Відомо, в яких випадках краще встановити Windows 7 замість Windows 10

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На сьогоднішній день є дві актуальні версії Windows, які варто розглядати – 7-ка і 10-ка, також є 11-та версія але поки що широкої популярності вона ще нездобула. XP вже розглядати не будемо, тому що вона досить морально застаріла.

Але і 7 теж застаріла і новий ноутбук з Windows 7 на борту купити вже неможливо.

Виробники комп’ютерів ставлять відразу Windows 10 навіть на дуже слабкі комп’ютери. І люди страждають з Windows 10, оскільки комп’ютер її, за фактом, не тягне. Погляньмо на мінімальні системні вимоги Windows 10:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тобто це 1 або 2 гігабайти оперативної пам’яті (залежно від архітектури CPU (для стародавніх 1 Гб)) і процесор не менше 1Ггц з підтримкою PAE, NX, SSE2 (за фактом, це будь-який процесор випущений за останню 5-річку). Але як показує практика, на комп’ютері з 2-х ядерним процесором 1.1 ГГц (наприклад, Celeron N) працювати практично неможливо.

Отже. Змінювати Windows 10 на Windows 7 потрібно у таких випадках. Намагаюся не вантажити вас різними термінами і опишу максимально ємно і просто:

— На комп’ютері стояла Windows 7, ви змінили на Windows 10 і комп’ютер став помітно гальмувати, а також проблеми з драйверами на обладнання.

— Ваш ПК має процесор із частотою менше 2 гігагерц. Тут ніби вже варто розуміти, що звичайно «вінда» піде і на одноядерному CPU, але тільки потужності процесора вистачить щоб її запустити. Не більше того.

– У вас 1 або 2 гігабайти оперативної пам’яті, а додати немає можливості.

Так, Windows 10 і на 1 гігабайті буде працювати, тільки ось сучасні програми часом потребують більше. Якщо буде 7, то хоча б програмам буде легше працювати;

— У вас немає жорсткого жорсткого диска (SSD) і немає можливості його встановити. Різниця в роботі Windows 10 з SSD і без великої – я навіть не уявляю працював зі звичайним жорстким диском.

У старих версій Windows таких проблем немає і вони швидко працюють з HDD. Нагадаю, що SSD диск у рази швидше працює, ніж HDD.

— Вам не подобається Windows 10 з якихось причин. Але варто розуміти, що 7 буде більш вразлива до злому і атак, ніж десятка.

Також виробники обладнання для комп’ютерів не підтримують Windows 7 і не надають драйверів до цієї системи. Особисто зіткнувся з такою проблемою на зовнішній звуковій карті — у Windows 10 драйвер працює нормально, у Windows 7 рідний драйвер не встановлюється (помилка), а той драйвер, який підібрав 7 має рудимент: при прослуховуванні музики чутний сильний «цифровий шум».

Варто розуміти, що при встановленні Windows 7 на нове залізо можуть вилізти різні проблеми сумісності: у цьому випадку я рекомендую скористатися англомовними форумами в Інтернеті, швидше за все, ваша проблема вже вирішена кимось із любителів. На жаль, перерахувати всілякі проблеми неможливо.

Що робити, якщо не хочеться Windows 7? Раджу дивитися у бік різних збірок Linux. Це цікаво і цікаво — можна кастомізувати свій комп’ютер під себе та отримати цікавий досвід із просунутою операційною системою, яка не розрахована на широку аудиторію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.