Українцям розповіли, як поміняти номер у месенджері Viber та не втратити листування

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Можливо, ви потрапляли у неприємну ситуацію, коли змінювали номер телефону і втрачали важливі чати у Вайбері, але цього можна досить легко уникнути. Вайбер має функцію, яка дозволяє змінити номер телефону, але зберегти всю потрібну інформацію, тобто додані контакти, листування та файли. Змінити номер можна на будь-якому сучасному пристрої в налаштуваннях без потреби у фахівцях.

Якщо у вас Android, то вам потрібно вставити SIM-карту у смартфон, запустити Вайбер, натиснути на кнопку «Ще», де обрати «Параметри», потім оберіть пункт «Обліковий запис». Наступним вашим кроком буде знайти функцію «Змінити номер телефону», ввести ваші нові дані і підтвердити дії щодо змінення інформації. Як бачимо, займе це приблизно 5 хвилин і вже через декілька секунд ваші дані автоматично оновляться, а ви збережете всі файли та чати.

У випадку з iOS ваші дії будуть схожими на попередні. Всі потрібні опції ви знайдете у меню месенджера. Вам потрібно знайти «Параметри», перейти до облікового запису, обрати «Змінити номер телефону», ввести нові дані, підтвердити дії і отримати СМС із кодом перевірки. Майте на увазі, що розташування кнопок може мінімально відрізнятись.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також є варіант оновлення даних на комп’ютері. У випадку з персональним комп’ютером, Вайбер є допоміжною програмою, яка весь час синхронізується із вашим мобільним пристроєм. Можливо, під час входу вам доведеться ще раз пройти авторизацію. Щоб запустити Вайбер на комп’ютері чи ноутбуці, вам також для початку потрібно відкрити програму, паралельно зробіть це також і на телефоні. Тоді на телефоні знайдіть і відкрийте сканер QR-коду. На ПК з’явиться QR-код, який потрібно просканувати за допомогою смартфона. Таким чином вся потрібна інформація у Вайбер збережеться і відновиться автоматично. Також у разі запиту обов’язково підтвердьте дозвіл на синхронізацію даних, щоб нічого самостійно не змінювати у налаштуваннях.

Якщо у вас стара версія Вайбер, то програма може вимагати виходу з облікового запису перед зміною номера, що також неважко зробити. Вам потрібно у налаштуваннях Вайбер увійти до облікового запису, знайти функцію «Вимкнути обліковий запис» і натиснути на неї. Не забудьте також виконати резервне копіювання.

Щоб відновити повідомлення під час заміни телефону варто зробити резервне копіювання, про яке вже згадували. Якщо раніше ви не робили його, то допомогти можуть ваші співрозмовники, які мають можливість скопіювати чат і надіслати його вміст вам. Однак краще налаштувати резервне копіювання, яке зберігатиме інформацію щомісяця, щотижня або щодня. Зробити це можна в налаштуваннях у розділі «Обліковий запис», натиснувши на «Резервне копіювання».

Можемо побачити, що Вайбер дозволяє зберегти дані навіть під час зміни СІМ-карти або мобільного пристрою, і займає цей процес зовсім небагато часу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.