Як зрозуміти, що ваш смартфон зламали: експерти назвали найпоширеніші ознаки

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Експерти міжнародного розробника антивірусного ПЗ – компанії ESET – розповіли власникам смартфонам, як зрозуміти, що пристрій зазнав злому і чим це може загрожувати, передає УНІАН.

Реклама

Фахівці зазначають, що багато даних, що містяться у телефоні, приваблює зловмисників. Хакери, у свою чергу, мають різні цілі, наприклад, незаконне заволодіння грошовими коштами або перехоплення конфіденційних даних, які потім можна продати. При цьому експерти додають, що за останні роки почастішали випадки, які підтверджують, що смартфони навіть найбільш надійних виробників заражаються шкідливим ПЗ. Як зрозуміти, що смартфон зламаний Так, найпоширенішими ознаками злому мобільного пристрою в ESET називають швидку розрядку акумулятора, збільшення використання інтернет-трафіку, що спливають вікна з рекламою або поява на телефоні програм та програм встановлених не користувачем.

Крім того, наявність шкідливого програмного забезпечення на смартфоні може свідчити самостійне включення Wi-Fi або GPS. Іноді про злом також говорить нестандартна поведінка програм. Наприклад, їх раптовий запуск або навпаки закриття, або повний збій. Власником смартфонів варто задуматися про шкідливе ПЗ, якщо вони отримують багато невідомих дзвінків або текстових повідомлень, а також мають записи, які вони не робили, або смс, які не надсилали.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ