

Щоб відключити режим розробника на Xiaomi , вам знадобиться:

  • Перейти до Установки.
  • Далі перейдіть до пункту Розширені настройки.
  • Вимкнути тумблер напроти пункту Для розробників.

Часто цей параметр користувачі включають абсолютно бездумно. Одні роблять це за порадою товаришів, інші начитаються різних рекомендацій в інтернеті. Я таки пропоную залишити всі ці фішки тим, хто зі своїм смартфоном на ти.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: