Статті

Важливі нюанси при виборі ноутбука у 2022 році

Share

Експерт перерахував аспекти, на які потрібно звернути увагу, якщо ви маєте намір придбати ігровий ноутбук у 2022 році.

Експерт пояснив, які фактори та характеристики у 2022 році при виборі ноутбука для ігор мають бути ключовими. До того ж, навіть на виставці CES 2022 компанії так чи інакше під час своїх презентацій згадували ноутбуки.

Насамперед, при покупці ноутбука потрібно розуміти, що в ньому не можна буде поміняти процесор або відеокарту. Так, може бути таке, що будь-який сервіс зможе вам запропонувати заміну цих запчастин, але коштуватиме це буде дуже дорого.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На даний момент оптимальним для ігор процесором вважається i5-12500H.

При цьому для відеокарт RTX 3050, 3050Ti, RTX 3060 варто вибирати 6-ядерні процесори, а для RTX 3070, RTX 3080, RTX 3080 Ti – 8-ядерні. Водночас фахівець додає, що зазначеним виробником характеристикам графічного прискорювача не варто довіряти. Найкраще – вивчити можливості відеокарти безпосередньо в ноутбуку.

Є й інші важливі параметри ноутбуків, які потрібно звернути увагу. По-перше, це екран. Необхідно усвідомлювати, що замінити його на щось найкраще, швидше за все, не вдасться. Потрібно уникати типу матриці TN, зазначає експерт: подібні дисплеї мають погані кути огляду, низьку яскравість, жахливу передачу кольору. Зараз можна придбати пристрої з IPS-екраном, тим більше, що вони дійсно подешевшали.

Не варто також обмежувати себе частотою оновлення 60 Гц. Краще взяти дисплей із частотою 144 Гц, оскільки відчуватися такі матриці навіть у повсякденних завданнях будуть більш плавними.

У той же час намагатися вибрати модель з високою роздільною здатністю зовсім не потрібно: зображення у Full HD на 15-дюймовому екрані виглядатиме чіткіше, ніж 2К на 27-дюймовому.

OLED та LCD-дисплеї коштують дорожче, ніж IPS. Але більшість таких дисплеїв має частоту оновлення 60-90 Гц (через що на ігрових моделях ноутбуків вони не зустрічаються) і помітне мерехтіння на низьких частотах, через яке можуть втомлюватися очі. Тому для перегляду фільмів або обробки фото, відео вони можуть підійти, а от якщо ви здебільшого захоплюєтеся іграми, то експерт не радить зупинятися на таких варіантах.

ОЗУ та SSD у більшості ноутбуків замінити можливо. Але тут треба пам’ятати про кілька моментів. Не всі виробники дозволяють користувачам замінювати дані компоненти: тому гарантія на пристрій може стати недійсною. Крім того, за бажання замінити модуль ОЗУ потрібно дізнатися, один компонент встановлений у ноутбуці або два.

Далі – про звук. Для ігор у будь-якому випадку доведеться використовувати навушники, оскільки динаміки в ноутбуках досить слабкі. З компонентів, які не є важливими, якщо ви вибираєте ноутбук для ігор, ведучий називає клавіатуру, тачпад (сенсорна панель), роз’єми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: поради
  • Останні записи

    iOS 18 буде використовувати штучний інтелект у сповіщеннях, календарі та фоторедакторі

    Інсайдер і журналіст Марк Гурман з Bloomberg розкрив деякі подробиці про можливості штучного інтелекту в…

    20.05.2024

    Xiaomi запустила в глобальний продаж планшети Redmi Pad Pro з 12,1-дюймовим екраном

    Xiaomi розпочала продаж глобальних версій планшета Redmi Pad Pro, які близько місяця тому дебютували на…

    20.05.2024

    Найтонший iPhone представлять у 2025 році

    Apple, швидше за все, представить своє 16 покоління iPhone у вересні, але вже є припущення…

    20.05.2024

    Apple та OpenAI всіх здивують на WWDC 10 червня

    Apple планує насамперед використовувати підхід із використанням штучного інтелекту, вбудованого безпосередньо у пристрої iPhone. Проте…

    20.05.2024

    Корпус Samsung Galaxy S25 Ultra отримає новий клас титану

    Це дозволить покращити структурну цілісність топового Samsung Galaxy S наступного покоління. Титан класу Grade 3…

    20.05.2024

    Firefox почне аналізувати пошукові запити користувачів

    Браузер Firefox почав вивчати пошукові запити користувачів. Як пояснили в компанії Mozilla, яка розробляє програму,…

    20.05.2024