Статті

Який iPhone купити у 2022 році, якщо мало грошей

Share
Час читання: 3 хв.

iPhone SE 2020 – смартфон, прямо скажемо, так собі. Старий дизайн, маленький екран, невеликий час автономної роботи, все ще висока ціна – любити його, якщо подумати, практично нема за що. Хіба що за компактність, яка для багатьох, як і раніше, є визначальним фактором. У нього навіть процесор вже далеко не просунутий, а обсяг оперативної пам’яті такий, що в 2К22 просто смішно називати його вголос. В загальному, купувати iPhone SE 2 цього року не має жодного сенсу. Тільки розчаруєтеся. А що взяти замість нього? Варіант є.

iPhone SE 2020 – це не вибір для 2022-го року. Зате, якщо ви шукаєте недорогий і компактний смартфон, який працював би на iOS, у вас, по суті, немає іншого вибору, крім iPhone SE 3. Так-так, цей апарат ще не вийшов, але до його релізу залишається зовсім небагато часу, так що можна і почекати з огляду на те, яким він буде.

iPhone SE 3 – характеристики

Зовні iPhone SE 2022 залишиться таким самим, як і його попередник. Він також отримає корпус від iPhone 8 з усіма витікаючими: дисплей з діагоналлю 4,7 дюйма, скляний задник, фізичний Touch ID під екраном та одиночний модуль основної камери. Це не погано. Просто як факт. Адже, як і раніше, є люди, які не приймають повноекранний iPhone.

Адже з технічного погляду це буде справжня бомба:

  • По-перше, Apple проапгрейдить апаратну частину iPhone SE 3 та оснастить його процесором A15 Bionic. Такий самий ставиться в iPhone 13, так що за продуктивністю це буде одне з найпередовіших пристроїв на ринку.
  • По-друге, оперативну пам’ять, швидше за все, теж збільшать. Щоправда, апгрейд буде не дуже суттєвим – лише на 1 ГБ. Тому сукупний обсяг ОЗП iPhone SE 3 становитиме 4 ГБ проти 3 ГБ у його попередника. 30% – теж непогано.
  • По-третє, iPhone SE 3 явно отримає додаткові фішки, які були доступні старим моделям iPhone. Очікувано новинку забезпечать підтримкою зйомки із застосуванням технології Deep Fusion, коли фото покращується автоматично на постпродакшені.
  • По-четверте, iPhone SE 3 буде найдешевшим iPhone. На старті продаж його ціна складе 399 доларів, як і у попередньої моделі. Дешевше за Айфон в тій же категорії просто немає.

Коли вийде iPhone SE 3

iPhone SE 3 вийде у березні 2022 року. Спеціально для цього Apple планує провести великий захід, в рамках якого покаже новий смартфон. Якщо все піде за планом, а не як 2020-го, то новинка надійде у продаж ще до початку квітня. Тобто за фактом залишається почекати лише 2-2,5 місяці, і ви отримаєте один з найпотужніших і до того ж найдешевших Айфонів.

Я розумію, що у поданні більшості iPhone SE у корпусі iPhone 8 не виглядає як межа мрій. Все-таки дизайн його і справді вже трохи втомився. Але, по-перше, за ті самі гроші ви сьогодні можете купити iPhone XR або трохи додати та взяти iPhone 11. А, по-друге, це все-таки компактний смартфон Apple, як не крути.

Коли ви вибираєте собі iPhone SE, ви повинні усвідомлювати, що це субфлагманська модель. Так, його дизайн є компромісним, а деякі можливості обмежені в порівнянні з топовими пристроями. Але за мінімальний прайс ви отримуєте один із найновіших iPhone на сьогодні і при цьому з найпотужнішим на ринку залізом.

Незважаючи на ряд обмежень, ви, як і раніше, можете використовувати iPhone SE як і будь-який інший смартфон Apple. Він чудово знімає, підтримує всі програми з App Store, швидко працює, оновлюється 5-6 років, заряджається без дротів і застаріває набагато повільніше, ніж будь-який інший апарат на Android. Отже через рік-другий ви зможете продати його, втративши не більше 20% від вихідної ціни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Офіційні рендери Red Magic 9s Pro розкривають зміни в дизайні смартфона

    Компанія Nubia офіційно анонсувала випуск свого нового флагманського смартфона Red Magic 9s Pro, який з'явиться…

    01.07.2024

    Розкрито кольори Samsung Galaxy Z Fold 6 та Galaxy Z Flip 6

    За кілька тижнів до заходу Samsung Unpacked з'явилася інформація про кольорові варіанти нових смартфонів Galaxy…

    01.07.2024

    Оприлюднено рейтинг найкращих Android-смартфонів на сьогодні

    Samsung Galaxy S24+ був визнаний найкращим Android-смартфоном. Цей пристрій має 6.7-дюймовий Dynamic AMOLED 2X-екран з…

    01.07.2024

    З’явилися детальні зображення Samsung Galaxy Z Flip 6 та Z Fold 6

    Зараз ми чекаємо на офіційну презентацію Samsung Unpacked, яка відбудеться 10 липня в Парижі. Цього…

    30.06.2024

    Huawei презентує смартфон Pura 70 Satellite SMS Edition

    У квітні цього року компанія Huawei представила нову лінійку флагманських смартфонів Pura 70, що включає…

    30.06.2024

    Apple обговорює з LG та Samsung постачання доступних дисплеїв для бюджетної AR-гарнітури

    Компанія Apple звернулася до LG та Samsung з офіційним запитом про постачання дисплеїв micro-OLED для…

    30.06.2024