Статті

Який браузер для iPhone кращий

Share

З моменту використання свого першого iPhone я настільки звик до того, що за умовчанням встановлений браузер Safari, що зовсім забув про існування аналогічних програм. Те ж саме було з вбудованою програмою «Пошта» в iOS, але з ним вдалося все вирішити, перейшовши на клієнт від Google. А ось із браузером все складніше: довгий час я намагався перевчити себе та почати використовувати Microsoft Edge, але все безуспішно – із Safari якось звичніше. Лише останнім часом я почав звикати до Firefox на iPhone. То як же вибрати браузер для iPhone і чим замінити Safari? Давайте зважимо всі варіанти, щоб зрозуміти, який браузер краще.

Microsoft Edge iPhone

Перше, що приваблює в браузері від Microsoft це зовнішній вигляд головної сторінки. Кнопки, форми ікон та анімація меню — все нагадує мені про Windows Phone, якої зараз так не вистачає. Браузер працює на двигуні Chromium – у Microsoft вдалося випустити відмінний додаток що для ПК, що для смартфонів. Можна керувати всіма опціями прямо з браузера, не заходячи в налаштування iPhone: вибрати тему оформлення, вид для відображення домашньої сторінки або включити сайти, що часто відвідуваються.

Mozilla Firefox для iPhone

Я користуюся Firefox для ПК вже близько 10 років: так вже сталося, що в ті часи Chrome вже був важкуватим для слабких нетбуків, а ось Firefox відмінно справлявся і не підвисав. Мої колеги досі вважають мене ненормальним, бо краще використовувати Chrome . Мобільна версія для iPhone дуже схожа по оформленню з десктопною, внаслідок чого не відчуваєш дискомфорту. Збоїв у браузері немає, крім одного тижнем раніше. Крім того, обліковий запис Firefox може синхронізувати закладки, відкриті сторінки та паролі.

У додатку достатньо функцій конфіденційності, що влаштує тих, кого особливо хвилює. На жаль, програма не має розширень як у ПК-версії. У приватному режимі не зберігається інформація про перегляд, а всі логіни та паролі доступні лише при використанні Touch ID або Face ID. Є нічний режим, при використанні якого всі сторінки стають чорними, а також вбудований захист від спливаючих сторінок і реклами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що таке Firefox Focus

Firefox має спеціальну міні-версію браузера. Основна його фішка – це підвищена конфіденційність. У програмі немає функції перемикання вкладок, історії. Навіть закладки зберегти не можна. Лише в одному вікні можна взаємодіяти зі сторінками, а програма за замовчуванням відключає відстеження реклами , контенту та соцмереж. Всі трекери, які заблокував Firefox Focus , можна за натисканням кнопки. Топовий браузер для тих, хто переживає за конфіденційність.

Гугл Хром для iPhone

Напевно, найпопулярніший браузер для iPhone у нашій редакції. У ньому є все, що необхідно: синхронізація між пристроями, автозаповнення даних, вбудований голосовий пошук, Google Перекладач та режим інкогніто, щоб не зберігати куки, історію завантажень та переглядів. У нього багато подібностей з десктопною версією – наприклад, Chrome для iPhone споживає занадто багато ресурсів, що швидше розряджає батарею, а ще він не підтримує розширення, як у Safari. Отже, жодного блокування реклами тут немає. Це засмучує найбільше.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Xiaomi 15 потрапить на глобальний ринок, але є нюанс

    Хоча до запуску серії Xiaomi 15 залишилося ще півроку, інформація про ці пристрої вже з'явилася…

    19.05.2024

    Експерти назвали речі, які не можна тримати поряд зі смартфоном

    Є кілька речей, які в жодному разі не можна тримати поряд із мобільником. І все…

    19.05.2024

    Новий iPhone 16 отримає ​​два нових кольори

    Аналітик Apple Мінг-Чі Куо сьогодні розповів про свої очікування щодо колірних рішень лінійки iPhone 16.…

    19.05.2024

    Чому варто купити iPhone 13 у 2024 році

    У світі технологій щороку приносить нові пристрої та інновації, проте не всі користувачі прагнуть придбати…

    19.05.2024

    Новий iPhone SE представлять у 2025 році

    Журналіст The Information Уейн Ма розкрив терміни випуску нового бюджетного iPhone. За словами інсайдера, Apple…

    19.05.2024

    Небезпечний вірус заражає Windows XP і Windows 2000 відразу після увімкнення

    Недавній експеримент продемонстрував, наскільки вразлива стара класична операційна система Windows при підключенні до Інтернету. Буквально…

    19.05.2024